Uniek eerbetoon aan componist Harry Bannink op live CD
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  9622
Geregistreerd  2002-05-01

Niet echt iets voor de off topic, podiumbox maar ook niet echt voor de musicalbox. Dilemma, waar zet ik dit persbericht neer….toch maar in de musicalbox.

Vanaf woensdag 20 augustus ligt de CD In de Ban van Bannink in platenzaken en warenhuizen. Nynke Laverman, Loes Luca, Frans van Deursen, Henny Vrienten en Holland Symfonia brengen een eerbetoon aan Harry Bannink, een van Nederlands populairste componisten. De unieke live CD, een uitgave van Cobra Records en Holland Symfonia, heeft een adviesprijs van 17,95 euro.

In januari 2008 gaven Nynke Laverman, Loes Luca, Frans van Deursen en Henny Vrienten, begeleid door Holland Symfonia o.l.v. Otto Tausk, vier concerten met composities van Harry Bannink. Het programma In de Ban van Bannink, een feest voor jong en oud, was een groot succes bij publiek en pers. De Volkskrant: “Werk van deze grote componist in volle glorie uitgevoerd door een symfonieorkest met topvocalisten.” Trouw: “Een openbaring van Banninks werk.” Het Parool: “Een feest der herkenning.”

Voor bezoekers die een blijvende herinnering zoeken en voor mensen die de sfeervolle concerten hebben gemist, verschijnt nu de live CD In de Ban van Bannink. Met 22 bekende en verrassende liedjes uit onder meer theaterprogramma’s, musicals zoals En nu naar bed en Heerlijk duurt het langst en tv-programma’s zoals Ja zuster, nee zuster en De Stratemakeropzeeshow. Op teksten van onder anderen Annie M.G. Schmidt en Willem Wilmink. De arrangementen voor groot symfonieorkest zijn van Bob Zimmerman.

De zangers hebben allemaal een bijzondere band met de muziek van Harry Bannink (1929-1999). Loes Luca speelde en zong in Het Klokhuis, Ja zuster, nee zuster en ‘t Schaep met de 5 pooten. Henny Vrienten werkte de laatste jaren van Banninks leven nauw met hem samen en produceerde de cd Harry Bannink zingt! Frans van Deursen en de Friese fadozangeres Nynke Laverman, die het werk van Bannink leerde kennen op de kleinkunstacademie, zijn beiden grote bewonderaars van de Twentse componist.

Bij de CD (Cobra 0027) zit een boekje van 36 pagina’s met foto’s, alle liedteksten en uitgebreide informatie over de zangers, orkest Holland Symfonia, dirigent Otto Tausk en natuurlijk Harry Bannink.

Op de Amsterdamse Uitmarkt, zaterdag 30 augustus, 21.15 uur spelen Nynke Laverman, Loes Luca, Frans van Deursen en Holland Symfonia o.l.v. Otto Tausk een selectie uit het programma In de Ban van Bannink. De AVRO zendt het concert rechtstreeks uit.

Websites: http://www.hollandsymfonia.com, www.cobrarecords.com

   Handtekening   

“Yes we ggghhad…..a great freakin’ day!”