Peter Faber Stichting officieel opgericht

Datum: 16-04-09


Zaterdag 18 april a.s. wordt de Peter Faber Stichting officieel opgericht.

De notariële akte van oprichting wordt dan, in het bijzijn van notaris Frits von Seydlitz, ondertekend door voorzitter Peter Faber en bestuurslid Hein van der Put van Gimbrère International Advocaten. Dit gebeurt in de Sacramentskerk te Breda waar aansluitend de allerlaatste voorstelling wordt gespeeld van Man van La Mancha, de musical waarin Peter Faber de hoofdrol vertolkt van Don Quichot. Peter Faber heeft zijn Stichting cadeau gekregen van de producenten van Man van La Mancha: NW Productions en OpusOne Theaterproducties en van Gimbrère International Advocaten.

Doel van de Peter Faber Stichting is d.m.v. theaterprojecten, trainingen en workshops een positieve bijdrage te leveren aan het zelfbewustzijn en perspectief van hangjongeren die vaak in een uitzichtloze situatie zijn beland. Deze doelstelling sluit aan bij het levensmotto van Faber: ‘iedereen kan, velen willen, enkelen durven… durf te worden wie je bent!’. Peter was ooit zelf een ‘hangjongere’ die in Amsterdam-Noord over straat zwierf. Toen hij tijdens een bezoek aan de buurtkapper de tip kreeg om mee te doen met audities voor Shakespeare’s Midzomernachtsdroom betekende dat een omkeer in zijn leven. Faber maakte kennis met de wereld van het theater, raakte in de ban van acteren en groeide uit tot een succesvolle beroepsacteur.

Midzomernachtsdroom werd 50 jaar geleden opgevoerd in Het Zonnehuis in Amsterdam-Noord. Dezelfde plek waar de repetities voor Man van La Mancha zijn gehouden en waar Peter Faber momenteel aan het repeteren is voor een nieuw toneelproject, in samenwerking met de lokale straatjeugd. De presentatie van dit project is op 6 juni 2009 in het Zonnehuis en wordt mogelijk gemaakt door de Peter Faber Stichting.


reacties

18-04-09 @ 13:39
Hmm, dit is dus een besloten laatste voorstelling...alle fans, die vanwege het kopen van een kaartje wel hebben gedoneerd aan de stichting hebben het nakijken.

En 17 april was dus niet de laatste voorstelling!


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Man van La Mancha

musical

Producent: Opus One
Jaar: 2008
Genre: Klassieker

Meer info? Klik hier