Cinderella - Music Hall (BE)
change_status
Toeschouwer
Totaal aantal Reacties:  10
Geregistreerd  2019-03-22

Blink je beste glazen schoeisel en pompoenkoets op, Music Hall nodigt het hele gezin uit van 27 — 30 december 2019 in Stadsschouwburg Antwerpen voor een sublieme show! Cinderella is een Engelstalig muzikaal spektakel met Nederlandse voice-over waarbij 30 doorwinterde internationale acteurs, zangers en dansers het beste van zichzelf geven.
Een vernieuwende coming-of-age vertelling van het tijdloze sprookje, met liefde als hoofdpersonage.

Geen muis, kleuter of hoogbejaarde die het verhaal van Assepoester, of Cinderella, nog nooit gehoord heeft. De Disney-versie uit 1950 van het geliefde Charles Perrault-sprookje is de hedendaagse standaard, de Hollywoodremake uit 2015 een succesvolle herinterpretatie.

Maar zo zag je Assepoester nog nooit: creatief producent Geert Allaert en Music Hall presenteren een vernieuwende versie van het originele verhaal met interactieve videomuren waarin actiescènes en decors samenvloeien. Als arme Assepoester haar zorgen neerpent, kan je haar dagboek in aquarel-stijl op het scherm volgen alsof Anton Pieck de verfborstel vastheeft.

De enscenering is adembenemend: ga volledig op in de grandeur van het koninklijk paleis, verken een lieflijk huisje in de natuur en proef de decadentie die de boze stiefmoeder en haar valse dochters meebrengen.

De originele composities van muziekveteraan Matt Dunkley smelten samen met de vlotte regie van Christophe Ameye en doen je elke emotie dubbel zo intens beleven. De choreografie van Laurent Flament en zijn meer dan 20 dansers tillen het verhaal op alle vlakken naar een hogere dimensie met alles van moderne en klassieke dansstijlen tot breakdancers en zelfs engelachtige ‘aerial’ luchtacrobaten.
Het recept voor een betoverend mooie, hilarische en ontzettend pakkende voorstelling.

Het verhaal
Kleine Ella leeft zonder zorgen tot ze plots haar mama Emily verliest. Wanneer haar vader George uiteindelijk hertrouwt, verwelkomt ze haar stiefmoeder en de verwaande zusjes Anastasia en Drisella met open armen — zo zou Ella’s moeder het gewild hebben.

Maar stiefmama wilt een luxeleventje en kan de brave Ella niet luchten.
Als vader George ook ineens overlijdt toont haar nieuwe ‘familie’ hun ware aard en wordt Ella als dienstmeid ingezet.

Wanneer ze op een dag een knappe onbekende ontmoet in het bos, neemt ze haar lot zelf in handen.
Wat daarop volgt is een wervelwind van magie en make-overs, prinsen en prinsessen, transformerende tijdstippen, innerlijke kracht en één verloren muiltje. Liefde is sterker dan haat.

Cinderella is een uniek gezinsspektakel dat alle traditionele elementen van je favoriete sprookjes met een welgemikte bibbidi-bobbidi-boo omtovert tot een moderne, hartverwarmende show.

(Bron: https://musichall.be/shows/cinderella/)

[ Gewijzigd: 01 April 2019 07:23 PM by rattekecool ]
  [ # 1 ] 08 August 2019 04:16 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  12684
Geregistreerd  2002-11-15

Music Hall presenteert magisch sprookje ‘Cinderella’
als Vlaams muzikaal familiespektakel


December 2019 — Stadsschouwburg Antwerpen
Januari 2020 — Capitole Gent

Blink je beste glazen schoeisel en pompoenkoets maar op, want Music Hall nodigt het ganse gezin van 19 tot 30 december 2019 uit in Stadsschouwburg Antwerpen en van 2 tot 5 januari 2020 in Capitole Gent, voor een betoverend mooie, hilarische en ontzettend pakkende familievoorstelling. ‘Cinderella’ is een Vlaams muzikaal spektakel, waarin 30 doorwinterde acteurs, zangers en dansers het beste van zichzelf geven. Een vernieuwende coming-of-age vertelling van het tijdloze sprookje, met liefde als hoofdpersonage. Tickets & info ‘Cinderella’: http://www.musichall.be

Geen muis, kleuter of hoogbejaarde die het verhaal van Assepoester, of Cinderella, niet kent. De Disney-versie uit 1950 van het geliefde Charles Perrault-sprookje is de hedendaagse standaard, de Hollywoodremake uit 2015 een succesvolle herinterpretatie, maar zoals in deze ‘Cinderella’ zag je Assepoester nog nooit.

