musical
Biografie

Edwin Jonker studeerde na de HAVO en het VWO een jaar geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Won in 2001 een John Kraaykamp Musical Award voor Beste Mannelijke Bijrol voor zijn vertolking van de rol van Tom Collins in Rent


Start > Acteurs > Jonker > Edwin Jonker
Over...Edwin JonkerArtikelen
Reportage
16/04/18

Koninklijk paars - The Color Purple in première

Musicalworld bezocht de première van The Color Purple. Bekijk hier ons videoverslag van de avond met gesprekken met hoofdrolspelers Naomi van… »
Perspresentatie
14/03/18

Purple is the new black - The Color Purple naar Nederland

"De allergrootste rol van mijn leven, ook al ben ik pas 27." Naomi van der Linden over haar hoofdrol in The Color Purple van Opus One. Musicalworld… »
Reportage
21/11/16

Première A Chorus Line: Één zind’rende première

Nog even wachten op Musicalworlds officiële recensie, dus eerst onze videoreportage van de première van A Chorus Line. Gesprekken met o.a. Bettina… »
Reportage
28/08/16

A Chorus Line in Nederland: Een lijntje musical snuiven

Op de Uitmarkt spreekt Musicalworld.TV met vier castleden van A Chorus Line, waaronder Esmee Dekker en Leon de Graaf. VIDEO. »
Interview
10/10/15

Een glimp van en een gesprek met Disney’s Beauty & the Beast van 2015

In het Scheveningse Kurhaus zetten ze hun eerste stapjes: Belle en het beest. Musicalworld maakte gebruik van deze gelegenheid om met de Anouk Maas»
Recensie
28/09/14

Dreamgirls: Dromen in Duigen….

Stemmen als een klok, een band die de pan uit swingt, maar wat een matige musical is Dreamgirls. Verslag van de galapremiere. Inclusief videoverslag… »
Perspresentatie
11/09/14

Dreamgirls op weg naar première

Nu de première dichterbij komt, presenteren cast en creatives van Dreamgirls zich in vol ornaat aan de pers. Ook aan Musicalworld.TV. VIDEO. »
Perspresentatie
11/09/14

Dreamgirls: eindelijk live!

Eindelijk laten de Nederlandse Dreamgirls live van zich horen. In afwachting van de volledige reportage presenteert Musicalworld.TV eerst… »
Recensie
17/12/07

Verbluffende transformatie van Ruth Jacott

In Leiden vond de galapremière plaats van “Billie Holiday” (1915-1959). Deze vakkundig gemaakte show is een triomf voor Ruth Jacott, die van begin… »
Perspresentatie
05/11/07

Lady sings the Blues

V&V Entertainment komt dit seizoen met de nieuwe Nederlandse musical ‘Billie Holiday’. Musicalworld reisde af naar Amsterdam voor een voorproefje van… »