De Sneeuwkoningin - een nieuwe Nederlandse musical

Datum: 04-12-08


De gehele kerstvakantie te zien in het Kwadrant Theater in Zoetermeer: de nieuwe familiemusical "De Sneeuwkoningin", gebaseerd op het sprookje van Hans Christian Andersen.


Kay en Gerda zijn de allerbeste vrienden en wonen samen in een klein dorpje in het hoge noorden. Maar als het winter wordt, gebeurt er iets vreselijks; Kay krijgt een stukje van een magische spiegel in zijn oog en hart en wordt een koude en ongelukkige jongen. Hij kan de wereld amper meer verdragen en wordt op een avond meegenomen door de Sneeuwkoningin. Samen vertrekken ze naar haar paleis op de Noordpool, waar alles koud is.
Gerda is radeloos en zet alles op alles om haar beste vriend terug te vinden. Zo begint een gevaarlijke zoektocht. Ze ontsnapt aan mensetende rovers, ontmoet een pratend rendier en vecht met de gevaarlijke IJsbijters. Uiteindelijk vindt ze Kay in het paleis van de Sneeuwkoningin. Maar deze is helemaal niet van plan om Kay zomaar te laten gaan.

"De Sneeuwkoningin" is geschreven door Tjeerd de Haas en Sebastiaan Smits (Jack the Ripper, De Vliegende Hollander, Macbeth). In de hoofdrollen staan twee jonge talenten, Sander van Wissen en Iris Oppatja, als Kay en Gerda. Sander volgt de vooropleiding musical in Tilburg en viel op tijdens "Op zoek naar Joseph" op de Joseph Academy. Iris volgt de vooropleiding muziektheater in Rotterdam en schitterde tijdens "Musicals in Delft". Ze krijgen gezelschap van ervaren krachten als Rianne Veenstra (Belfast, Don Giovanni) als De Sneeuwkoningin en Johannes Eichwald (ToBe Dordrecht) en Jessica Fuchs (De Vliegende Hollander, Camille) als pinguins.

Wie meer wil weten over "De Sneeuwkoningin" kan terecht op de website van Greg & Baud Productions: http://www.greg-baud.nl. Hier is iedere week een nieuwe aflevering te zien van "De Sneeuwkoningin - backstage" over het tot standkomen van de productie

reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Greg & Baud


Producent: Greg & Baud
Jaar: 2000
Genre: Oorspronkelijk

Meer info? Klik hier