Musicalweekend in april met CVT en Acteerschema
change_status
Alternate
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  729
Geregistreerd  2005-10-07

Wil je kwaliteiten op zanggebied verbeteren? Sta je onzeker op het podium? Heb je weinig zelfvertrouwen tijdens audities? Wil je naast ensemblerollen doorgroeien naar grotere rollen? In april zijn er twee intensieve trainingsweekenden in Complete Vocal Techique en Acteerschema in Zoetermeer.

Tijdens een weekend krijg je les van drie ervaren docenten. De lessen zijn met name gericht op het verbeteren van je zang en je acteerprestaties. Je leert (musical)nummers beter te interpreteren en krijgt de theoretische en praktische hulpmiddelen om zang- en acteertechnisch je doelen te bereiken.

De lessen worden gegeven volgens het Acteerschema en de Complete Vocal Technique. Beide systemen stellen je in staat om de uitvoering van een lied te geven, zoals jij die wilt. Uniek aan deze musicalweek is dat de docenten als enigen in Nederland zowel het Acteerschema als Complete Vocal Technique beheersen. Dat betekent dat ze als geen ander de combinatie van zingen en acteren aan kunnen leren.

CVT is een zangtechniek ontwikkeld door de Deense zangpedagoge Cathrine Sadolin. Zij heeft een systeem voor het gebruik van de stem ontdekt dat tot voor kort onbekend was. Ze heeft gedurende 20 jaar intensief onderzoek verzameld en ontwikkelde technieken voor alle zangstijlen. Pop, rock, blues, jazz, musical, opera etc.
Resultaten worden snel bereikt omdat de technieken erg concreet zijn en meteen werken. Het gaat in tegen oude mythen - het is mogelijk om ALLE geluiden te produceren op een gezonde manier.

Het Acteerschema is een nieuwe beschrijving van de techniek van het acteren, ontwikkeld door Sebastiaan Smits. Het Acteerschema is geschikt voor het werken met jongeren, amateurs, studenten en professionals en behandelt alle acteerstijlen. Alle vormen van acteren zijn te beschrijven in vijf basiselementen. Deze vijf elementen zijn altijd aanwezig wanneer er geacteerd wordt. Is een van de elementen uit balans, dan raken ook de anderen verstoord. Het Acteerschema leert de balans tussen de elementen te herkennen en te herstellen, waarmee de gekozen emotie beter weergegeven kan worden.

De docenten
De lessen worden gegeven door Sebastiaan Smits, Kevin van der Leeuw en Jessica Fuchs.

Locatie
De lessen vinden plaats in Kwadrant Theater Zoetermeer.

Doelgroep
De cursus is bedoeld voor amateurs, studenten en professionals die zichzelf op musicalgebied willen verbeteren. Voorwaarde is dat je de nodige optreedervaring en lessen gehad hebt. Alleen meerderjarige cursisten (18+) worden tot de cursus toegelaten.

Programma
Zaterdag 10 april / zaterdag 17 april
11.00 uur — Ontvangst en kennismaking
11.15 uur — Complete Vocal Technique Overview
13.00 uur — Lunch
13.30 uur — Masterclass Zang
16.30 uur - Einde

Zondag 11 april / zondag 18 april
11.00 uur — Acteerschema Overview
13.00 uur — Lunch
13.30 uur — Masterclass Interpretatie
16.30 uur — Einde

Kosten
€ 100,- voor de gehele cursus van 2 dagen. Koffie, thee en frisdrank zijn in het theater verkrijgbaar, voor lunch dienen de cursisten zelf te zorgen.
Het is mogelijk voor slechts 1 van de 2 dagen in te schrijven, de kosten bedragen dan € 65,- per dag.

Inschrijven
Voor inschrijfformulierenof meer informatie kun je mailen naar .(JavaScript must be enabled to view this email address)