Musicalnieuws
Biografie

Willemijn studeerde in Nederland Theater-, Pop- en Jazz zang aan het conservatorium van Rotterdam, waar ze is afgestudeerd als zangpedagoge en uitvoerend musicus. Haar toneellessen heeft ze gehad van docenten van de Guildford School of Acting, bij Mara…
Start > Acteurs > Verkaik > Willemijn Verkaik
Over...

Website:


Willemijn VerkaikArtikelen
Recensie
01/12/19

Annie (2019) in première (***) + VIDEO

Kijk naar Musicalworlds videoverslag van de première van ANNIE (2019). En lees gelijk onze ***-recensie voor deze flink aangepaste klassieke musical.… »
Reportage
06/07/19

Vrouwen op de rand van hun première (VIDEO + recensie)

Sinds 2016 worden door De Kernploeg met veel succes relatief onbekende Amerikaanse musicals geproduceerd. Na A New Brain en She Loves me»
Recensie
20/06/19

VIDEO + RECENSIE: Aida in Concert (***)

"Door de voelbare hiaten in de voorstelling zal het publiek moeite hebben zich mee te laten voeren”, vindt onze Frans van AIDA IN CONCERT, dat… »
Interview
21/03/19

VIDEO: Willemijn Verkaik in ANNIE

Op 1 december 2019 gaat de nieuwe Mark Vijn-musical Annie in première met Willemijn Verkaik als Miss Hannigan. Musicalworld spreekt met… »
Reportage
28/02/17

Willemijn in de Londense WICKED: 10 jaar groen

Musicalworlds verslag van Willemijn Verkaiks première als Elphaba in de Londense Wicked op 28 februari 2017. Gesprekken met Willemijn zelf… »
Reportage
24/06/16

Hoogzomer met Sondheim - Willemijn Verkaik en Freek Bartels zingen Sondheim

Op 4 juli 2016 brengen Willemijn Verkaik, Freek Bartels, Renée de Gruijl en Steven Roox een muzikale ode aan Stephen Sondheim:… »
Recensie
13/11/15

Musicals-sing-along in Concert

Voor de tweede keer vond het spektakel Musicals in Concert plaats in de Ziggo Dome. Verschillende musicalsterren brachten musicalhits ten gehore… »
Recensie
19/12/13

Willemijn Verkaik’s officiële West End start

Donderdag 19 december had de nieuwe Wicked-cast, inclusief Willemijn Verkaik als Elphaba, press night. »
Reportage
15/03/12

Ferry Doedens in Wicked: Groene tijden

Ferry Doedens (GTST) zal in april toetreden tot de cast van Wicked. Hij zal de rol van Fiyero alterneren met Jim Bakkum. Musicalworld.TV»
Recensie
06/11/11

Première Wicked: Heksenketel in Scheveningen

Acht jaar na de première op Broadway is de meest succesvolle musical van de nieuwe eeuw in Nederland te zien. En hoe…. Het Circustheater kan zich opmaken… »
Perspresentatie
11/10/11

Wonderful Wicked

Op 11 oktober verhuisde cast en creatives van de musical Wicked van repetitieruimte Focus naar hun thuisbasis voor het komend jaar, het AFAS Circustheater.… »
Interview
22/06/08

Stuttgart’s Elphaba aan het woord

De Nederlandse Willemijn Verkaik schittert in de Stuttgart-productie van Wicked. Musicalworld had een gesprek met haar tussen de matinee en avondvoorstelling. »
Recensie
28/06/08

Ze kunnen heksen in Oz

In Stuttgart is sinds enige tijd Wicked - die Hexen von Oz te zien. Een van de twee voortreffelijke "heksen" is de Nederlandse Willemijn Verkaik, een ster… »
Interview
06/09/07

Willemijn Verkaik over the Wicked Witch

Half augustus werd officieel bekend gemaakt dat Willemijn Verkaik de rol van Elphaba in de Duitse productie van Wicked gaat spelen. Afgelopen week was… »