musical
Synopsis

De musical Fame vertelt het verhaal van een groep studenten aan de New Yorkse High School of Performing Arts. Je deelt de dromen, teleurstellingen en de zoektocht naar succes van de studenten, vanaf het moment van hun auditie tot aan hun eindexamen. Ze…
Start > Producties > 2008 > Dans > Fame (2008)
Over...

 
producent:
V&V Entertainment
jaar:
2008
duur:
150 minuten
pauze:
Ja
genre:
Dans
score:
websites:


Fame (2008)NIEUWS
01/09/10

Australische Fame verwelkomt Broadwayster Lillias White

John Forst, de producent van de Australische productie van Fame, heeft een enorme stunt voor de Sydney-speelperiode uit de hoge hoed getoverd: Broadwayster Lillias White voegt zich bij de cast. »
23/11/08

Doek valt voor Nederlandse Fame

Zaterdag 22 november werd de allerlaatste voorstelling van De Nederlandse Fame gespeeld in Theater de Meervaart te Amsterdam. »
01/09/08

De cast van Fame geeft een schoolkrant persconferentie

Op woensdag 17 september, vanaf 15.30 uur, vindt in Theater de Purmaryn te Purmerend, de schoolkrantenpersconferentie van De Nederlandse Fame plaats. »
23/08/08

Fame terug in het theater na zomerstop

Na een paar weken zomervakantie is de Nederlandse Fame vanaf 21 augustus weer terug in het theater voor de laatste 3 en halve maand van de tour die, na de laatste voorstelling, in totaal bijna een jaar heeft geduurd. »
13/08/08

Kim Lian weer terug in Fame

Kim-Lian van der Meij is vanaf 22 augustus weer te zien in de musical Fame. »
15/05/08

David De Silva op bezoek bij ‘zijn’ Fame in Carré, Amsterdam

David De Silva, de schrijver en bedenker van de musical Fame, komt volgende week naar Nederland om De Nederlandse Fame te bekijken »
08/05/08

Vlamingen in Fame

Steracteur en sterartiest Guillaume Devos, musicallegende Anne Mie Gils en singer-songwriter Bart Van den Bossche vormen de Vlaamse cast van de dansmusical Fame. »
25/04/08

Musical Fame krijgt Vlaamse versie

Het succes van de musicals Grease en Assepoester bewijzen het: Vlaanderen houdt van topmusicals met een Vlaamse topcast! Daarom produceert Music Hall in samenwerking met het Nederlandse V&V Entertainment een Vlaamse versie van Fame. »
17/02/08

Kim Lian per direct gestopt met Fame

Kim Lian van der Meij is per direct gestopt met haar rol als Carmen in de Nederlandstalige versie van de musical 'Fame' van V&V Entertainment. »
13/01/08

Cystine Carreon in februari al in Fame te zien

Cystine Carreon, die de zwangere Kim Lian van der Meij gaat vervangen in Fame, zal begin februari al voor het eerst opgaan in de rol van Carmen. »
12/12/07

Cystine Carreon mogelijke vervanger zwangere Kim-Lian

Cystine Carreon gaat mogelijk Kim-Lian van der Meij vervangen in Fame. Kim-Lian (27) is nu ruim drieenhalve maand zwanger en zal daarom niet de hele tour van Fame kunnen spelen. Op dit moment zijn er gesprekken met meerdere actrices en Cystine is daar een van. »
26/04/07

Talita Angwarmasse laatste winnaar van `de weg naar Fame`.

Talita Angwarmasse wordt Mabel in de nieuwe Nederlandstalige versie van de musical Fame. Talita won donderdag 26 april de rol in het RTL 4-programma De weg naar Fame, dat na zeven afleveringen ten einde is gekomen.

»
19/04/07

Hein Gerrits is Schlomo in “Fame”

Hein Gerrits wordt Schlomo in de nieuwe Nederlandstalige versie van de musical Fame, die op 20 januari 2008 in premiere gaat in Tilburg. Hein wist donderdag 19 april zijn concurrenten te verslaan in het programma De weg naar Fame.

»
12/04/07

Rol Serena in Fame voor Daphne Flint

Daphne Flint wordt Serena in de nieuwe Nederlandstalige versie van de musical Fame, die op 20 januari 2008 in premiere gaat in Tilburg. Daphne kwam als winnares van de auditie uit de bus op donderdag 12 april.

»
20/03/07

Kim-Lian van der Meij in Fame

De hoofdrol in Fame, Carmen, zal worden vertolkt door Kim-Lian van der Meij. Zij speelt nu nog in de bijzonder populaire voorstelling Doe Maar! Zij zal in Fame onder andere spelen met Doris Baaten (als de lerares Engels) Jim Bakkum en William Spaaij en de winnaars van het televisieauditieprogramma “The house of Fame”.

»
21/02/07

Albert Verlinde jury in eigen zoektocht naar fame kandidaten

Musicalproducent Albert Verlinde, muzikaal leider Ad van Dijk en choreograaf en regisseur Martin Michel vormen de jury van het nieuwe RTL 4-programma De Weg Naar Fame, waarin de zoektocht naar talent voor de invulling van vier hoofdrollen voor de Nederlandstalige musical Fame centraal staat. Op donderdag 15 maart zijn bij RTL 4 de audities, waar zich 1700 kandidaten voor hebben aangemeld, van start.

»
17/01/07

RTL 4 komt toch met Fame autitie

Ondanks juridische dreiging komt RTL 4 toch met de tv audities voor acteurs voor de Nederlandse versie van de musical ‘Fame’. Vanaf 8 maart gaat de omroep in 7 afleveringen op zoek naar 4 hoofdrolspelers; 2 mannelijke en 2 vrouwelijke. Jim Bakkun, die al een rol in de musical heeft gekregen, zal de kandidaten achter de schermen gaan steunen. De jury bestaat uit Albert Verlinde (producent), Ad van Dijk (muzikaal leider) en Martin Michel (regisseur en choreograaf). V&V Entertainment is niet de enige die middels een tv auditie hoofdrolspelers gaat werven. Eerder kwam Stage Entertainment al met het programma ‘Wie wordt Tarzan’ en in het najaar zullen zij ook met een programma komen waarin de hoofdrol in de musical ‘Evita’ gecast zal gaan worden. Wil je je aanmelden voor de Fame auditie, dan kan dat via [url=http://www.rtl.nl]http://www.rtl.nl[/url]

»
11/12/06

Jim Bakkum krijgt hoofdrol in Nederlandstalige Fame

Jim Bakkum is aangetrokken voor de rol van Nick in de nieuwe Nederlandstalige versie van de musical Fame, die op 27 januari 2008 in premiere gaat in Tilburg.

»
24/08/06

V&V Entertainment brengt Fame in 2007-2008

V&V Entertainment maakt in 2007-2008 een nieuwe, eigentijdse, Nederlandstalige versie van de hitmusical Fame. Producenten Albert Verlinde en Roel Vente zijn bijzonder trots nu al de opvolger van Grease bekend te kunnen maken. Afgelopen maandag gaven de producenten nog het startsein voor de repetities van die musical, die op 22 oktober in premiere gaat in Theater aan de Parade te Den Bosch. Voor V&V Entertainment vormt Fame een logisch vervolg op Grease. Albert Verlinde: ‘Wij willen jong talent een kans bieden. Bij de samenstelling van de cast van Grease hebben we ook nadrukkelijk gekeken naar de leeftijden van de acteurs en actrices. Die lijn trekken we door richting Fame. We hebben in de contracten vastgelegd dat we een eigen versie mogen maken. We streven naar een jonge, energieke, talentvolle cast, die garant staat voor een dynamische, prikkelende en eigentijdse voorstelling. We weten dat het talent in Nederland alom aanwezig is en vinden dat die jongelingen deze kansen ook verdienen.”

»