Henny Vrienten zoekt muzikanten voor Doe Maar! musical

Datum: 18-05-06


Henny Vrienten neemt eind mei en begin juni de audities af voor de muzikanten in de nieuwe popmusical Doe Maar! De kandidaten krijgen daarmee 1 van de grootste kenners van Doe Maar tegenover zich. De musici hebben een vooraanstaande rol in de musical. Zij moeten, samen met de castleden, het Nederland van de jaren tachtig doen herleven. Een tijd waarin twee jonge meiden op het punt staan volwassen te worden. De wereld wacht op ze, maar er is dat grote geheim dat ze voor altijd verbindt.De eisen voor de auditanten liegen er niet om. Ze moeten uiteraard uitstekend uit de voeten kunnen op hun instrument. Daarnaast wordt gekeken of ze van dezelfde leeftijd zijn als de bandleden van Doe Maar waren in de jaren tachtig. Tenslotte moeten ze goed kunnen zingen en gezamenlijk garant staan voor het specifieke Doe Maar-geluid. Want tijdens de voorstelling worden de liedteksten niet alleen door de castleden verzorgd, maar ook door de op het toneel zichtbare band. Henny Vrienten draagt als muzikaal leider van de popmusical zorg voor een muzikale kopie van zijn Doe Maar van weleer.

Doe Maar is zonder twijfel Nederlands populairste popgroep ooit. Begin jaren tachtig maakt de groep iets in los in ons land dat we hier alleen kennen van bands als The Beatles. De toegankelijke mix van ska, punk, en reggae en de herkenbare Nederlandstalige teksten spreekt een breed publiek aan. Henny Vrienten en Ernst Jansz vormen een gouden songwritersduo en alle studioalbums halen de nummer 1 positie.

De nieuwe popmusical gaat op 28 januari 2007, 25 jaar na de eerste nummer 1-hit van Doe Maar, in Tilburg in premiere. Het script van Doe Maar! is van de hand van Pieter van de Waterbeemd, terwijl de voorstelling wordt geregisseerd door Jos Thie. Voor de hoofdrollen zijn Lenette van Dongen, Kim-Lian van der Meij, Daniel Boissevain en Jan Rot aangetrokken

Doe Maar! wordt geproduceerd door Albert Verlinde en Roel Vente van V&V Entertainment.reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.


Doe Maar!


Producent: V&V Entertainment
Jaar: 2007
Genre: Pop musical

Meer info? Klik hier

Daniƫl Boissevain


Plaats: Nederland
Geb.datum: 29-06-1969

Meer info? Klik hier