musical
Biografie

Daniël Boissevain is een Nederlandse toneel-, televisie- en filmacteur en zanger. Hij is onder andere bekend van zijn rollen in ''All Stars '', ''Meiden van De Wit'', “Gooische Vrouwen'' en ''Wild Romance''. In 2007 won hij een John Kraaijkamp Musical…
Start > Acteurs > Boissevain > Daniël  Boissevain
Over...

 
Geb.datum:
29-06-1969
Woonplaats:
Nederland


Daniël  Boissevain



Biografie
Daniël Boissevain is een Nederlandse toneel-, televisie- en filmacteur en zanger. Hij is onder andere bekend van zijn rollen in ''All Stars '', ''Meiden van De Wit'', “Gooische Vrouwen'' en ''Wild Romance''. In 2007 won hij een John Kraaijkamp Musical Award voor zijn rol in de musical ''Doe Maar!''. In 2009 speelde hij de hoofdrol in de musical “Brandende Liefde”.

==Biografie==

Als kind reisde hij met zijn ouders rond met een theatergezelschap; hij groeide later op in Ruigoord. Hij doorliep de toneelschool en speelde inmiddels rollen in films, televisieseries en theaterproducties. Daarnaast nam hij, samen met Jan Tekstra, een cd op.
Boissevain speelde in 1993 een rol in de videoclip ''Is It Love'' van Twenty 4 Seven, dat 13 weken in de Nederlandse Top 40 stond. In datzelfde jaar begon zijn film- en televisiecarrière met een rol in ''Angie ''. Vervolgens was hij te zien in televisieseries als ''All Stars - De serie'', als Johnny, een rol die hij eerder in de gelijknamige film uit 1997 speelde, ''Meiden van De Wit'' en ''Gooische Vrouwen'', als de ex-man van Susan Visser’s personage Anouk Verschuur. Hij vertolkte rollen in films als ''De Zeemeerman'' (1996), “Lek'' (2000), ''Ochtendzwemmers'' (2001), ''Bella Bettien'' (2002) en “Wild Romance'' (2006). In die laatste film speelde hij Herman Brood, een rol waarvoor hij in 2007 een Rembrandt Award in de categorie "Beste Nederlandse acteur" won.

Verder had hij bijrollen in series als ''Kees & Co'', als de motorrijder waar Kees (Simone Kleinsma) een speciale band mee krijgt, “Baantjer”, ''Luifel en Luifel'', ''Westenwind'' en ''Dunya & Desie''.
Naast televisie- en filmwerk is Boissevain steeds vaker op het toneel te zien. Hij had met Jan Rot, Kim-Lian van der Meij en Lenette van Dongen een van de hoofdrollen in de musical ''Doe Maar!'', gebaseerd op de populaire Nederlandse popgroep uit de jaren '80 van de twintigste eeuw. De musical kwam in 2006 uit, precies 25 jaar na de eerste nummer één-hit van de groep. De rol leverde hem in 2007 een John Kraaijkamp Musical Award op in de categorie "Beste Mannelijke Hoofdrol in een Kleine Musical". In 2009 was hij te zien zijn in ''Brandende Liefde'', een op het gelijknamige boek van Jan Wolkers gebaseerde musical, waarin Boissevain de hoofdrol had.

==Filmografie==

* 1993 - Angie - Alex, Angie's oudere broer
* 1996 - De Zeemeerman - Tony Pellicano
* 1997 - All Stars - Johnny
* 1997 - Kees & Co - Motorrijder (1997-1998)
* 1998 - Baantjer: De Cock en de XTC-moord - Harold Kramer
* 1999 - All Stars - De serie - Johnny (1999)
* 1999 - Westenwind - Victor Wijndels (1999)
* 2000 - Lek - Wout
* 2001 - Luifel & Luifel: Formule 1 - Chris Luifel
* 2001 - Ochtendzwemmers - Bing
* 2002 - Bella Bettien - Beto
* 2002 - Meiden van De Wit - Daan van Doolen (2002-2005)
* 2005 - Gooische Vrouwen - Tom Blaauw (2005-2009)
* 2006 - Wild Romance - Herman Brood
* 2009 - Suzanne en de mannen - Freek (2009-heden)
* 2009 - Floor Faber - Menno (2009 -heden)


Lijst Producties
Daniël  Boissevain stond eerder óók in onderstaande producties. Klik voor meer informatie op deze titels van deze productie.