Eindeloos
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  9622
Geregistreerd  2002-05-01

Theaterwerk Spiriet, het theaterproductiebedrijf van Joris van de Sande en Johan Verheij, komt met Eindeloos, een humoristisch drama over zelfmoord. Diana Dobbelman neemt een van de hoofdrollen voor haar rekening. Eindeloos is in het seizoen 2012 — 2013 in de Nederlandse theaters te zien. Dat hebben de producenten vandaag bekend gemaakt. Eindeloos is de opvolger van Ontboezemingen, een humoristisch drama over borstkanker.

Eindeloos is het verhaal van een man en een vrouw, die beiden bij een therapeute komen, omdat een dierbare zelfmoord heeft gepleegd. Ze proberen antwoorden te krijgen op de vragen die hen blijven achtervolgen. Waarom? Hadden ze iets kunnen doen? Wat, als…?
Tegelijkertijd zien we twee mensen die zelfmoord hebben gepleegd. Beiden worstelen nog met hun ‘keuze’, hun bestaan in het verleden en alles wat ze achter hebben gelaten. Uiteindelijk blijken alle verhalen met elkaar verweven te zijn. Niet alles is wat je er van verwacht. Keuzes zijn niet zo voorspelbaar als ze lijken. De grens tussen leven en dood is minder helder dan we graag zouden willen. Wat is de laatste gedachte van iemand die zelfmoord pleegt? Is er sprake van schuld? Had de omgeving iets kunnen doen? Had JIJ iets kunnen doen?

Eindeloos wordt gemaakt door het creatieve team van Ontboezemingen. Voor het script is Femke Krist benaderd. Deze jonge talentvolle schrijfster won in 2009 de musicalmakersbeurs van stichting Tekstpierement. Afgelopen jaar schreef zij in opdracht van het AKF, de alom geprezen voorstelling: Ja, dat is Revue. Johan Verheij neemt de regie op zich.

LOGISCH VERVOLG
Voor Johan Verheij en Joris van de Sande is Eindeloos een logisch vervolg op Ontboezemingen: “We zijn inmiddels met de gesprekken bezig, die we nodig hebben om deze voorstelling te maken. En hier gebeurt hetzelfde als bij Ontboezemingen. Heel veel mensen, veel meer dan je in eerste instantie zou denken, hebben te maken gehad met zelfmoord in hun directe omgeving. Net zoals borstkanker ook bij heel veel mensen een rol speelt. En vrijwel zonder uitzondering wil men zijn of haar verhaal kwijt aan ons, terwijl er toch nog een taboe op lijkt te rusten. En hoewel de afloop altijd dramatisch is, zitten er in die verhalen ook nu alweer zoveel humor dat we er van overtuigd zijn dat we er iets moois van kunnen maken.”

Theaterwerk Spiriet debuteerde in het seizoen 2010 — 2011 met de voorstelling Ontboezemingen, een humoristisch drama over borstkanker. Op basis van tientallen interviews met (ex-)patiënten werd een script ontwikkeld door Daniël Cohen en vervolgens smeedde Johan Verheij als regisseur een voorstelling met de actrices Aukje van Ginneken, Diana Dobbelman, Dominique van Vliet, Leyla Çimen en Adrienne Kleijweg. Dat gebeurde uiterst succesvol, gezien de nominatie voor de AVRO Toneel Publieksprijs. Inmiddels is bekend dat Ontboezemingen in de eindrangschikking een verdienstelijke vijfde plaats behaalde. Het succes vertaalde zich ook in reprisetournee. Op 23 september aanstaande is de eerste van dertig extra voorstellingen te zien in De Kunstgreep te Oostzaan.

Theaterwerk Spiriet ontwikkelt eigenzinnige theaterproducties voor een breed publiek, waarbij pittige maatschappelijke onderwerpen niet vermeden worden. Spiriet heeft zich als taak gesteld theater te maken dat niet alleen verbaast maar ook schuurt en steekt.

   Handtekening   

“Yes we ggghhad…..a great freakin’ day!”

