Musicalstudenten gaan de strijd aan tegen kanker

Datum: 07-02-13


Op woensdag 13 maart organiseren studenten van de Muziektheateropleiding van de Fontys Hogeschool v/d Kunsten te Tilburg een benefietconcert om de strijd tegen kanker aan te gaan. Dit zal plaats gaan vinden in de Muziekzaal van de hogeschool zelf.

Deze studenten studeren aan een opleiding die o.a al Freek Bartels, Brigitte Heitzer, Susan Seegers, Deborah de Ridder en Pearl Jozefzoon voorbrachten. Meest recent is Celinde Schoenmakers, die vorig jaar summa cum laude afstudeerde en nu in London de rol van Fantine in Les Miserables speelt. Anderen realiseren hun internationale dromen in Duitsland en Wenen.

Waarom een benefietconcert voor deze stichting?
Helaas hebben wij binnen onze opleiding in de afgelopen 2 jaar drie meiden gehad die tegen een vorm van kanker moesten vechten en er helaas nog steeds tegen moeten vechten. Zo komt de ziekte wel erg dichtbij en dient het gelijk als een ‘wake-up call’ over hoeveel mensen het betreft. We vinden het KWF een geweldige organisatie, een organisatie die strijdt tegen een van de grootste doodsoorzaken van deze tijd. Onderzoek is van levensbelang en het zou zo mooi zijn als de ziekte in de toekomst niet meer levensbedreigend is daar willen wij graag voor zingen.

“Fight cancer financiert samen met KWF Kankerbestrijding zo’n 400 onderzoeksprojecten naar verschillende kankersoorten. Dit is ongeveer de helft van alle onderzoeken in Nederland. Eén onderzoek duurt gemiddeld vier jaar en kost zo’n 500.000 euro. Kwaliteit is het belangrijkste bij het toekennen van subsidie aan de projecten. Hiervoor hebben we de Wetenschappelijke Raad. Zij toetsen alle aanvragen samen met (inter)nationale deskundigen. Zo subsidieren we alleen het beste kankeronderzoek”

Met een muzikaal programma proberen wij naar ons streefbedrag te werken van €2.000 Dit kan alleen met de hulp van ons publiek!

Wilt u een avond lekker kunnen genieten van zang op topniveau met nummers uit Billy Elliot, Disney, Newsies, Zorro en vele andere musicals? EN wil je daarmee een goed doel steunen als KWF?
Reserveer dan nu snel een kaartje voor €5,- via .!


reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst