OZNM-Marian in Footloose

Datum: 01-07-09


Marian van Klaveren speelde 30 juni éénmalig mee in Footloose, als moeder van Ren (hoofdrolspeler William Spaaij). Albert Verlinde gunde haar deze rol naar aanleiding van haar deelname aan Op Zoek Naar Maria.

Naast de uiteindelijke winnares is Marian van Klaveren waarschijnlijk de persoon die de meeste aandacht genereerde bij het programma Op Zoek Naar Maria. Als protegé van Albert Verlinde haalde ze de eindronde van Op Zoek Naar Maria, waar ze als gewone vrouw tussen de professionals dankzij de sympathie van het publiek nog een aantal rondes volhield. Ondanks haar eigen signalen dat ze het niet trok.
Was het een pleister op de wonde van deze lijdensweg, of gewoon omdat Albert Verlinde haar als talent ziet, maar Marian van Klaveren kreeg 30 juni de kans om te laten zien wat ze in haar mars heeft. Eénmalig nam ze de rol van Joyce Stevens in Footloose over, en speelde ze de moeder van Ren, Ethel McCormack.
Uiteraard overheerst de vraag of deze opgave op zo'n korte termijn na de televisieuitzendingen zo'n goed idee is. In korte tijd moest ze deze rol instuderen, en uitvoeren in een ingespeelde cast, terwijl alle ogen op je gericht zijn. Aan de ene kant mag je respect hebben voor het eindresultaat als je voorgaande in ogenschouw neemt, maar als je objectief naar het eindresultaat kijkt is het een enorme achteruitgang ten opzichte van de originele uitvoering.
De zang is dik in orde, en in de eerste akte speelt Marian haar rol best aanvaardbaar (al hoor je je eigen naam natuurlijk niet als Ettel uitspreken). In de tweede akte zakt ze qua spel door het ijs, en weet ze geen moment te overtuigen. Het publiek denkt hier echter anders over en beloont haar optreden met een enorme ovatie.

Veel applaus ontvangt ook Cindy Bell, die deze dag voor het laatst de hoofdrol van Ariel op zich heeft genomen. De resterende voorstellingen wordt de rol door Kim Lian van der Meij gespeeld.

Bijlagen Musicalnieuws Musicalnieuws Musicalnieuws musical musical

reacties

01-07-09 @ 11:28
Petje af voor Cindy rolleyes
01-07-09 @ 12:36
Marianne heeft het, ondanks haar weinige ervaring, fantastisch gedaan.
Als Musicalworld nou eerst zijn artikelen checkt op fouten en ze dan correct plaatst... Op zoek naar Evita?? Op zoek naar Maria dus... Ethel McCormick? Het is McCormack... Met een 'A' en niet met een 'I'
01-07-09 @ 12:40
Familie van Marianne?
01-07-09 @ 12:40
Heel goed dat het meteen veranderd is!
01-07-09 @ 12:41
Nee, gewoon iemand die juite informatie op prijs stelt...
01-07-09 @ 12:50
Blijft staan dat het verstandiger was geweest als Albert haar niet had benaderd of dat ze zelf beter nee had gezegd. Want al mag je respect hebben voor de poging, het publiek ziet toch een inferieuere acteerprestatie. Misschien leuk voor de mensen die haar in de televisiereeks zo lang in de race hebben gehouden en haar nu dus kunnen zien spelen, maar niet voor de mensen die gewoon voor de voorstelling Footloose komen.

Dat ik een eerdere versie plaatste met deels nog Evita en de spelfout in de naam vind ik vervelend, maar inderdaad is dat snel opgelost.
01-07-09 @ 12:55
Het is nu eenmaal niet anders en daarom niets dan hulde voor iemand die nog nooit iets heeft gedaan in het musicalvak behalve een hysterische tv-zoektocht naar Maria von Trapp.
Qua vakvrouwschap was ze misschien, spelgewijs, niet bekwaam genoeg, maar daar staat ook tegenover dat Joyce Stevens een erg sterke Ethel neerzet en dat zij moeilijk te vergeten is als er iemand anders staat
01-07-09 @ 13:11
Maar "het is nu eenmaal niet anders"vind ik in deze niet sterk argument. Waarom is het niet anders? En moeten we daarom alles maar goedpraten.

Op basis van de eerste akte had ik een mild oordeel. Met de situatie in het achterhoofd deed ze het nog niet zo onaardig. Maar in de tweede akte mist ze de emotie die zo belangrijk is omdat ze de onderlinge relatie tussen de personages zo duidelijk maken. Precies daar waar het script van Footloose zo veel beter is dan vele andere feel-goods. De producent knalt een amateur in zijn productie voor de verkoop.. Ik denk dat ik de afgelopen weken in een (goede) amateurvoorstelling mensen heb zien spelen die dat een stuk beter zouden hebben gedaan, met dezelfde voorbereidingstijd en mogelijkheden.

Conclusie is voor mij dat Marian (qua zang) op eigen kwaliteiten nog best in een professionele musical terecht kan komen, maar dat er dan wel heel veel aan het acteerwerk moet gebeuren.
01-07-09 @ 13:15
Ik zeg niet dat we alles goed moeten praten. Zoals je leest ben ik het gedeeltelijk met je eens. Maar de cast van Footloose heeft al een hele tour achter de rug en om dan als nieuw iemand ertussen gezet te worden, is dood en dood eng.
Ik heb ook gezegd dat ze in de voetsporen van Joyce Stevens moest treden en dat dat een erg moeilijke taak is.
Dus bij deze geef ik je gelijk, maar vind wel dat je Marianne niet met een volleerde musicalactrice kunt vergelijken m.b.t. je oordeel.
01-07-09 @ 14:40
ik vind dit meer een verslag (ivm met meningen) dan een nieuwsberichtje.
01-07-09 @ 20:54
Ik ben het met Jouke eens.


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Footloose

musical

Producent: V&V Entertainment
Jaar: 2009
Genre: Feel Good

Meer info? Klik hier