musical
Synopsis

Een voorstelling met feestelijke Zuid-Afrikaanse muziek en dans over een man die een inspiratiebron is voor miljoenen mensen.
'Een hartstochtelijk leven krijg je niet als je je klein maakt- als je tevreden bent met een leven dat minder is dan het…
Start > Producties > 2009 > Oorspronkelijk > Amandla! Mandela
Over...

 
producent:
Bos Theaterproducties
jaar:
2009
duur:
180
pauze:
Ja
genre:
Oorspronkelijk
score:
websites:


Amandla! Mandela

Over één man die de wereld veranderde


Synopsis
Een voorstelling met feestelijke Zuid-Afrikaanse muziek en dans over een man die een inspiratiebron is voor miljoenen mensen.
'Een hartstochtelijk leven krijg je niet als je je klein maakt- als je tevreden bent met een leven dat minder is dan het leven dat je zou kúnnen leiden', is het motto van Nelson Mandela. 'Amandla' betekent 'kracht'.
AMANDLA! MANDELA laat zien met hoeveel passie Mandela zijn leven leidt. Vanaf het moment dat hij als kleine jongen onder de indruk komt van de wijsheid van de Xhosa Chiefs, tot aan zijn inauguratie als eerste zwarte president van Zuid-Afrika, na 27 jaar gevangenschap. De musical viert zijn idealen met muziek en zang uit het land waar hij alles voor gaf: Zuid-Afrika. AMANDLA! MANDELA laat Mandela zien als inspirator voor miljoenen mensen over de hele wereld en laat zien dat ieder individueel mens het vermogen heeft om, op zijn eigen manier, de wereld te veranderen.