Cast Brandende Liefde compleet

Datum: 17-02-09


Daniël Boissevain en Frits Lambrechts zullen na All Stars opnieuw collega’s zijn.

De cast van de nieuwe musical Brandende Liefde is compleet. De mannelijke hoofdrollen worden gespeeld door oud All Stars collega’s Daniël Boissevain en Frits Lambrechts. De vrouwelijke hoofdrollen zijn weggelegd voor Catherine ten Bruggencate en Loes Haverkort. De musical gaat op 2 maart 2009 in première in de Leidse Schouwburg en was een expliciete wens van de in 2007 overleden Jan Wolkers.

“Na het zien van de musical Turks Fruit van Beeldenstorm en Harry Kies Theaterproduktiesin 2005, waren Jan en ik erg enthousiast. Voor ons was het een originele herschepping van zijn inmiddels klassiek geworden roman. 'Deze mensen moeten Brandende Liefde gaan doen', zei Jan die avond. Vol verwachting kijk ik uit naar de theaterversie.”, aldus Karina Wolkers.

Het creatief team bestaat uit Dick van den Heuvel (script), Fons Merkies (muziek) en Sjoerd Kuyper (liedteksten). Merkies tekent tevens voor de regie.

Brandende Liefde, geschreven in 1981, is een humoristisch verhaal over Mademoiselle Bonnema die Franse les geeft aan jonge kunstenaars. Een daarvan is Rick die in ruil voor klusjes en de verzorging van haar oude vader het souterrain mag betrekken. In het huis wonen ook Anna en haar man, een concertpianist. Tussen Anna en Rick bloeit een hartstochtelijke liefde op, die op alle mogelijke manieren lijkt te worden dwarsgezeten door Bonnema. Zo ontstaat een onmogelijke driehoeksrelatie tussen een gepassioneerde kunstenaar, een beeldschone muze en een lerares Frans.reacties

17-02-09 @ 20:47
Ik snap dit bericht niet zo goed. Er staat niets nieuws in.


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Brandende liefde

musical

Producent: Beeldenstorm, Harry Kies Theaterprodukties
Jaar: 2009
Genre: Oorspronkelijk

Meer info? Klik hier

Daniël Boissevain


Plaats: Nederland
Geb.datum: 29-06-1969

Meer info? Klik hier