musical
Synopsis

Beauty and the Beast is een sprookje. Een betoverend liefdesavontuur vol romantiek, indrukwekkende decors, schitterende kostuums en prachtige muziek. Een avontuurlijke zoektocht naar de echte liefde, waarin uiterlijk geen rol speelt.
De mooie Belle…
Start > Producties > 2005 > Familie > Beauty and the Beast
Over...

 
producent:
Stage Entertainment
jaar:
2005
duur:
150 minuten
pauze:
Ja
genre:
Familie
score:
websites:


Beauty and the BeastNIEUWS
20/02/14

Noortje en René worden Belle en het Beest

Noortje Herlaar en René van Kooten lenen hun stemmen aan de nieuwe live action-versie van Belle en het Beest. Vanaf 17 april draait deze oorspronkelijk Franse film in de Nederlandse bioscopen. »
13/01/07

Laatste voorstelling Beauty and the Beast

Op zaterdag 13 januari viel in het Circus Theater in Scheveningen na anderhalf jaar het doek voor de Nederlandse productie van Beauty and the Beast. In deze periode hebben meer dan 600.000 mensen de voorstelling gezien. Na het slotapplaus werd door Stanley Burleson traditioneel getrouw de sleutel van de kleedkamers overgedragen aan Ron Link. Hij zal vanaf april de hoofdrol gaan spelen in de musical ‘Tarzan’ en de Europese premiere van deze voorstelling staat gepland op 15 april.

»
05/01/07

Beauty and the Beast doneert 49.000 aan Ronald McDonald Kinderfonds

Cast en crew van de musical Beauty and the Beast hebben zich een maand lang ingezet voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Van ieder verkocht Familieticket doneerde Joop van den Ende Theaterproducties, tot 23 oktober, Euro 2,- aan het goede doel. De cast van de Musical van het Jaar 2006 gaf extra blijk van haar betrokkenheid bij het Kinderfonds, door een week lang te collecteren onder bezoekers na afloop van de voorstelling.

»
26/11/06

Beauty and the Beast op Haagsch Debutantenbal

Belle en het Beest, Chantal Janzen en Stanley Burleson, debuteerden gisteravond exclusief tijdens het Haagsch Debutantenbal in het Kurhaus Scheveningen. Met meer dan honderd debutanten hebben zij op het nummer ‘Meisje en het Beest’ uit de succesvolle Joop van den Ende Theaterproducties musical Beauty and the Beast een dans opgevoerd. Het nummer werd gezongen door Casey Francisco, die in de Musical van het Jaar 2006 de rol van Mevrouw Pot vertolkt.

»
13/10/06

Chantal Janzen leest voor in het Sophia Kinderziekenhuis

Ter gelegenheid van de Kinderboekenweek las Chantal Janzen, Belle in musical Beauty and the Beast,gisterren voor aan kinderen in de huiskamer van het Ronald McDonald Kinderfonds in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Chantal Janzen las het sprookje ‘Belle en het Beest’ aan de kinderen voor.

»
17/09/06

Miniatuur Theater Beauty and the Beast in Madurodam onthult

De replica van het Fortis Circustheater in Madurodam werd op 14 september door de castleden van Beauty and the Beast onthuld. Het miniatuurtheater is geheel in stijl van de Musical van het Jaar 2006 aangekleed. Vanaf 15 september speelt Beauty and the Beast, met in de hoofdrollen Chantal Janzen en Stanley Burleson, in het Fortis Circustheater Scheveningen.

»
01/08/06

Mariska van Kolck geeft rol over aan Casey Francisco

Amsterdam - Vandaag heeft Mariska van Kolck de rol van Mevrouw Theepot officieel overgedragen aan Casey Francisco. In het Amsterdamse Amstel Hotel gaf Mariska als symbool een theepot aan Casey, met als goede raad zich voorzichtig te bewegen in de jurk. De creatie is namelijk nogal zwaar en erg heet en je zit vastgesnoerd in een corset, niet echt ideaal om je in te bewegen dus.

»
06/07/06

Casey Francisco zorgt voor een unieke Mevrouw Theepot

Vanaf 21 juli zal Casey Francisco de rol van Mevrouw Pot in ‘Beauty and the Beast’ op haar gaan nemen. Zij neemt de rol over van Mariska van Kolck en is daarmee de 1e Aziatische actrice die voor deze rol gecast is. Een unicum in de geschiedenis van ‘Beauty and the Beast’. Met een Aziatische Mevrouw Pot betekent dat ook dat voor de rol van Jakobje Aziatische kinderen gecast zullen worden. ‘Beauty and the Beast’ is nog te zien tot en met januari 2007 en zal haar Grande Finale in het Circustheater in Scheveningen beleven.

»
09/05/06

Beauty and the Beast naar Scheveningen

De grootste reizende productie Beauty and the Beast wordt, nadat ze in de vijftien grootste theaters van Nederland heeft gespeeld, wegens overweldigend succes verlengd in het Fortis Circustheater in Scheveningen. Vanaf de eerste voorstelling op 14 september hebben meer dan 350.000 bezoekers de voorstelling bezocht. Wegens de grote belangstelling naar kaarten wordt Beauty and the Beast voordat ze in Scheveningen speelt eerst nog verlengd in Rotterdam, Hoorn, Den Bosch, Groningen en Breda. De eerste voorstelling in het Fortis Circustheater is op 15 september. Beauty and the Beast zal daar te zien zijn tot eind 2006.

»
08/05/06

Musicalster Céline Purcell bedolven onder rode rozen

Musicalster Céline Purcell heeft zaterdag 6 mei bijna duizend rode rozen van het publiek in ontvangst genomen. Zij speelde in het Chassé Theater in Breda haar laatste voorstelling als alternate van Chantal Janzen in de musical Beauty and the Beast. Vanaf 14 oktober is zij te zien als het bloemenmeisje Eliza Doolittle in de beroemde musical My Fair Lady.

»
03/05/06

Brigitte Heitzer vertolkt de rol van Belle

Tijdens de voorstellingen in Shouwburg Orpheus in Apeldoorn (vanaf 10 mei) zal Brigitte Heitzer de rol van Belle voor haar rekening nemen.
Brigitte is de eerste understudy van Chantal Janzen die tijdens deze periode bezig is met Musicals In Ahoy’.

»
30/11/05

Verlenging aangekondigd voor Beauty and the Beast

Wegens de grote vraag naar kaarten voor de musical Beauty and the Beast heeft Joop van den Ende Theaterproducties besloten om de succesmusical te verlengen. Het doek zou op 25 juni 2006 in de Stadsschouwburg in Utrecht definitief vallen voor deze grootste reizende musical van Nederland. De voorstelling keert echter, na de reeds geplande tour in januari 2006, terug naar het Luxor Theater in Rotterdam van 28 juni tot en met 9 juli 2006. Ook in Schouwburg Het Park in Hoorn zijn vier extra voorstellingen ingepland van 26 juli tot en met 29 juli.

»
05/11/05

Beauty and the Beast tentoonstelling in Den Haag geopend

Afgelopen dinsdag 1 november openden Beauty and the Beast-castleden Carlo Boszhard en Rene van Kooten de boekententoonstelling Beauty and the Beast in de Openbare Bibliotheek in Den Haag. De Koninklijke bibliotheek heeft deze tentoonstelling van veelal rijk geשּׁustreerde oude manuscripten van het sprookje speciaal samengesteld naar aanleiding van de musical Beauty and the Beast.

»
03/09/05

Nog goede plaatsen Beauty and the Beast in Carre krijgen

Door een onverwachte afzegging van een bedrijf zijn er nog goede eersterangs- en tweederangskaarten beschikbaar voor Beauty and the Beast in Carre op 22, 24, 4, 8 en 9 oktober. Dit terwijl er vele al te horen hebben gekregen via de kassa’s dat de goede plekken niet meer beschikbaar zijn.

»
06/06/05

Kaartverkoop Beauty and the Beast breekt records!

De kaartverkoop van ‘Beauty and the Beast’ van Joop van den Ende theaterproducties, heeft de kaarverkoop van de succesmusical ‘the Sound of Music’ overtroffen. The Sound of Music was tot nu toe de best verkochte reizende musical. Op dit moment zijn er al meer dan 50.000 kaarten voor Beauty and the Beast verkocht, dat zijn er ruim 30.000 meer dan voor the Sound of Music destijds.

»