Creatief producent Geert Allaert en Music Hall presenteren een vernieuwende versie van het originele verhaal, met interactieve videomuren waarin actiescènes en decors samenvloeien. Wanneer arme Assepoester haar zorgen neerpent, kan je haar dagboek in aquarel-stijl op het scherm volgen alsof Anton Pieck het penseel hanteert. De enscenering is adembenemend: ga volledig op in de grandeur van het koninklijk paleis, verken een lieflijk huisje in de natuur en proef de decadentie die de boze stiefmoeder en haar valse dochters meebrengen.

De originele composities van muzieklegende Matt Dunkley smelten samen met de vlotte regie van Christophe Ameye en doen je elke emotie dubbel zo intens beleven. De choreografie van Laurent Flament en zijn meer dan 20 dansers tillen het verhaal op alle vlakken naar een hogere dimensie, met alles van moderne en klassieke dansstijlen tot breakdancers en zelfs engelachtige luchtacrobaten.

Dit alles vormt het recept voor een betoverend mooie, hilarische en ontzettend pakkende familievoorstelling.

Vlaams en Nederlands talent in hoofdcast

De hoofdcast van dit gloednieuwe familiespektakel bestaat uit een fijne mix van overwegend Vlaams, maar ook Nederlands (musical)talent. Zowel Isabelle Heremans (25 jaar — Boom, ‘Tiger Lily’ en ‘Mrs. Darling’), Sofie De Schryver (26 jaar — Gent, ‘Tinker Bell’) als Stéphania Casneuf (25 jaar — Londerzeel, ‘Wendy’) pakten afgelopen seizoen hun eerste hoofrollen in een professionele productie en schitterden in februari 2019 in de Music Hall-productie ‘Neverland, the adventures of Peter Pan’. Het talentvolle trio overtuigde en Music Hall twijfelde dan ook geen seconde om hen te vragen voor de hoofdcast van ‘Cinderella’, waarin Isabelle de rol van de boze stiefmoeder zal vertolken, Sofie in de huid van ‘Emily’ - de mama van Cinderella - zal kruipen en Stéphania als stiefzus ‘Drizella’ voor de nodige onrust zal zorgen.

Er werd in de hoofdcast van ‘Cinderella’ ook een plekje gereserveerd voor een heuse debutant, want voor de 23-jarige Susan Tonnard (geboren en getogen in Gent, woonachtig te Eke) betekent haar rol als valse stiefzus ‘Anastasia’ haar eerste hoofdrol in een professionele productie. Susan zong vroeger al wel mee in het Studio 100 Koor en maakte o.a. deel uit van het ensemble van ‘Spamalot’, maar krijgt nu de kans om zich voluit te bewijzen in de hoofdcast.

Naast al dat jonge, talentvolle, vrouwelijke Vlaamse geweld, ook 2 Nederlandse toppers. Roos van der Waerden (31 jaar — Eindhoven) neemt als ‘Ella/Cinderella’ de hoofdrol voor haar rekening. Roos is zeker geen onbekende voor Music Hall en bij het publiek, want ze vertolkte o.a. de rol van ‘Wendy’ in de internationale Music Hall-productie ‘Peter Pan, The Never Ending Story’. Ook Sacha Setubun (27 jaar -Oss) maakte als ‘Lost Boy’ deel uit van de cast van ‘Peter Pan, The Never Ending Story’, was ook te zien in o.a. ‘Dreamgirls’ en mocht de voorbije drie jaar aantreden in de Nederlandse musicalsensatie ‘The Lion King’. Sacha mag zich in ‘Cinderella’ helemaal uitleven als ‘Lord Chamberlain’.

