acteur
Biografie

Als twaalfjarige jongen werd Danny de Munk bekend in Nederland toen hij de hoofdrol speelde in de speelfilm Ciske de Rat. De film kwam in 1984 uit en de titelsong Ik voel me zo verdomd alleen werd een nummer 1-hit in Nederland. Korte tijd later scoorde…
Start > Acteurs > Munk > Danny de Munk
Over...

 
Geb.datum:
19-2-1970
Woonplaats:
Purmerend
Website:


Danny de MunkNIEUWS
11/04/07

Zoektocht naar kleine Ciske de Rat in volle gang

De audities voor de rol van het kleine Amsterdamse straatschoffie Ciske de Rat in Ciske de Rat de Musical zijn momenteel in volle gang. Inmiddels hebben ruim 1200 kinderen zich aangemeld voor de audities om hun zang- en speltalent te laten zien en in de voetsporen van Danny de Munk te treden. In de musicalversie wordt, naast het verhaal van de film, tevens het derde deel het verhaal van de volwassen Ciske verteld. De rol van de kleine Ciske zal per regio door verschillende straatschoffies worden ingevuld. De rol van Cis de Man wordt gespeeld door Danny de Munk. De zoektocht naar de kleine Ciske de Rat wordt vastgelegd in de televisieserie Krijg toch allemaal de Kolere.

»
20/06/07

Voorbereidingen artiestenjubileum Danny de Munk in volle gang

Aanstaande maandag 25 juni viert Danny de Munk zijn 25-jarig artiestenjubileum met een groots live concert in Ahoy. »
08/11/07

Uitreiking castalbum Ciske de Rat - de Musical

Hoofdrolspeler Danny de Munk en componist Henny Vrienten hebben het allereerste exemplaar van het castalbum van Ciske de Rat – de Musical ontvangen uit handen van Dave Dekker. »
07/10/09

Realitysoap voor Danny de Munk

Goed nieuws voor de fans van Danny de Munk, de acteur/zanger gaat door de Tros gevolgd worden met een camera. De reallife soap zal vanaf april 2010 te zien zijn. »
10/04/07

Ook musical Ciske krijgt televisieprogramma.

In het AVRO-programmablok Z@pp zal vanaf 26 mei te zien zijn hoe de zoektocht naar de nieuwe (jonge) Ciske de Rat verloopt. In het door Jan Sipke Bousema gepresenteerde programma zullen de audities te zien zijn.

»
19/04/07

Na ruim 20 jaar unieke reünie in Ahoy

Rotterdam - Lee Towers treedt op als gast bij het grootse live concert van Danny de Munk op 25 juni in Ahoy. In 1986 nodigde Lee Towers Danny als gast uit bij zijn Gala of The Year in Ahoy, hiermee werd het eerste optreden van Danny in Ahoy een feit. Nu, 21 jaar later, zijn de rollen omgedraaid en is Lee Towers de gast van Danny.

»
17/02/06

Musical artiesten op de bres voor het Rode Kruis

Danny de Munk, Willeke Alberti, Anita Meyer, Jamai , Bastiaan Ragas, Laura Fygi, Wibi Soerjadi, Rob Bolland, Antje Monteiro, de complete cast van de Lion King , Sandra Reemer, Glennis Grace en nog vele anderen zullen op 6 maart een uniek optreden gaan geven in het Event Centre in Aalsmeer ten behoeve van het nieuwe huis in Waalre van het Rode Kruis. Het huis krijgt de naam ‘Mappa-Mondo-huis’ mee.

»
14/12/06

Joop van den Ende Theaterproducties verkoopt miljoenste ticket voor dit seizoen

Vanavond heeft Joop van den Ende Theaterproducties, vier maanden na de start van het theaterseizoen, het miljoenste ticket verkocht. Dit speciale ticket werd verkocht aan de kassa van het Beatrix Theater in Utrecht en was voor de musical The Wiz. Deze musical, exclusief in dit theater te zien, is één van de ruim tien producties die Joop van den Ende Theaterproducties dit seizoen in het theater brengt. Nog niet eerder verkocht de producent zo vroeg in het seizoen al een miljoen kaarten waarmee een
verkooprecord gevestigd wordt.

»
11/02/09

Hoofdrolspelers Ciske de Rat gaan door tot het eind

Danny de Munk blijft tot de laatste voorstelling bij Ciske de Rat. Ook Mariska van Kolck, Marjolijn Touw, Hugo Haenen en Jorge Verkroost tekenen bij. »
11/11/11

Henk en Danny als theaterproducent

De ambitie was er nooit, maar sinds afgelopen dinsdag zijn Danny de Munk en Henk Poort toch echt theaterproducent. Met de hals over kop opgerichte Danny & Henk BV namen de twee de voorstelling ‘Jeugdherinneringen’ over van het noodlijdende Mark Vijn Theater Producties. »
15/10/09

Gouden plaat voor Danny de Munk

Musicalacteur en zanger Danny de Munk krijgt het druk. RTL Boulevard gaf hem een gouden plaat voor zijn laatse album Hart en Ziel, maar er komt alweer een nieuwe plaat aan. »
28/02/08

Danny de munk ruzie met Stage Entertainment?

