K3’s 3D-musical in première in Nederland

Datum: 31-07-11


Afgelopen zondag ging de eerste musical in 3D, K3 - Alice in Wonderland, in Den Haag in première. Naast Karen Damen, Kristel Verbeke en Josje Huisman stond een ensemble bestaande uit James Cooke, Steven Colombeen, Danny Houtkooper e.a.

De feestelijke première werd bijgewoond door bekende Nederlanders als Chazia Mourali, Winston Post, Tim Akkerman en Ben Saunders.

K3 - Alice in Wonderland claimt de eerste musical te zijn met 3D-effecten. De acteurs staan en lopen voor een enorm projectiescherm waarop de achtergrond van elke scène geprojecteerd wordt. Een speciale bril, uitgereikt aan iedere bezoeker, wekt de suggestie van diepte. De grote hoeveelheden aanwezige kinderen reageerden regelmatig enthousiast op de visuele effecten. De rijpere bezoekers herkenden tussen de acteurs en dansers het Vlaamse zangduo Nicole & Hugo, die met Baby Baby de laatste plaats bereikten op het Eurovisiesongfestival in 1973. Hun solonummer, de meezinger Hartenkoning-in, oogstte op de première daarentegen het grootste applaus.

Musicalworlds recensie van deze musical zoals opgevoerd tijdens de Antwerpse première afgelopen april is hier nog na te lezen.

K3's musical loopt nog tot eind augustus. Kaarten zijn nog steeds verkrijgbaar, via o.a. http://www.alicedemusical.nl.

Bijlagen musical

reacties

Mo
Mo
01-08-11 @ 12:35
3D-musical. Is real life sowieso niet al 3D?
02-08-11 @ 17:02
De Volkskrant had weinig goede woorden over voor deze productie: Slechts 1 ster (van de max .5)
03-08-11 @ 08:56
Ach, wat de volkskrant ervan vindt. Het kan me niet echt boeien. Het is een kindermusical en nu eenmaal niet geschikt voor zuurpruimende journalisten met ‘hoge verwachtingen’. Vraag aan elk kind wat ze van de musical vonden en de voorstelling krijgt direct 5 sterren. Dus ze doen maar … Ik lees recensies in kranten zelden of nooit, wel lees ik ze wel eens op site`s zoals hier. Die recensies komen van de liefhebbers .. meteen betrouwbaarder …


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Alice in Wonderland


Producent: Studio 100
Jaar: 2011
Genre: Sprookje

Meer info? Klik hier