Jan Schepens en Anne Mie Gils in Elisabeth, de musical

Datum: 25-11-08


De musical Elisabeth vertelt het levensverhaal van keizerin Sissi, en is één van de meest geliefde musicals aller tijden!

Vanaf maart 2009 komt deze klassieker eindelijk naar Vlaanderen! De Duitse regisseur Harry Kupfer komt speciaal naar België om de Vlaamse topcast samen te stellen. Over één naam twijfelde hij geen moment: Ann Van den Broeck moest en zou zijn Vlaamse Elisabeth worden! Vandaag komen daar nog twee musicalgrootheden bij: Jan Schepens en Anne Mie Gils.

Sprookje
Elisabeth wordt op zondag 24 december 1837 in Munchen geboren, en is daarmee een kerstkindje en een zondagskind tegelijk. Goede voortekens in overvloed dus. Ze is nog maar 15 als Keizer Franz Joseph tot over zijn oren verliefd op haar wordt. Twee jaar later trouwt ze met de keizer in de Augustkerk in Wenen. De eerste 17 jaar van haar leven lijken wel een sprookje. Maar aan het Weense Hof raakt ze al snel verstrikt in een gouden kooi.

Voor deze musical konden de makers putten uit dagboeken die 70 jaar lang angstvallig geheim werden gehouden. Het resultaat is een getrouw en hartverscheurend portret van de legendarische keizerin Sissi!

Het succes van deze musical is fenomenaal! Meer dan 6 jaar stond de voorstelling onafgebroken in Wenen, en het buitenland volgde snel. De productie werd bijzonder succesvol in Japan, Zweden, Hongarije, Italië, Finland en Zwitserland, Nederland en Duitsland. De Nederlandse musicalster Pia Douwers vertokte de rol in Oostenrijk, Nederland en Duitsland. Ook Maike Boerdam werd een echte ster in Duitsland door haar vertolking van de titelrol.

Ann Van den Broeck, Jan Schepens en Anne Mie Gils
Voor de Vlaamse versie heeft regisseur Harry Kupfer zijn hart laten veroveren door de talentvolle Ann Van den Broeck. "Ze was nog niet aan de helft van het lied, of mijn besluit stond al vast,” zegt de 74-jarige Kupfer! En Ann Van den Broeck is in de wolken. "Deze rol stond altijd al bovenaan mijn lijstje", zegt ze. "Zowel de muziek als het personage bestrijken toppen en dalen, wat altijd een geschenk is om te mogen spelen."

Vandaag zijn nog twee andere namen bekend gemaakt: Jan Schepens vertolkt Luigi Lucheni, de moordenaar van Keizerin Sissi. Het wordt voor Ann Van den Broeck en Jan Schepens een blij weerzien na eerdere succesvolle samenwerkingen in o.a. de musicals Beauty & the Beast, Assepoester en The Last Five Years, waarvoor Jan Schepens en Ann Van den Broeck eerder dit jaar de Vlaamse Musicalprijzen voor beste acteur en beste actrice in ontvangst mochten nemen.

Ook de koningin van de Vlaamse musical doet mee: Anne Mie Gils is door Harry Kupfer uitgekozen als de Vlaamse vertolker van Aartshertoging Sophie, Sissi's schoonmoeder die het weense Hof met ijzeren hand regeert.

Geliefde musicalklassieker
Volgens vele musicalliefhebbers behoort Elisabeth tot één van de beste musicals ooit gemaakt. Na Vlaamse versies van Les Miserables en The Phantom of the Opera, werd het dus hoogtijd om ook deze musical naar Vlaanderen te brengen in een hartveroverende Vlaamse versie. Vanaf 22 maart 2009 is het eindelijk zover! Mis dit niet!

Elisabeth, de musical
Van 22 maart tem 19 april in de Stadsschouwburg Antwerpen

Ticketinfo
0900/ 69 900
http://www.musichall.be

Ticketprijzen (excl. reservatie- en verzendingskosten)
Golden Seat: 69 euro
Categorie 1: 59 euro
Categorie 2: 49 euro
Categorie 3: 39 euro
Categorie 4: 29 euro
Categorie 1 + dinner: 94 euro

Voor voorstellingen op vrijdagavond, zaterdag en zondagmiddag geldt een weekendtoeslag van 5 euro.


reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Jan Schepens

musical

Plaats: [BE]Sint-Denijs-Westrem
Geb.datum: 26-09-1970

Meer info? Klik hier