Martin van der Starre is Willem van Oranje

Datum: 29-10-10


Martin van der Starre, Ara Halici en Hein Gerrits zullen te zijn zijn in de nieuwe musical over Willem van Oranje, die voor volgend theaterseizoen gepland staat.


Martin van der Starre viel op als Judas in Jesus Christ Superstar en was, tot zijn onfortuinlijke incident Britt in We Will Rock Yoi. Volgend seizoen zal hij de rol van Willem van Oranje op zich nemen in Willem van Oranje De zwijger rockt!. Ara Halici, musicalster en meervoudig Awardwinnaar (bekend van o.a. Cabaret en Piaf, neemt de rol van Phillips II voor zijn rekening.Hein Gerrits, bij het grote publiek bekend van rollen in o.a. Grease, Fame en Joseph, zal te zien zijn als moordenaar Balthasar Gerards.

WILLEM VAN ORANJE: DE ZWIJGER ROCKT begint met schoten. De schoten die een einde maken aan het leven van één van de belangrijkste mannen uit de Nederlandse geschiedenis: Willem van Oranje. En terwijl Willem van Oranje hulpeloos onder aan de trap ligt van de Prinsenhof en zijn moordenaar, Balthasar Gerards op de vlucht slaat, flitst het leven van de Vader des Vaderlands aan zijn ogen voorbij. Zijn constante gevecht voor de vrijheid van geloof. De strijd met zijn aartsvijand Philips II, die er alles voor over heeft het Katholieke geloof te laten zegevieren. Zijn zoektocht naar liefde in een leven waarin iedere stap die je zet politieke consequenties heeft.

In een eigentijdse regie van musicalregisseur Paul van Ewijk zal Nederland opnieuw kennis maken met Willem van Oranje. In een script van Allard Blom en met muziek van Jeroen Sleijfer zal producent 3 laten zien dat het verhaal van Willem van Oranje, het gevecht voor waar je zelf in gelooft, nog altijd van deze tijd is.

Producent 3 (3 and a crowd) bracht in seizoen 2009/2010 de uiterst succesvolle tournee van de klucht ‘Allo ‘Allo! met Alfred van den Heuvel in de hoofdrol. Dit seizoen brengt deze jonge producent in november de wereldpremière van de toneelkomedie Schone Schijn (Keeping up appearances) met o.a. Doris Baaten en Kiki Classen. In februari 2011 volgt de première van Master Class, het wereldberoemde toneelstuk over een master class van Maria Callas met in de hoofdrol niemand minder dan Pia Douwes. In Oktober 2011 staat de première gepland van de intieme romantische komedie Frankie & Johnny: Liefde is …, het toneelstuk naar de filmklassieker met Al Pacino en Michelle Pfeiffer. In deze Nederlandse versie spelen Mariska van Kolck en Ara Halici de titelrollen.

De première van Willem van Oranje: De Zwijger Rockt staat gepland voor 27 februari 2012 in Theater de Veste in Delft.

Musicalnieuws

reacties

29-10-10 @ 21:33
Tof! Tof! Tof!
29-10-10 @ 23:12
Hein in een rol en Allard als producent, grappig.
30-10-10 @ 12:16
Dit wil ik zeker zien! Gaaf!!
30-10-10 @ 13:19
Ik ben zeker benieuwd, Ara en Martin is natuurlijk een geweldige compbinatie smile maar eerst wil ik hem toch wel even in WWRY gaan zien hoor!
30-10-10 @ 20:18
Ik ben er hoe dan ook blij mee... Hein is tof... Martin vd Starre geniaal op de cd van Jesus Christ Superstar, zag hem nooit eerder live.. En Ara al jaren mijn grote favoriet...


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Martin van der Starre

musical

Geb.datum: 11-9-1970

Meer info? Klik hier