Cystine Carreon en Hilke Bierman in M-Lab musical De Engel van Amsterdam

Datum: 01-06-11
Zie ook: Presentatie 50 jaar Musical, met de Engel

Met de toevoeging van onder andere Cystine Carreon en Hilke Bierman is de cast voor de M-lab musical De Engel van Amsterdam compleet.


Naast Hilke Bierman en Cystine Carreon zullen Rolf Koster, Niels van der Laan, Jasper Stokman en Milan van Weelden een rol spelen in deze musical uit 1975. Al eerder maakte het M-lab bekend dat Suzan Seegers de titelrol voor haar rekening neemt.
Het verhaal is losjes gebaseerd op het toneelstuk Gijsbreght van Aemstel van Joost van den Vondel, aangepast aan de toenmalige Amsterdamse problematiek (de aanleg van de metro, de krakersrellen). Voor M-Lab bewerkt cabaretier Thomas van Luyn de musical opnieuw naar de situatie van vandaag de dag. Van Luyn (o.a. Kopspijkers en De Mike en Thomas Show) neemt tevens de regie voor zijn rekening. Dit wordt zijn eerste musicalregie.

Het verhaal begint met een opstand van de bewoners van Amsterdam tegen plannen van het gemeentebestuur. Engel Rafaël wordt naar de aarde gezonden om de gemoederen te sussen, maar raakt zo in de war van de Amsterdammers dat zij haar boodschap vergeet. En hoe langer zij tussen de mensen verblijft, des te meer ze zich aanpast en verder verwijdert raakt van een oplossing.

De Engel van Amsterdam werd in 1975 gemaakt ter gelegenheid van het 700-jarige bestaan van Amsterdam door Lennaert Nijgh (tekst) en Joop Stokkermans (muziek). De Engel van Amsterdam is een typerende productie voor de jaren ’70 toen Nederlandse musicals stevig geworteld waren in het cabaret. De voorstelling is onderdeel van het M-Lab festival 50 jaar musical in Nederland waarin per decennium een bijzondere, kenmerkende productie uit die periode, of een voorstelling op basis van een overzicht ervan wordt geproduceerd.

De Engel van Amsterdam is van woensdag 29 juni tot en met maandag 4 juli in Theater M-Lab te zien.

reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

M-Lab

musical

Producent: M-Lab
Jaar: 2007
Genre: Oorspronkelijk

Meer info? Klik hier

Cystine Carreon

musical

Plaats: Den Haag
Geb.datum: 05-09-1973

Meer info? Klik hier