Musical Piaf trekt 200.000 bezoekers

Datum: 28-08-09


Donderdag 27 augustus 2009 bevond de 200.000e bezoeker van de musical Piaf zich in het Beatrix Theater te Utrecht. De voorstelling had, geheel in de stijl van Piaf, drie nieuwe mannen.

Na afloop van de voorstelling maakte producenten Albert Verlinde en Roel Vente de naam de winnaar bekend, die werdt getrakteerd op een weekend Parijs. De voorstelling in Utrecht vormt het begin van de afscheidstournee van de musical met Liesbeth List in de titelrol. Tot en met zondag is Piaf nog in Utrecht te zien en aansluitend volgt een ruim twee maanden durende tournee. In die periode worden ondermeer Breda, Rotterdam en Den Haag bezocht, terwijl de allerlaatste voorstelling op 2 november plaats vindt in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam.

De musical Piaf was de eerste productie die V&V Entertainment bracht in het theater. Dat gebeurde in 1999. Liesbeth List won met haar creatie van Edith Piaf de allereerste John Kraaijkamp Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol. Onder regie van Eddy Habbema in een spiksplinternieuwe bewerking van Allard Blom, ondersteund door een cast van zeven acteurs en een Frans combo, herleeft de tijd van La Vie en Rose. In 2009 werd Liesbeth List wederom gehuldigd met een John Kraaijkamp Musical Award, terwijl Esther Roord ook een dergelijke onderscheiding kreeg voor de beste vrouwelijke bijrol. Bovendien werd de musical in zijn geheel uitgeroepen tot beste kleine musical.

Nieuwe Castleden
Voor de ruim twee maanden durende verlenging zijn enkele nieuwe castleden aangetrokken. William Spaaij (winnaar van de John Kraaijkamp Musical Award voor beste mannelijke hoofdrol grote musical, Footloose), Rein Kolpa en Addo Kruizinga zijn de vervangers van Ara Halici, Jan Elbertse en Raymond Kurvers. Verder zijn Daphne Flint, Geert Hoes en Eliane Feijen nog te zien naast de al genoemde Liesbeth List en Esther Roord.

Piaf – De musical is een productie van Albert Verlinde en Roel Vente, V&V Entertainment.

Bijlagen musical musical musical musical

reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Piaf de musical 2008


Producent: V&V Entertainment
Jaar: 2008
Genre: Drama

Meer info? Klik hier

Daphne Flint

musical

Plaats: Amsterdam

Meer info? Klik hier