Stage Entertainment komt met Rocky the Musical

Datum: 23-04-11
Bron: Novum


Joop van den Ende en Sylvester Stallone werken samen aan een musicalversie van de boksfilm Rocky. Dat zegt een woordvoerder van Stage Entertainment, het theater productiebedrijf van Van den Ende.

Rocky betekende in 1976 de doorbraak van Stallone bij het grote publiek.
De totstandkoming van de musical zit in een beginfase. Stage Entertainment wil van de Rocky-musical een internationale theaterproductie maken.

Donderdag en vrijdag hebben de eerste proeflezingen van een eerste versie van het scenario plaatsgehad in New York. Het kan nog wel twee tot drie jaar duren voordat de musical in première gaat. Het project kan ook nog worden afgeblazen.

Stallone heeft de films over bokser Rocky geschreven en hij speelde ook zes keer de titelheld. Het laatste deel, Rocky Balboa, kwam in 2006 uit. De 64-jarige krachtpatser wil al jaren een musicalversie maken van Rocky.reacties

23-04-11 @ 13:02
Leuk...
23-04-11 @ 15:09
Vond de films wel leuk, kan me zo even niet voorstellen hoe dat in het theater eruit gaat zien.
23-04-11 @ 15:39
*zucht*
23-04-11 @ 19:25
This is one of the really strange things that are happening in musicals today.Once upon a time Broadway/The West End produced a new and original show which-if it was a hit- was eventually turned into a movie.
Nowadays exactly the opposite is the case; any movie -regardless of its nature- is considered fair game for musicalisation. Well..we have seen the ridiculous - and dangerous- result in the "Batman" show and of course these shows only lose- the original big stars, location shooting etc. What is "Sister Act" without Whoopi Goldberg or "Catch Me If You Can" without Tom Hanks and Leo? And "Rocky" without Sly?
Still..I suppose it is only a matter of time before we get "Avatar-the musical"..... :noot:
23-04-11 @ 21:13
de muziek is in ieder geval al legendarisch
23-04-11 @ 22:41
Ik vond de films al niks, en dit gaat hem ook niet worden voor mij.
24-04-11 @ 19:00
*trekt één wenkbrauw op*


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst