Legally Blonde - Antwerpen
change_status
Avatar
Broadway Ster
RankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  3799
Geregistreerd  2012-03-09

Ik wist niet zo goed waar ik dit moest wegzetten. BSO Producties brengt dit najaar Legally Blonde in het Antwepse Zuiderpershuis, met een deels professionele cast (en deels dus niet). Ianthe Tavernier als Elle Woods en verder o.a. Karel Deruwe, Anne Mie Gils en Line Ellegiers. Te zien van 26 september tot en met 11 oktober.

   Handtekening   

“Elphaba, je bent de mooiste…”

  [ # 1 ] 14 February 2020 07:52 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  12835
Geregistreerd  2002-11-15


Persbericht: Ianthe Tavernier strikt hoofdrol in de Vlaamse versie van de hitmusical Legally Blonde!

Ianthe Tavernier schittert met o.a. Karel Deruwe, Anne Mie Gils en Line Ellegiers in deze heerlijke romcom musical vanaf 26 september in het Zuiderpershuis in Antwerpen.


12 februari 2020 - Antwerpen
Jawel! Er komt een Vlaamse versie van de hitmusical Legally Blonde naar het Zuiderpershuis in Antwerpen. Wie kent deze “romcom” niet? Het verhaal van de jonge rechtenstudente Elle Woods die haar grote liefde Warner achterna zwemt in de haaienwereld, is immens bekend en populair door de film(s) met Reese Witherspoon. Dat er ook een musicalversie bestaat met heerlijke, catchy muziek is dan misschien weer minder bekend bij het grote publiek. Niemand minder dan IANTHE TAVERNIER zal de hoofdrol van Elle spelen in deze musical. Ianthe krijgt het gezelschap op scène van o.a. Karel Deruwe, Anne Mie Gils, Line Ellegiers en liefhebbers Lars Cuynen en Michael Limpens. Regisseur Manu Jacobs zet weer flink wat volk op scène met ruim 30 man in hoofdcast en ensemble. Het publiek mag ook genieten van een schitterend live-orkest tijdens de voorstelling.

Ianthe kijkt met plezier uit naar deze hoofdrol: “Ik heb ja gezegd tegen deze rol omdat ik het een fantastische musical en rol vind. Vooral de muziek spreekt me enorm aan: hele catchy songs! Op bepaalde puntjes herken ik mezelf in haar, zoals interesse in fashion bijvoorbeeld. Zij is wel nog een paar gradaties extremer daarin. Maar ik hou enorm van het vrolijke in haar karakter, want dat ben ik zelf ook wel. Als ik een quote zou moeten geven die helemaal bij Elle Woods past, dan is het deze: je leeft maar één keer en ik vind dat je alles uit het leven moet halen wat maar kan en dat je vooral jezelf moet blijven.”

De voorstellingen zijn van 26 september tot en met 11 oktober 2020 in het Zuiderpershuis te Antwerpen.

MANU JACOBS, REGISSEUR EN PRODUCENT VAN BSO PRODUCTIES IS IN DE WOLKEN MET ZIJN HOOFDCAST
“Ik ben enorm tevreden met de cast die we hebben kunnen samenstellen. Stuk voor stuk mensen waar ik graag mee werk en waar ik 200% in geloof voor de rollen waarin ze gecast zijn.Ianthe Tavernier (Elle) en ik kennen elkaar al 20 jaar, van samen als kind in de Vlaamse Opera te zingen. We kwamen daar eigenlijk niet zo goed overeen, als ik daar nu terug over nadenk (lacht). Maar nu, 20 jaren ouder en een beetje wijzer, klikt het erg goed. Ik heb veel respect voor wat ze doet en wilde al enkele jaren met haar samenwerken. Met LEGALLY BLONDE deed die kans zich perfect voor, dus ik ben erg blij dat ze ja heeft gezegd!”