  [ # 1 ] 06 August 2013 05:16 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1415
Geregistreerd  2004-09-12

Job Bovelander van De Jantjes en Volendam de Musical staat komend seizoen in het toneelstuk Eindeloos over zelfdoding. Musicalworld.TV sprak met regisseur en schrijver van het stuk. Natuurlijk ook met Job Bovelander.

De videoreportage is te zien onder Artikelen
en op Musicalworld.TV’s eigen plek.

  [ # 2 ] 10 September 2013 09:18 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Indrukwekkend Comité van Aanbeveling voor ‘Eindeloos’ op Wereld Suïcide Preventiedag
10 september 2013 — Vandaag, op Wereld Suïcide Preventiedag, maakt Theaterwerk Spiriet de namen bekend van het Comité van Aanbeveling dat ingezet gaat worden om meer aandacht te creëren voor het onderwerp ‘zelfdoding’, het thema van haar nieuwe toneelstuk ‘Eindeloos’. Het comité bestaat uit psychiater Bram Bakker, schrijfsters Renate Dorrestein en Heleen van Royen en overlever Viktor Staudt. ‘Eindeloos’ gaat 17 oktober a.s. in première in de Leidse Schouwburg.
De reden dat juist deze bekende Nederlanders bereid zijn om hun naam aan deze theaterproductie te verbinden, is hun nauwe en persoonlijke betrokkenheid bij dit onderwerp. Samen met dit Comité van Aanbeveling streeft Spiriet er dan ook naar om het onderwerp zelfdoding uit de taboesfeer te halen, niet alleen op Wereld Suïcide Preventiedag. Het comité zal ondersteuning geven in de vorm van relevante quotes en hun aanwezigheid in de media en bij aan het onderwerp gerelateerde symposia.
Theaterwerk Spiriet staat bekend om haar afwijkende aanpak en werkstijl, zoals blijkt uit de thema’s die zij op het toneel brengt, de inzet van bovenstaand comité en uit de ongebruikelijke samenstelling van de cast. De cast van Eindeloos bestaat uit Marit van Bohemen, Job Bovelander, Diana Dobbelman, Geert Hoes en Manouk van der Meulen, een niet voor de hand liggende keuze.
Joris van de Sande, producent van het stuk, licht toe: “Het komt erop neer dat Spiriet graag out-of-the-box denkt. Wij geloven er heilig in om niet alleen de acteurs maar ook ons publiek uit hun comfort zone te halen. Dit doen wij met het thema, onze acteurs maar ook door middel van dit Comité van Aanbeveling. Dankzij hun betrokkenheid en verbondenheid met het onderwerp en met Eindeloos helpt het Comité van Aanbeveling om zelfmoord onder de aandacht te brengen en het bespreekbaar te maken. Want praten over dit onderwerp is van levensbelang!”.
Informatie over het Comité van Aanbeveling, Eindeloos, de cast en de speellijst vindt u op http://www.spiriet.nl/eindeloos. Wegens het succes van de Early Bird actie is de verkoop via de webshop http://www.spiriet.nl/shop verlengd tot en met vrijdag 13 september a.s.. Daarna zijn kaarten voor deze voorstelling alleen nog via de reguliere kanalen te verkrijgen.

  [ # 3 ] 19 September 2013 02:15 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Taboedoorbrekend toneeldrama Eindeloos
van start
THEATERWERK SPIRIET MAAKT THEMA ZELFMOORD BESPREEKBAAR
Vanavond vindt in theater De Meerpaal in Dronten de eerste try-out plaats van de nieuwe theatervoorstelling ‘Eindeloos’ van Theaterwerk Spiriet. Voor de allereerste keer speelt de opvallende cast, die bestaat uit Marit van Bohemen, Job Bovelander, Diana Dobbelman, Geert Hoes en Manouk van der Meulen, dit taboedoorbrekende stuk over zelfmoord, dat nog voor de première al heel wat stof heeft doen opwaaien.

