Hilke Bierman en hommage Frans Mulder op Amsterdams Kleinkunst Festival

Datum: 08-04-13


Hilke Bierman, bekend van onder meer Wat Zien ik? en Volendam, de musical, zal te zien zijn tijdens de halve finales om de Wim Sonneveld-prijs.

De 26ste editie van het Amsterdams Kleinkunst Festival vindt plaats van 14 t/m 22 april 2013 en speelt zich traditiegetrouw af om de hoek van het Leidseplein in het DeLaMar theater met als hoogtepunten de Finale van het Wim Sonneveldconcours en de hommage aan Frans Mulder.
Ieder jaar zoekt het Amsterdams Kleinkunst Festival naar nieuwe aanstormende talentvolle cabaretiers en kleinkunstenaars. Na drie selectierondes zijn er zes halve finalisten geselecteerd die dit voorjaar met een try-out tournee langs de kleinere Nederlandse theaters reisden. Op zondag 14 april strijden zij om een plaatsje in de finale en de felbegeerde Wim Sonneveldprijs. Hilke Bierman,eerder te zien in onder andere Wat zien ik?, Les Miserables, Alleen op de wereld, Allo'Allo'en Volendam - de musical is een van de halve finalisten. De andere zijn: José Schuringa, Nina de Kom, Sophie Wolke, Yentl en de Boer, Cortijn Tonkes. Eerdere finalisten van het Concours waren Claudia de Breij, Thomas Acda, de Vliegende Panters, Maarten van Roozendaal, Eric Koller, Mike Boddé, Thomas van Luyn en Jan van Maanen.
Naast het kleinkunsttalent besteed het Festival door middel van een hommage ook aandacht aan gerenommeerde kleinkunstenaars. Dit jaar wordt een Hommage gebracht aan de veelzijdige podiumkunstenaar Frans Mulder (Amsterdam, 1953). Ter gelegenheid van zijn zestigste verjaardag krijgt hij een eerbetoon voor de invloed die hij heeft gehad op het Nederlandse cabaret. Een bonte stoet bevriende collega’s brengt tijdens de hommage liedjes van zijn hand ten gehore. Optredens van onder meer Karin Bloemen, Tony Neef, Willeke Alberti, Marjolijn Touw, Sanne Wallis de Vries en Paul Groot. De avond wordt gepresenteerd door Hans van Willigenburg. De muzikale leiding is in handen van Martin van Dijk.

zondag 14 april: 15.00 uur en 20.30 uur halve finales om de Wim Sonneveldprijs (DeLaMar Theater)
zondag 21 april: Hommage aan Frans Mulder (DeLaMar theater)
maandag 22 april: Finale van het Concours om de Wim Sonneveldprijs (DeLaMar Theater)kaarten via 0900-3352627 of http://www.delamar.nl


reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Hilke Bierman

musical

Geb.datum: 03-05-1974

Meer info? Klik hier