Danny de Munk eindelijk weer Danny de Munk

Datum: 24-02-10
Bron: Novum


Danny de Munk dankt een groot deel van zijn roem aan zijn musicalrollen, maar die hadden ook een keerzijde. "Door musical voelde ik me niet langer mezelf, terwijl ik dat wel wilde."

"De afgelopen twee jaar zijn zwarte bladzijdes uit mijn leven", zo zegt de ras-Amsterdammer in een interview met De Telegraaf. "Nachtenlang heb ik huilend in mijn bed gelegen", illustreert De Munk. "Ik wist niet wat ik moest doen om mezelf weer vrolijk en blij te voelen."

Musicals
De 40-jarige kreeg begin jaren negentig een rol in de 'Les Misérables'. Dat betekende het begin van De Munks musicalcarrière. Hij speelde vervolgens in een groot aantal Nederlandse producties, zoals 'Elisabeth', 'Titanic', 'The Lion King' en 'Ciske de Rat'.
Tijdens die laatste rol kwam het besef. "Tijdens de musical Ciske besefte ik hoever ik bij mezelf vandaan was geraakt. Ik speelde niet Ciske, ik bén Ciske. Nog steeds. Ik ben een boefje met een Amsterdams accent."
Dat accent liet De Munk vaak achterwege om meer musicalrollen in de wacht te kunnen slepen. "Dat was eigenlijk niet zoals ik echt ben."

Afstand
De 40-jarige Amsterdammer neemt de komende tijd afstand van het musicalwereldje. Hij gaat zich concentreren op zijn zangcarrière. "Ik kom met een nieuw Nederlandstalig album, 'Dit Is Mijn Leven'. Die titel zegt alles, want daarop is te horen hoe Danny is."

Musicals schrijft hij nog niet af en De Munk is niet verbitterd over die wereld. "Zonder al die gouden jaren in de musical was ik denk ik ook nooit gekomen waar ik nu ben."
"Alleen al daarom ben ik dankbaar voor al die prachtige kansen die ik heb gehad en neem ik de worsteling van de afgelopen jaren op de koop toe."


reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Danny de Munk

musical

Plaats: Purmerend
Geb.datum: 19-2-1970

Meer info? Klik hier