Musicalnieuws
Biografie

Willemijn studeerde in Nederland Theater-, Pop- en Jazz zang aan het conservatorium van Rotterdam, waar ze is afgestudeerd als zangpedagoge en uitvoerend musicus. Haar toneellessen heeft ze gehad van docenten van de Guildford School of Acting, bij Mara…
Start > Acteurs > Verkaik > Willemijn Verkaik
Over...

Website:


Willemijn VerkaikNIEUWS
26/06/12

Xander de Buisonjé special guest tijdens concert Willemijn Verkaik

Gisteren is bekend geworden dat Xander de Buisonjé vanavond een exclusief gastoptreden verzorgt in het AFAS Circustheater tijdens het concert van musicalster Willemijn Verkaik.
»
12/10/09

Willemijn Verkaik wint Duitse publieksprijs

De publieksprijs van het Duitse blad "Musicals" werd dit jaar gewonnen door "Elphi" Verkaik. Zij was de populairste vrouwelijke hoofdrolspeelster onder de lezers. »
03/06/13

Willemijn Verkaik vliegt nog even verder

Willemijn Verkaik legt na haar Broadway-avontuur haar bezemsteel nog niet neer... Ook op West End zal zij Elphaba gaan spelen. »
04/12/09

Willemijn Verkaik verhuist met Wicked mee naar Oberhausen

De Nederlandse Willemijn Verkaik zal ook in Oberhausen de hoofdrol van Elphaba in de musical Wicked gaan spelen. »
29/08/12

Willemijn Verkaik treedt op voor André Kuipers

Willemijn Verkaik is het sluitstuk tijdens de Nationale Ontvangst van astronaut André Kuipers op donderdag 30 augustus in Noordwijk. Zij zingt speciaal voor hem het toepasselijke "Ik lach om zwaartekracht"
»
25/10/14

Willemijn Verkaik terug op West End

Willemijn Verkaik zal een rol gaan vertolken in de nieuwe Londense musical Women On The Verge Of A Nervous Breakdown., vanaf 16 december te zien in het Playhouse Theater »
09/01/12

Willemijn Verkaik is Wicked Personality of 2011

Willemijn Verkaik heeft vannacht de titel ‘Wicked Personality of 2011’ gewonnen. Deze titel heeft zij behaald via de wereldwijde blog ‘Broadway is Wicked’, die hiervoor een poll heeft gelanceerd. »
16/02/09

Willemijn Verkaik in Duitse Aida

De musical 'Aida' staat komende zomer voor 19 voorstellingen op het open-air toneel in Tecklenburg. In een van de hoofdrollen niemand minder dan de Nederlandse Willemijn Verkaik. »
17/12/12

Willemijn Verkaik als Elphaba op Broadway

Willemijn Verkaik debuteert begin volgend jaar op Broadway in de Amerikaanse versie van Wicked. Hiermee komt een voor haar lang gekoesterde droom uit. »
20/07/13

Willemijn Verkaik Donna in Stuttgart

Waar ze als heks haar eerste triomfen vierde, keert Willemijn Verkaik nu terug als moeder in Mamma Mia! »
22/06/12

Willemijn Verkaik 1000x groen

Gisteravond speelde Willemijn Verkaik haar 1000ste voorstelling als Elphaba in de musical Wicked. Na afloop werd zij op het podium gefeliciteerd door Pia Douwes. Inclusief video.
»
15/07/14

Willemijn Verkaik stopt zaterdag als Elphaba

Willemijn Verkaik stopt zaterdag voortijdig als Elphaba in de Londense productie van Wicked. »
01/01/12

Wicked & Willemijn winnaars MW Top 50 Aller Tijden 2011

Een verrassing zal het voor de meeste mensen niet zijn, maar nu is het dan door jullie stemmen in de 2e ronde definitief bevestigd: Willemijn Verkaik's "Ik lach om zwaartekracht" is de nieuwe nummer 1 in de Musicalworld Top 50 Aller Tijden 2011. »
03/05/14

Tresore Producties haalt Andrew Lippa naar Nederland

Dat Bastiaan Roeters van Tresore Producties lef heeft werd duidelijk met Tick,Tick,Boom! Nu laat Tresore weer van zich horen... »
14/09/11

Taart voor Wicked

Dinsdag 13 september is de cast van Wicked, met o.a. Chantal Janzen, Jim Bakkum, Willemijn Verkaik, Pamela Teves, Bill van Dijk, Christanne de Bruijn, Niels Jacobs en Jochem Feste Roozemond, gestart met de repetities. »
02/11/12

Scott Alan met oa Willemijn Verkaik in het M-Lab

Scott Alan geeft maandag 5 november aanstaande een concert in Theater M-Lab in Amsterdam. Hij wordt bijgestaan door musicalartiestenWillemijn Verkaik, Renée van Wegberg en Freek Bartels. »
23/05/12

Samenwerking Willemijn Verkaik en Richard Groenendijk

Willemijn Verkaik, momenteel te zien als de groene heks Elphaba in de musical Wicked, gaat samenwerken met cabaretier Richard Groenendijk. »
11/07/11

Optreden Willemijn Verkaik met Jason Robert Brown en Scott Alan in NYC

Op 22 augustus zal Willemijn Verkaik met Jason Robert Brown & Scott Alan een optreden verzorgen in de Birdland in New York.
»
03/09/07

Nederlandse vertolkt meest begeerde musicalhoofdrol in Duitse Wicked

De Nederlandse Willemijn Verkaik vertolkt de hoofdrol van de groene heks Elphaba in de Duitse versie van de musical Wicked. »
14/06/12

Na 1000 x nog groentje

Op 21 juni zal Willemijn Verkaik haar 1000ste voorstelling in de rol van Elphaba in de musical Wicked spelen. »
29/11/12

Musicalworld Top 50 Allertijden 2012: De stembus is geopend

Wicked's Willemijn, "Nog één dag" uit Les Mis of toch La Douwes met "Mijn leven is van mij" ? Het einde van het jaar nadert weer, dus tijd om door het insturen van jouw lijstje met favoriete musicalnummers de nummer 1 in de lijst van 2012 mede te bepalen ! »
14/01/11

Musical Wicked in het najaar in Scheveningen

Chantal Janzen, Jim Bakkum, Willemijn Verkaik en Pamela Teves gaan hoofdrollen vertolken in de musical Wicked van Joop van den Ende Theaterproducties. Wicked zal Mary Poppins opvolgen in het Circustheater in Scheveningen en gaat in het najaar van 2011 al in première. »
27/06/12

Goede Tijden, Wicked Tijden

Vrijdag wordt de soapserie ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ ondergedompeld in de wereld van de musical Wicked. »
25/08/15

Cast Musicals in Concert aangevuld met o.a. Willemijn Verkaik

Willemijn Verkaik, Anouk Maas, Mariska van Kolck, Freek Bartels, William Spaaij en special guest-star Berget Lewis zijn de nieuwe namen die tijdens Musicals in Concert op 13 en 14 november zullen optreden. »
01/10/12

Aan al het groene komt een einde…

De voorstelling 'Wicked' stopt in januari definitief om plaats te maken voor 'Sister Act'. »
19/01/15

‘Buitenlanders’ terug in Nederland voor Jesus Christ Superstar

Willemijn Verkaik, Kok-Hwa Lie en Marcel Jonker, op dit moment te zien in Londen en Hamburg, zullen hun steentje bijdragen aan het musicalconcert van Jesus Christ Superstar, alsmede Renée van Wegberg. »