Musical Man van La Mancha naar Antwerpen

Datum: 23-12-08


De Nederlandse acteur Peter Faber (65) zit 50 jaar in het theatervak.

Dit viert hij met een spetterende vertolking van Don Quichot in een nieuwe Nederlandse musicalversie van Man van La Mancha, de bekende en geliefde musical in de versie zoals Jacques Brel die in 1968 heeft bewerkt. Op 2 februari 2009 is de voorstelling te zien in de Sadsschouwburg Antwerpen.

Don Quichot is de schepping van de 16e eeuwse Spaanse schrijver Miguel de Cervantes. In de musical Man van La Mancha moet de schrijver, die met zijn geschriften het kerkelijk gezag heeft ondermijnd, voor de Inquisitie verschijnen. In de kerker waar hij zijn proces afwacht, neemt hij zijn medegevangenen mee in zijn fantasiewereld, de enige manier om aan de hel op aarde te ontsnappen.

Peter Faber speelde al Max Havelaar en Dokter Vlimmen op het witte doek. Met zijn vertolking van Don Quichot treedt hij in een rijke traditie naast onder anderen Jacques Brel, Guus Hermus, Ramses Shaffy en de Britse acteur Peter O'Toole.

Peter Faber: "Nadat ik Jacques Brel via een opname de rol van Cervantes hoorde zingen, nam ik zangles, want die rol móest ik ooit spelen.” Vandaag - op zijn 65’ste - is het eindelijk zover!

De Man van La Mancha is een van oorsprong Amerikaanse musical uit 1965 van Dale Wasserman, gebaseerd op de zeventiende-eeuwse roman van Cervantes: 'De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha’. Joe Darion schreef de liedteksten en Mitch Leigh de muziek. 'The Impossible Dream’ behoort tot één van hun klassieke songs. De nieuwe Nederlandse vertaling is geïnspireerd door de intieme en intense versie van Jacques Brel.

Man van La Mancha
2 februari om 20.00u. in Stadsschouwburg Antwerpen

Info en reservatie tickets
0900/ 65 900
http://www.stadsschouwburgantwerpen.be

Ticketprijzen
Golden Tickets: 34 euro
Cat. 1: 29 euro
Cat. 2: 24 euro
Cat. 3: 17 euro
Cat. 1 + dinner: 64 euro


reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Man van La Mancha

musical

Producent: Opus One
Jaar: 2008
Genre: Klassieker

Meer info? Klik hier