Wie in de huid van de Prins zal mogen kruipen en wie de rol van de vader van Cinderella zal vertolken, wordt later bekendgemaakt.

  [ # 2 ] 08 August 2019 05:19 AM
Understudy
RankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  197
Geregistreerd  2009-05-01

Wat is dat toch met geboorteplaatsen in Vlaamse persberichten, in het bericht van Daens ook al.

Super leuk om Roos op de poster te zien!

[ Gewijzigd: 07 December 2019 12:23 AM by Jeroen ]
  [ # 3 ] 03 October 2019 03:35 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  12684
Geregistreerd  2002-11-15

Pieter Casteleyn (Prins) en Roel Felius (vader Cinderella)
vervolledigen hoofdcast familiespektakel ‘Cinderella’

December 2019 — Stadsschouwburg Antwerpen
Januari 2020 — Capitole Gent

Vanaf 19 december presenteert Music Hall in Stadsschouwburg Antwerpen en Capitole Gent het betoverende, muzikale familiespektakel ‘Cinderella’. In deze vernieuwende, Nederlandstalige coming-of-age vertelling van het tijdloze sprookje, zullen 30 doorwinterde acteurs, zangers en dansers het beste van zichzelf geven. Met de jonge, Vlaamse talenten Isabelle Heremans (boze stiefmoeder), Sofie De Schryver (Emily — mama Cinderella), Stéphania Casneuf (stiefzus Drizella), Susan Tonnard (stiefzus Anastasia) en de Nederlandse toppers Roos van der Waerden (Cinderella) en Sacha Setubun (Lord Chamberlain), was het grootste deel van de hoofdcast al bekend, maar wie de rol van de Prins zal vertolken en wie er in de huid van de vader van Cinderella mag kruipen, was tot vandaag nog een goed bewaard geheim. Met Pieter Casteleyn (26 jaar) als Prins en Roel Felius (30, Halsteren - NL) als George — vader van Cinderella - wordt de mooie lijn van jong en talentvol in de hoofdcast alleszins doorgetrokken.

Pieter Casteleyn wordt Prins en versterkt zo de ‘Gentse connectie’ in ‘Cinderella’
Geboren en getogen Gentenaar Pieter Casteleyn (26 jaar) zet met zijn rol als Prins in ‘Cinderella’ een volgende stap in zijn zeer beloftevol gestarte carrière. Pieter studeerde in 2015 met onderscheiding af aan de musicalafdeling van het Koninklijk Conservatorium Brussel. Tijdens zijn opleiding liep hij stage bij producties als ‘14-18’, ‘Assepoester, het tamelijk ware verhaal’ en ‘Ons kent ons’. Na zijn afstuderen trok hij een jaar naar Duitsland, waar hij in de Andrew Lloyd Webber-productie ‘Love Never Dies’ te zien was. Terug in België volgden voorstellingen zoals ‘Chaplin, de Musical’, ‘The Rocky Horror Show’, ‘Slisse & Cesar’ en ‘Arthur, of hoe je koning kan worden’.
Daarnaast is Pieter als vaste backing vocal actief voor Helmut Lotti, waarmee hij regelmatig in binnen- en buitenland optreedt. Momenteel staat hij in de productie ‘40-45’ en speelt hij Frederic in ‘Campus 12’ op Ketnet.
Met ook Sofie de Schryver en Susan Tonnard die hun roots in Gent hebben, kunnen we stilaan spreken van een heuse ‘Gentse connectie’ in de hoofdcast van ‘Cinderella’. Het Oost-Vlaamse trio kijkt dan ook met wat extra spanning uit naar de voorstellingen van 2 tot 5 januari in Capitole Gent, waar er ongetwijfeld veel familie en vrienden in de zaal zullen zitten. 