Danny de Munk ligt overhoop met Stage Entertainment, de producent van de musical 'Ciske de Rat' waarin hij de titelrol speelt. »
16/10/08

Danny de Munk zingt levenslied tijdens concert in de HMH

Op 4 april 2009 brengt Danny de Munk het levenslied ten gehore in de Heineken Music Hall in Amsterdam. »
02/06/05

Danny de Munk vanavond officieel als Timon in the Lion King

Danny de Munk zal vanavond voor het eerst officieel opgaan als Timon in de musical ‘The Lion King’. Hij zal de rol gaan delen met Marc Lauwrys, die de rol al vanaf het begin speelt. Speciaal voor deze rol heeft de Munk Vlaamse les en les in poppenspel gehad. Zowel Danny als Marc zullen de rol 4x per week spelen

»
18/04/08

Danny de Munk terug als Ciske de Rat

Danny de Munk is sinds gisteren weer te zien in de musical Ciske de Rat. Hij is inmiddels volledig hersteld van de nasleep van een zware, verwaarloosde griep. »
22/02/09

Danny de Munk stopt met Ciske de Rat de Musical

Ondanks eerdere berichten van Stage Entertainment dat de hele cast tot het einde bij de musical 'Ciske de Rat' zou blijven, is vandaag bekend gemaakt dat Danny de Munk per juli zal stoppen met zijn rol als Cis de man. »
28/02/06

Danny de Munk speelt titelrol in the Wiz

Danny de Munk gaat de hoofdrol van The Wiz spelen in de nieuwste musical van Joop van den Ende Theaterproducties. Naast Danny de Munk zijn o.a. Jerrel Houtsnee als de Blikkeman en Danny Yanga als de Vogelverschrikker in de hoofdrollen te zien. The Wiz vertelt het spannende en ontroerende verhaal van Dorothy (Nurlaila Karim) op zoek naar innerlijke kracht. De Nederlandse versie is gebaseerd op de zevenvoudig Tony Award winnende Broadway productie en geïnspireerd op de succesvolle filmversie The Wiz met Diana Ross en Michael Jackson.

»
20/12/10

Danny de Munk nieuwe presentator bij SBS

Danny de Munk gaat zich toeleggen op het televisievak. De 40-jarige zanger heeft een contract getekend als presentator bij SBS6. De Munk noemt zijn nieuwe baan 'een enorme eer'. »
25/11/09

Danny de Munk niet in de laatste Ciske te zien

Aanstaande zondag valt het doek voor de musical Ciske de Rat in het Scheveningse Circustheater. Helaas zal Danny de Munk deze laatste voorstelling niet kunnen spelen. »
28/03/08

Danny de Munk langer uit de running in musical Ciske de Rat

Danny de Munk zal ook de komende tijd niet in de musical Ciske de Rat te zien zijn. »
23/01/16

Danny de Munk is terug als Ciske

Vanaf 10 november zal Danny de Munk vanaf november een aantal maanden terug zijn als Ciske de Rat. Kaartverkoop is begonnen. »
02/06/09

Danny de Munk in jury tv show?

Volgens de Telegraaf neemt Danny de Munk plaats in de jury van het SBS programma 'K2 zoekt K3'. »
11/09/09

Danny de Munk in jubileumeditie Zonnebloem theater tournee

In theater De Meervaart in Amsterdam gaat op zaterdag 12 september a.s. de speciale jubileumeditie van de Zonnebloem theater tournee 2009 in première. »
24/02/10

Danny de Munk eindelijk weer Danny de Munk

Danny de Munk dankt een groot deel van zijn roem aan zijn musicalrollen, maar die hadden ook een keerzijde. "Door musical voelde ik me niet langer mezelf, terwijl ik dat wel wilde." »
26/06/07

Danny De Munk: Live in Ahoy

Op 25 juni vierde Danny de Munk zijn 25-jarig artiestenjubileum met een swingend concert in Ahoy. Musicalworld was er bij voor een fotoreportage. »
21/08/06

Ciske de Rat; nieuwe Nederlandse musical

Joop van den Ende Theaterproducties brengt in theaterseizoen 2007/2008 de musical Ciske de Rat als geheel nieuwe, oorspronkelijke Nederlandse reismusical in de grootste theaters van Nederland. Componist Henny Vrienten schrijft met de musical Ciske de Rat voor het eerst muziek voor een grootschalige musical. De musical is een bewerking van Andre Breedland en Maurice Wijnen naar de trilogie Ciske de Rat van Piet Bakker. In de musicalversie wordt, naast het verhaal van de film, tevens het derde deel - het verhaal van de volwassen Ciske - verteld. Paul Eenens (onder andere Jesus Christ Superstar, 3 Musketiers en The Sound of Music) tekent voor de regie.

»
17/01/08

Ciske de Rat populairste reizende productie

Voor de succesmusical Ciske de Rat zijn maar liefst 380.000 kaarten verkocht. Nooit eerder verkocht een reizende productie zoveel kaarten. »
22/03/07

25jarig artiestenjubiluem Danny de Munk in Ahoy

Op 25 juni 2007 viert Danny de Munk zijn 25 jarig artiestenjubileum in Ahoy. In een groots liveconcert kijkt Danny met een persoonlijke selectie van songs, hits en ballads, terug op zijn veelbewogen afgelopen 25 jaar in het vak.

»
01/09/09

“Oprotten” .....doekt valt voor Ciske de Rat

Stage Holding heeft vandaag via haar website bekend gemaakt dat de succesmusical "Ciske de Rat" op 29 november definitief haar laatste voorstelling zal spelen in het Circustheater. »
23/10/09

“Ciske” de musical met kerst op tv

Zowel "Mediacourant" als "Zappen" melden het: Ciske de Rat (de musical) komt met kerst op tv. »