Cast Muerto 2.0 compleet

Datum: 03-11-15


Onder meer Bert Verbeke, Anne Mie Gils, Jan Schepens en Marleen van der Loo zijn te zien in de herneming van de musical Muerto

Het werd al eerder aangekondigd: van 11 tot en met 27 maart loopt de versie 2.0 van de beklijvende musical “Muerto” in het sfeervolle stadstheater Theater Elckerlyc te Antwerpen. Deze musical is een klacht tegen het wereldwijde misbruik van kinderen en jongeren in oorlogsconflicten. Geen evidente keuze. Regisseur James Cooke stond dan ook voor een moeilijke beslissing bij zijn zoektocht naar de ideale cast. Naast Anne Mie Gils, Jan Schepens en Marleen van der Loo zulen ook Musicalworld Award winnaar Bert Verbeke, Eline De Munck en Lander Depoortere, genomineerd voor de award voor zijn rol in 14-18 in de musical te zien zijn.

MUERTO VERSIE 2.0 WORDT NOG INDRUKWEKKENDER
Producenten Judas TheaterProducties en Uitgezonderd. Theater! bereiden ondertussen alles voor om deze nieuwe versie nog indrukwekkender te maken. Auteur Tijl Dauwe en componist Sam Verhoeven herschreven zelfs enkele fragmenten uit de musical. Bovendien werden al twee groepen van 15 kinderen geselecteerd tijdens een auditiesessie met ruim 150 kandidaten. Met deze kids gaat een team van Jeugdtheater Ondersteboven nu al aan de slag om ze klaar te stomen tegen de repetities met de hoofdcast. Er worden ook nog een 20-tal figuranten geselecteerd. Producenten Judas TheaterProducties en Uitgezonderd.Theater! kozen doelbewust voor een productie op een vaste locatie zodat ze niet beperkt worden door de grootse omvang en de uitgebreide bezetting van deze voorstelling. MUERTO is daarom exclusief te zien in Antwerpen, en dit gedurende drie weken. Een unieke belevenis voor het theaterpubliek. Nadien valt het doek definitief over MUERTO.

Regisseur James Cooke van Uitgezonderd. Theater! getuigt over de samenwerking met Judas TheaterProducties: “Een musical opvoeren als aanklacht tegen wereldwijd misbruik van kindsoldaten, dat is niet alledaags. Ik had het gevoel dat ons verhaal nog niet was uitverteld. Het was een plezier om samen met de scenarist en componist te werken aan de nieuwe versie van MUERTO. De feedback die we kregen van publiek en pers, enkele jaren geleden na de eerste versie van deze musical, heeft ons goed op weg geholpen. Bovendien ben ik ontzettend gelukkig met de hoofdcast. Ik kan al niet wachten om met hen in de voorbereidingen en repetities te vliegen. Het is immers ontzettend belangrijk dat onze cast ook mentaal goed voorbereid wordt op het thema. We vertellen binnenkort hoe we dit juist gaan aanpakken".


BRANDEND ACTUEEL

We volgen de strijd van een moeder tegen het grote, dreigende FARC. Een meeslepende, dynamische musical over straatratten in Bogotà, over moedige kindsoldaten in de jungle, over leven en overleven, over machtswellusteling en rebellenleider Raul in de onherbergzame wouden van Colombia, over de rijke Cataldo die van vreemde praktijken wordt verdacht en over Maria en haar kinderen. Een musical over de schrijnende situatie in Colombia.

Uitgezonderd.Theater! en Judas TheaterProducties slaan, met dit prestigieuze project, de handen in elkaar om zo meer aandacht te krijgen rond het steeds toenemende fenomeen ‘kindsoldaten’. Een musical waarin verdriet, hoop en humor worden gedragen door prachtige composities en opzwepende hits. Een absolute aanrader voor de hele familie. In 2013 werd deze musicalcreatie voor het eerst op de planken gezet. Hetzelfde creatieve team met regisseur James Cooke, schrijver Tijl Dauwe en componist Sam Verhoeven zet zijn schouders onder deze nieuwe versie.


Praktische informatie - "Muerto"


"Muerto" is een productie van Uitgezonderd. Theater! en Judas TheaterProducties

Info en tickets: http://www.muerto.be of 070 691 002

DOOR:
James Cooke Regie
Tijl Dauwe Scenario en liedteksten
Sam Verhoeven Componist

MET:

Bert Verbeke
Eline De Munck
Jan Schepens
Anne Mie Gils
Marleen van der Loo
Lander Depoortere

Locatie: Theater Elckerlyc te Antwerpen.

Speeldata:
- vrijdag 11 maart om 20u30
- zaterdag 12 maart om 20u30
- zondag 13 maart om 15u00

- vrijdag 18 maart om 20u30
- zaterdag 19 maart om 20u30
- zondag 20 maart om 15u00

- vrijdag 25 maart om 20u30
- zaterdag 26 maart om 20u30
- zondag 27 maart om 15u00

Tarieven:
- VIP : 38 euro incl BTW - exclusief reservatiekosten
- Categorie 1 : 28 euro incl BTW - exclusief reservatiekosten
- Categorie 2 : 25 euro incl BTW - exclusief reservatiekosten
- Categorie 3 : 21 euro incl BTW - exclusief reservatiekostenreacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Muerto!

musical

Producent: ixX Pharma
Jaar: 2013
Genre: Drama

Meer info? Klik hier

Anne Mie Gils

musical

Plaats: Balen
Geb.datum: 18-09-1957

Meer info? Klik hier