Kobe van Herwegen en Anne Mie Gils als Kandelaar & de Pot

Datum: 07-08-15


Kobe van Herwegen en Anne Mie Gils spelen Lumière en Mevrouw Pot in Vlaamse 'Beauty & the Beast'

De musical ‘Beauty & the Beast’ is eind dit jaar weer te zien op de Vlaamse planken in een nieuwe versie. De musical is vanaf december te zien in Capitole Gent en Stadsschouwburg Antwerpen. Eerder werd al bekend dat Deborah De Ridder en Nordin De Moor ‘Belle en het Beest’ zouden zijn. Zij worden vergezeld van Kobe Van Herwegen als de kandelaar Lumière. en Anne Mie Gils, die als mevrouw Pot Belle in de watten mag leggen én de bekende titelsong mag zingen.

Kobe Van Herwegen begon zijn tv-loopbaan op Ketnet als goochelaar en verwierf bekendheid als David in de serie ‘Spring’. Hij was een van de Ketnetwrappers en presenteerde er ook onder meer ‘Zo is er maar één – de Cup’, ‘De Pretroulette’ en ‘Ketnetpop’. Hij maakte de goochelprogramma’s ‘AbraKodabra’ en ‘De Magische 4’, en is magieconsultant voor diverse producties. In het theater was Kobe vast lid van de Belgische Improvisatie Liga, en hij toerde door België en Nederland met ‘AbraKodabra, de duivel in het doosje’. In de Vlaamse versie van ‘War Horse’ speelde hij veilingmeester Carter. Volgend seizoen brengt hij samen met Andrea Croonenberghs het muzikale programma ‘Goed Geconserveerd’.

Anne Mie Gils speelde sinds 1981 in voorstellingen als ‘Evita’, ‘Me and my Girl’, ‘Nonsens’, ‘Pak ‘em Stanzi’, ‘Jesus Christ Superstar’, ‘Man van La Mancha’, ‘Company’, ‘She Loves Me’ en ‘Bloedbroeders’. In de Studio 100 musicals ‘Sneeuwwitje, ‘Assepoester’ en ‘Doornroosje’ vertolkte ze respectievelijk de koningin, de stiefmoeder en de boze fee. In ‘Daens’ was ze Nora Scholiers, en in de Vlaamse versie van ‘Elisabeth’ kroop ze in de huid van aartshertogin Sophie, wat haar de Vlaamse Musical Prijs 2009 opleverde.. Anne Mie speelde Edith Frank in ‘Je Anne’, Margreet in ‘Ganesha’ (nominatie Musicalworld Award), Linda in ‘Domino’ en Maria in ‘Muerto’(nominatie Musicalworld Award).. Met Pol Vanfleteren maakte ze de solovoorstelling ‘The Party is Over’ en bij het EWT vertolkte ze rollen in komedies als ‘Instappen alstublieft’ ‘Zo Mooi Zo Blond’ en ‘De Schaar Erin’. Anne Mie was ook vaak op tv te zien in onder meer ‘Zone Stad’, ‘Thuis’, ‘Familie’, ‘Witse’ en ‘Matroesjka’s’, en ze speelde in de films ‘Het Witte Bloed’ (als Charlotte Kiekeboe) en ‘K3 en de Kattenprins’ (Koningin Abessynia). Vanaf februari 2016 brengt Anne Mie ‘Helene Fourment’, een solomusical over de tweede vrouw van Rubens.

Over Disney’s 'Beauty & the Beast’
Het aloude Franse sprookje van Jeanne-Marie Le Prince de Beaumont werd in 1991 door Disney omgetoverd tot een immens succesvolle animatiefilm, de eerste ooit die een Oscarnominatie voor Beste Film in de wacht sleepte. In 1994 ging op Broadway de musicalversie – met de onvergetelijke songs van Alan Menken, Howard Ashman en Tim Rice – in wereldpremière. Sindsdien is er wereldwijd altijd wel ergens een productie van ‘Beauty & the Beast’ te zien.
Deze nieuwe Nederlandstalige versie geproduceerd door Stage Entertainment Nederland en Music Hall telt een cast van niet minder dan 30 acteurs, en komt in België naar Gent en Antwerpen.
reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Anne Mie Gils

musical

Plaats: Balen
Geb.datum: 18-09-1957

Meer info? Klik hier