K3D

Datum: 15-02-11


Alice In Wonderland, de Studio 100 musical met K3, zal decors met 3D effecten krijgen.

In de nieuwe K3 musical ‘Alice in Wonderland’ wordt voor de allereerste keer ter wereld in een musical gebruik gemaakt van 3D technologie. Studio 100 heeft hiermee een wereldprimeur! De musical is gebaseerd op het oorspronkelijke Alice verhaal en belooft een zeer bijzondere en spectaculaire voorstelling te worden! ‘Alice in Wonderland’ is vanaf 30 juli tot 28 augustus 2011 te zien in het World Forum Theater in Den Haag en beleeft op 31 juli om 19:00 uur haar Nederlandse première. Vlaanderen kan al vanaf 9 april aan de 3D-bril. Vanaf die datum is de voorstelling in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen te zien..

Het gebruik van 3D effecten in de musical ‘Alice in Wonderland’ wordt gerealiseerd door digitale stereoscopie projectietechnologie. Deze technologie is momenteel het meest gebruikte systeem voor het bekijken van 3D films in de bioscoop. Studio 100 gebruikt dit systeem ook voor de musical, maar dan als retro projectie. De projector wordt achteraan geplaatst waardoor er vóór een silverscreen scherm live entertainment mogelijk is. Dit systeem werkt met circulair gepolariseerd licht, waarbij de lichtsignalen voor elk oog niet lineair, zoals bij veel oudere 3D technieken, maar gedraaid op het doek geprojecteerd worden. Het doek moet een dunne zilveren of aluminium laag hebben, vandaar de naam silverscreen, om dit signaal te weerkaatsen naar de bezoeker, die een speciale bril nodig heeft om de signalen voor elk oog te onderscheiden. Het licht voor het rechteroog draait met de klok mee, voor het linkeroog tegen de klok in. Het voordeel van deze nieuwe techniek is dat het 3D effect in stand blijft, ook wanneer de bezoeker zijn hoofd draait.

reacties

15-02-11 @ 18:34
Dus je moet tijdens de voorstelling een 3d-bril op?
15-02-11 @ 19:22
Ik vind het voor films al niks toevoegen, dus voor theater helemaal niet. Theater is van zichzelf al 3D.
15-02-11 @ 20:20
Ja, je moet tijdens de voorstelling een 3d bril op.


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Alice in Wonderland


Producent: Studio 100
Jaar: 2011
Genre: Sprookje

Meer info? Klik hier