Met Eindeloos gaat Spiriet niet alleen een controversieel onderwerp te lijf, maar Spiriet doet dit bovendien op onconventionele wijze; met humor en met deze niet voor de hand liggende cast. Dit levert al vanaf de eerste scène een compleet andere toneelervaring op dan het onderwerp in eerste instantie doet vermoeden. Bovendien belicht het stuk ‘zelfmoord’ vanuit diverse betrokken partijen; de zelfmoordpleger, de hulpverlener en de verschillende nabestaanden. De kijker wordt daardoor meegesleept in de verschillende invalshoeken en het stuk ontpopt zich uiteindelijk als een heftig familiedrama.

Joris van de Sande, producent van het stuk, vertelt: “Na het succes van ons toneelstuk ‘Ontboezemingen’ in 2011 werd ik er meerdere malen op gewezen, dat als wij erin slaagden een humoristisch drama over borstkanker te maken, wij ook andere thema’s waar een taboe op rust op het toneel konden brengen. Zelfmoord is zo’n onderwerp. Helaas stijgt het aantal zelfmoordslachtoffers in ons land nog steeds, maar blijft het praten over zelfdoding zwaar taboe. Het is dus de hoogste tijd dat dit onderwerp bespreekbaar wordt gemaakt”.

Regisseur Johan Verheij, die ook de regie van ‘Ontboezemingen’ voor zijn rekening nam, vult aan: “Toen mijn vader een poging tot zelfmoord deed, was het mij duidelijk dat wij met Eindeloos daadwerkelijk een bijdrage kunnen leveren aan het bespreekbaar maken van dit onderwerp en aan het verlagen van het aantal zelfmoord pogingen”. Theaterwerk Spiriet is daarom een samenwerkingsverband aangegaan met Stichting 113 Online, een zelfstandige en onafhankelijke organisatie op het gebied van preventie van suïcide.

Eindeloos gaat op 17 oktober a.s. in première in de Leidse Schouwburg.

  [ # 4 ] 08 November 2013 04:34 PM
Avatar
Broadway Ster
RankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  4150
Geregistreerd  2012-03-09

EINDELOOS GEANNULEERD

Vol passie zijn wij twee jaar geleden begonnen aan het maken van de theaterproductie Eindeloos. Een productie rondom het thema zelfdoding, waarom? Omdat wij de noodzaak voelde dat het onderwerp zelfdoding uit de taboesfeer gehaald moest worden.

Dit is voor ons een bijzonder proces geweest, de weerstand rondom dit onderwerp is enorm, maar ondanks alles wisten wij financiering te vinden, partners bij ons te betrekken en hebben acteurs bereid gevonden om met ons dit avontuur aan te gaan.

U heeft ons het vertrouwen gegeven dat er een noodzaak was om deze productie te maken en te mogen spelen.

Wij zien om ons heen dat veel toneelproducties het op dit moment zwaar hebben qua bezoekersaantallen. Breng daar een tijdsgeest bij in de huidige financiële crisis, en wellicht zijn mensen niet op zoek naar zware stukken en moeilijke onderwerpen.

Ondanks de overweldigende media aandacht en de partners die wij achter ons hadden staan, hebben wij moeten constateren dat op dit moment er een te lage zaalbezetting is om verder te gaan.

Daarom hebben wij moeten besluiten om alle voorstellingen per direct te annuleren.

Bron: http://www.spiriet.nl/

   Handtekening   

“Elphaba, je bent de mooiste…”

  [ # 5 ] 24 January 2014 09:59 AM
Avatar
Broadway Ster
RankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  4150
Geregistreerd  2012-03-09

Geert Hoes was vanmorgen in Koffietijd en vertelde dat de cast en crew de productie hebben overgenomen van de producent. Ik heb geen speellijst kunnen vinden…

   Handtekening   

“Elphaba, je bent de mooiste…”

  [ # 6 ] 24 January 2014 10:42 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

http://www.musicalworld.nl/actueel/26640/eindeloos_terug_met_deels_nieuwe_cast