Verder zijn de opvallendste namen in de hoofdcast:

KAREL DERUWE ALS PROFESSOR CALLAHAN
ANNE MIE GILS ALS PAULETTE
LINE ELLEGIERS ALS BROOKE WYNDHAM
LARS CUYNEN ALS EMMET
MICHAEL LIMPENS ALS WARNER

BSO-PRODUCTIES: versterkende mix van professionals met getalenteerde liefhebbers
BSO-producties is een jong en dynamisch productiehuis voor musicals en concerten in Antwerpen. In september 2019 stonden ze nog in het Zuiderpershuis in Antwerpen met het succesvolle BONNIE&CLYDE;. In december-januari 19-20 waren ze te zien met het grootse MUSICALWONDERLAND. Een jaar na BONNIE&CLYDE; zal dit productiehuis opnieuw in het Zuiderpershuis aan het werk te zien zijn, maar nu met de catchy titel LEGALLY BLONDE! Als productiehuis zet BSO graag in op de mix van professionals met sterke liefhebbers, en dat op alle niveaus (zowel bij cast, creatives als productie). Het creëert een unieke werksfeer.

LEGALLY BLONDE: EEN HILARISCHE EN ONTROERENDE MUSICALKOMEDIE
She’s back!! Dé blondine der blondines, dé fashion queen die nooit uit de mode geraakt, dé chihuahuabazin waar menig hondje jaloers op is!! Elle Woods komt naar Antwerpen en laat ons als geen ander voelen dat vooroordelen niet altijd overeenkomen met de realiteit. In de naam van de liefde gaat ze volop voor haar ambitie om het te maken als advocate en zwemt ze als een goudvis met Pradaschoenen doorheen de haaienwereld. Elle Woods heeft alles wat ze wil hebben: veel vriendinnen, liefdevolle ouders en een ideale prins op het witte paard die haar weldra ten huwelijk zal vragen… Of toch: dat denkt ze! Wanneer haar vriend Warner op z’n knie zou moeten gaan met een ring in z’n hand, besluit hij toch om zijn geluk te zoeken in zijn studie Rechten. Elle besluit dan maar om zich een weg te werken naar dezelfde universiteit als Warner en slaagt daarin. Daar aangekomen, blijkt men niet voorbereid op zoveel spontaniteit… Elle moet zich dagelijks opnieuw bewijzen, maar toont dat jezelf zijn nooit uit de mode geraakt!
Een hilarische komediemusical die tegelijk ook ontroert! Mét live orkest!

PRAKTISCHE INFO: LEGALLY BLONDE
Deze productie speelt vanaf zaterdagavond 26 september tot en met zondag 11 oktober 2020 in het Zuiderpershuis in Antwerpen (Waalsekaai 14, 2000 Antwerpen).

•    Zaterdagavond 26 september 2020 (feestelijke première)
•    Zondagmiddag 27 september 2020
•    Vrijdagavond 2 oktober 2020
•    Zaterdagavond 3 oktober 2020
•    Zondagmiddag 4 oktober 2020
•    Donderdagavond 8 oktober 2020
•    Vrijdagavond 9 oktober 2020
•    Zaterdagavond 10 oktober 2020
•    Zondagmiddag 11 oktober 2020 (laatste voorstelling)

De ticketverkoop opent/opende op 12 februari 2020 en loopt via Ticketbalie
(via http://www.bso-producties.be). Je kan ook tickets bestellen via het call center. Het call center is open van ma t/m vr 10u00 tot 18u00.
Telefoonnummer call center: 070 691 002*
(* max. 0,30euro per minuut).
Prijzen (excl. reserveringskost):
•    Categorie3: € 25,50
•    Categorie2: € 31,50
•    Categorie1: € 36,50
•    VIP: € 46,50 (incl. programmaboek, introductie, gratis consumptie, aandenken)

  [ # 2 ] 14 February 2020 08:40 AM
Avatar
Broadway Ster
RankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  3799
Geregistreerd  2012-03-09

Ik kan geen melding sturen omdat ik geen reden kan aanvinken, maar ik heb hier vandeweek al een topic voor gemaakt: http://www.musicalworld.nl/forum/viewthread/18754/

   Handtekening   

“Elphaba, je bent de mooiste…”