Ellen Evers ondersteunt in musical In de Schaduw van Brel

Datum: 16-02-11


Actrice Ellen Evers zal gedurende de try-out periode van In de Schaduw van Brel, de rol van Vera Mann overnemen. Vera Mann is vorige week geopereerd aan een rugblessure.

De operatie is geslaagd en producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen hebben goede hoop dat Vera in staat zal zijn om de première op 14 maart te pelen. Ellen Evers is inmiddels, samen met Rob van de Meeberg, Martin van Dijk en Christiaan van Hemert druk aan het repeteren. Producent Hans Cornelissen laat weten: “Het is fantastisch wat Ellen presteert. Dat ze een vakvrouw is wisten we natuurlijk door haar rollen in onze producties Cabaret en The Full Monty, maar dat ze deze lastige rol zo snel oppakt is echt heel knap.”

In de Schaduw van Brel
De Graaf en Cornelissen producties brengen dit seizoen een vernieuwde versie van In de Schaduw van Brel. Bekende chansons van Brel zoals Ne me quitte pas, Orly, Les flamandes, Madeleine en Marieke worden gezongen in dan weer het Nederlands, dan weer plat Vlaams, dan weer in het Frans.
Daarnaast voegden schrijver Lars Boom en componist Martin van Dijk eigen nummers toe die niet onderdoen voor het geweld van Brel. De oerversie van deze vernieuwde productie werd destijds juichend ontvangen en leverde hoofdrolspelers Vera Mann en Rob van de Meeberg een John Kraaijkamp Musical Award op. In de schaduw van Brel is klein, indringend muziektheater over één van de grootste chansonniers die we kennen.

Jacques Brel
In In de Schaduw van Brel volgen we Jojo George Pasquier (Rob van de Meeberg), vriend, bodyguard en chauffeur van Jacques Brel. Aan de hand van zijn herinneringen leren we Jacques Brel beter kennen. Jojo vertelt een muziektherapeute (Vera Mann/ Ellen Evers) over het leven van zijn beste vriend en haar idool. Het is een verhaal over vriendschap en onvoorwaardelijke liefde, dat wordt geïllustreerd met de virtuoze melancholie van het repertoire van Brel. De regie is wederom in handen van Marcel Sijm.

Meer informatie
“In de Schaduw van Brel” met Martin van Dijk, Rob van de Meeberg, Vera Mann, Ellen Evers en Christiaan van Hemert met als regisseur Marcel Sijm en naar idee van Lars Boom. In de Schaduw van Brel zal tot begin juni te zien zijn in de Nederlandse theaters. Kijk voor meer informatie en het speelschema op http://www.ruuddegraaf.nl

reacties

16-02-11 @ 15:10
Ik heb deze voorstelling de vorige keer helaas gemist en ben dus erg blij dat hij terugkomt. En met Ellen wellicht een reden om twee keer te gaan.


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Ellen Evers


Plaats: Amsterdam
Geb.datum: 28-01-1966

Meer info? Klik hier