Cultuurschok brengt reprisevoorstelling van ‘The Wave’
change_status
Avatar
Understudy
RankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  185
Geregistreerd  2008-06-05

Theater De Enck in Oirschot brengt op 21 september 2 voorstellingen van de The Wave gespeeld door BMTeens, een musical gebaseerd op waargebeurde feiten voor/door jongeren. Toegangskaarten zijn gratis voor jongeren tot 23 jaar. Voor volwassenen gelden voorwaarden.

Verfilmd in de jaren ‘80 en 2008 (Die Welle). Ook bekend van het toneelstuk De Golf:

De musical is gebaseerd op een experiment van een geschiedenisleraar in 1967. Deze kreeg van leerlingen de vraag voorgelegd hoe het mogelijk was dat Hitler zo’n aantrekkingskracht had op mensen. Om te laten zien hoe de beïnvloeding tijdens de Tweede Wereldoorlog verliep, startte hij een gewaagd experiment: hij noemt zichzelf leider van een nieuwe beweging, The Wave, en uit ideeën over macht, discipline, en meerderwaardigheid. Zijn studenten volgen hem, en de school raakt onder invloed van de beweging. Maar niet iedereen gaat hier blindelings in mee. Zij vallen buiten de groep met alle gevolgen van dien. Goede vrienden dreigen elkaar zelfs iets aan te doen.

Meer info: http://cultuurschok.ramblaz.nl/

Ik zag de musicalversie dit voorjaar in Veghel en het is echt een amateurpareltje.

   Handtekening   

24-25/02 Spring Awakening | 07/04 Yank! | 08/04 Priscilla Queen of the Dessert | 09/04 Southern Baptist Sissies | 13-15/04 Bare | 19-20/05 Bare