Roel Felius kruipt in de huid van George (vader Cinderella)
De 30-jarige Roel Felius doorzwom ondanks zijn nog jonge leeftijd, al heel wat creatieve en professionele watertjes. Roel won in 2003, op 14-jarige leeftijd, de Nederlandse finale van het Junior Eurovisie Songfestival en vertegenwoordigde Nederland op de internationale finale in Kopenhagen.
In 2008 vertrok hij naar het buitenland om enkele jaren te werken in Disneyland Paris, als zanger, parade danser en poppenspeler. Vervolgens vertrok hij richting Azië, als productiezanger voor Universal Studios Japan, Universal Studios Singapore en Galaxy Macau. Ook heeft hij op cruise schepen gezongen en gedanst, voor Norwegian Cruise Line en MS Amadea.
Roel studeerde in 2015 af aan de American Musical Theatre Academy in Londen. In de eindvoorstelling van deze opleiding vertolkte hij de rol van Assepoesters Prins in ‘Into The Woods’ en hij was te zien in het ensemble van de familiemusical ‘Jack and the Beanstalk’ van het Greenwich Theatre London.

Afgelopen winter speelde hij mee in de Duitse tour van de show ‘Best Of Musical Starnights’.

Met de toevoeging van Pieter Casteleyn en Roel Felius, is de hoofdcast van deze betoverend mooie, hilarische en ontzettend pakkende, Nederlandstalige familievoorstelling nu helemaal compleet. Blink dus je beste glazen schoeisel en pompoenkoets maar op en kom vanaf 19 december met het ganse gezin kijken naar ‘Cinderella’ in Stadsschouwburg Antwerpen of Capitole Gent. Tickets & info: http://www.musichall.be

Bekijk HIER repetitiebeelden ‘Cinderella’
(incl. tekst en uitleg van producent Geert Allaert en componist Matt Dunkley)

Praktisch
‘Cinderella’
Stadsschouwburg Antwerpen
Donderdag 19 december - 20u (uitverkocht)
Vrijdag 20 december 2019 - 20u (première)
Zaterdag 21 december 2019 - 20u
Zondag 22 december 2019 - 15u
Maandag 23 december 2019 - 15u
Donderdag 26 december 2019 - 15u
Vrijdag 27 december 2019 - 15u
Zaterdag 28 december 2019 - 20u
Zondag 29 december 2019 - 15u
Maandag 30 december 2019 - 15u

Capitole Gent
Donderdag 2 januari 2020 - 20u (uitverkocht)
Vrijdag 3 januari 2020 - 20u
Zaterdag 4 januari 2020 - 15u
Zondag 5 januari 2020 - 15u

Nederlandstalig gesproken
Geschikt voor de ganse familie

Tickets & info: http://www.musichall.be

  [ # 4 ] 07 December 2019 12:24 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  12684
Geregistreerd  2002-11-15


Vanaf 19 december presenteert Music Hall in Stadsschouwburg Antwerpen en Capitole Gent het betoverende, muzikale familiespektakel ‘Cinderella’. In deze vernieuwende, Nederlandstalige coming-of-age vertelling van het tijdloze sprookje, zullen 30 doorwinterde acteurs, zangers en dansers het beste van zichzelf geven. Met Vlamingen Isabelle Heremans (boze stiefmoeder), Sofie De Schryver (Emily — mama Cinderella), Stéphania Casneuf (stiefzus Drizella), Susan Tonnard (stiefzus Anastasia), Pieter Casteleyn (Prins) en Nederlanders Roos van der Waerden (Cinderella), Sacha Setubun (Lord Chamberlain) en Roel Felius (George - vader Cinderella), trekt Music Hall voluit en bewust de kaart van jong talent uit de Lage Landen in de hoofdcast van ‘Cinderella’.

In aanloop naar de feestelijke première van 20 december in Stadsschouwburg Antwerpen, licht Music Hall alvast een tipje van de sluier en lanceert de videoclip van ‘Hopen, bidden, dromen’, een prachtig en meeslepend duet gebracht door Cinderella (Roos van der Waerden) en haar prins (Pieter Casteleyn)

https://www.youtube.com/watch?v=-jjV3hgQrV8