Kantje Boord
change_status
Alternate
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  533
Geregistreerd  2005-08-01

Kantje Boord:


Jon van Eerd is schreef vele kluchten als: De Tante van Charlie, Tel uit je wist en Dubbel op. Vorig jaar speelde hij nog z’n rol van zijn leven in La Cage aux Folles. Zijn nieuwste productie Kantje Boord reist op dit moment door het land. Van Eerd zet met deze nieuwe titel weer een knap staaltje theaterkomedie neer. De welbekende grimassen en deurscene’s lijden tot grote hilariteit.

Van Eerd die vorige week nog werd geteisterd met een blessure liet in zijn persnage Harry Vermeulen zien dat hij terug is. De beste man heeft de lach aan z’n kont hangen en laat zijn vakmanschap zien. Het gaat van Eerd gemakkelijk af en het lijkt erop dat hij voor de lachsalvo’s van het publiek geen enkele moeite hoeft te doen. Zijn comedyspel wordt prachtig ondersteund door Arie Cupé.

Alsof de blessure van Van Eerd nog niet genoeg leed was voor de productie, viel ook actrice Caroline van de Berg uit. De actrice moest wegens gezondheidsredenen afhaken. Gelukkig was daar: Anouk van Nes. De chique Stella Vermegen wordt vertolkt door de elegante actrice. Anouk laat zich weer van haar pittige kant zien. Ondanks dat de rol door haar is overgenomen lijkt deze haar op het lijf geschreven. Zoals ze vaker gezien is geweest in vorige producties als overspelige echtgenote en golddigger. Wat speelt die vrouw dat toch heerlijk! De toyboy van Stella wordt gespeeld door Mike Weerts. Mike z’n rol is wat tekst betreft niet erg groot, maar hij des te meer zegt zijn non-verbale communicatie. Daarnaast is Mike leuk om te zien. 

Vera Mann weet de grappen van Van Eerd er naadloos in de koppen. Mann staat bekend als de goedgebekte theatertante, dat is iets wat van pas komt in haar vertolking van schoonzus Vermegen. Mann haar personage is er één van uiterste, dit zet zij heerlijk neer!

Kantje Boord is een wervelwind van komedie op het toneel. De cliché’s van een klucht worden waargemaakt. De personage’s krijgen allen een verrassende wendig, dit maakt dat u bij Kantje boord soms onder de stoel ligt van het lachen, maar kleine moment ook op het puntje. Kantje Boord reist tot mei 2012 door heel Nederland!

[ Gewijzigd: 23 November 2011 05:06 PM by Robin ]
   Handtekening   

Mijn recensies lees je op:

http://www.theaterreview.nl - de nieuwste theatersite!

Ook op facebook: https://www.facebook.com/theaterreview/?fref=ts

  [ # 1 ] 23 November 2011 05:35 PM
Avatar
Broadway Ster
RankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  4764
Geregistreerd  2006-12-26

Leuk verslag 😄

   Handtekening   

Groetjes,
Monique

http://www.MusicalNieuws.nl

  [ # 2 ] 23 November 2011 09:05 PM
Avatar
Musical Ster
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  6801
Geregistreerd  2009-01-21

Inderdaad een leuk verslag, maar Jon heeft Tel Uit Je Winst niet geschreven.

  [ # 3 ] 30 November 2011 08:38 AM
Understudy
RankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  187
Geregistreerd  2011-11-05

ik ben zaterdag avond naar kantje boord geweest en ik vond het geweldig,
ik heb nog nooit zoveel gelachen op een avond.
alleen zat er op rij 1 een vreselijk irritante man die de helen avond achter elkaar door op een ontzettend vervelende manier zat te lachen, ook op momenten dat er niets te lachen viel.
maar voor de rest vond ik het geweldig echt een ontzettend leuke avond.

  [ # 4 ] 07 February 2012 11:15 PM
Avatar
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1203
Geregistreerd  2009-11-25

Hmm ben het totaal niet eens. Ik vond er eigenlijk niet veel aan. “Dubbel op” heb ik destijds ook gezien en dat was continue hilariteit. Maar dat vond ik bij “Kantje Boord” totaal niet. Het was ook zo geforceerd allemaal. Script vond ik ook zeker niet meewerken, en 50% van de grappen werden min of meer onbewust aangekondigd. Kluchten zijn in de grappen vaak wel voorspelbaar maar nu was er geen balans. En dat alles leek de acteurs ook wat onzeker te maken. Jon van Eerd is natuurlijk een meester en draagt de voorstelling maar in dit geheel kon ook hij zijn stempel niet drukken.

   Handtekening   

“Stop worrying where you’re going. Move on!”

  [ # 5 ] 09 February 2012 09:41 AM
Alternate
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  533
Geregistreerd  2005-08-01

1 tip ga niet een tweede keer naar een klucht haha! Ehe dezelfde klucht

   Handtekening   

Mijn recensies lees je op:

http://www.theaterreview.nl - de nieuwste theatersite!

Ook op facebook: https://www.facebook.com/theaterreview/?fref=ts