Opleidingsklas Cadenza Theateropleidingen Zoetermeer
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Professionele musicallessen bij de Opleidingsklas


Jongeren die altijd al op het podium hebben willen staan, of juist hun huidige spel-, zang- en dansvaardigheden willen verbeteren, kunnen terecht bij de Opleidingsklas van Cadenza Theateropleidingen in Zoetermeer. Professionele docenten geven wekelijks op maat gemaakte lessen.

Geen standaardlessen afdraaien, maar samen met leerlingen kijken naar waar zij in willen groeien: dat is de werkwijze van Cadenza Theateropleidingen. De Opleidingsklas, geschikt voor jongeren van 14 tot 25 jaar, leidt op tot een allround performer en bereidt voor op een vervolgopleiding of baan. Docent Sebastiaan Smits: “De Opleidingsklas is echt gericht op het begeleiden van leerlingen. Als je een vervolgopleiding wilt doen, vergt dat andere aandacht dan wanneer je zelf les wilt gaan geven of achter de schermen wilt ]werken.” Hij vervolgt: “Ik hoorde laatst iemand zeggen dat hij ambitieuze leerlingen altijd afraadt om professioneel te willen worden omdat er zo weinig werk is. Maar daarmee haal je juist alle ambities en dromen bij iemand weg. Het gaat er om samen met de leerling een weg uit te stippelen. Misschien naar het professionele circuit, misschien niet, maar altijd staat talentontwikkeling voorop.”

Praktijkervaring
De docenten van de Opleidingsklas zijn professionals en staan geregeld zelf op de planken of maken voorstellingen. Dat de praktijk de beste leerschool is, weten zij dan ook als geen ander. Het seizoen wordt daarom afgesloten met een gezamenlijke voorstelling. Smits:“Daarnaast werken de leerlingen aan twee individuele tussenpresentaties. Je vorderingen worden bijgehouden op drie rapporten. Zo krijg je inzicht in je ontwikkeling en de punten waar je nog aan moet ]werken.”

De lessen van de Opleidingsklas vinden iedere vrijdag plaats van 19:30 tot 22:30 uur in het Centrum voor Kunst en Cultuur in Zoetermeer. Er wordt gewerkt in groepen van maximaal tien leerlingen.

Smits: “De Opleidingsklas vorm de basis voor een verdere opleiding of doorstroming naar bijvoorbeeld het amateurtheater of semiprofessionele circuit. Oud-leerlingen van de Opleidingsklas zijn aangenomen bij onder andere de Frank Sanders Academie, Codarts, Theaterschool Rotterdam, ze studeren Theaterwetenschappen, spelen nu zelf in voorstellingen of geven les.”

Meer informatie over de Opleidingsklas en het overige cursusaanbod is te vinden op http://www.cadenzatheateropleidingen.nl.


Over Cadenza Theateropleidingen
Cadenza Theateropleidingen biedt cursussen en lessen op het gebied van zang, dans en theater voor alle leeftijden. Voorbeelden zijn de cursus regisseren, stage combat of de maak-een-musicalweek. De lessen beginnen op verschillende momenten in het cursusjaar en worden op diverse locaties in Zuid-Holland gegeven.