Rock opera Equilibrio naar Utrecht

Datum: 16-05-08


In de zomer van 2008 ontmoeten het oudste symfonieorkest van Nederland, een progressieve rockband en vijf toonaangevende solisten uit de musical- en rockwereld elkaar op een van de grootste podia van Nederland.De nieuwe rock opera Equilibrio beleeft op 4 juli haar Nederlandse première.
Jaren na het verschijnen van de beroemde rock musicals als Tommy en Jesus Christ Superstar staat er weer een nieuwe rock opera in het Nederlandse theater die zich kan meten met zijn beroemde voorgangers.

Een team van meer dan honderd man heeft de afgelopen twee jaar gewerkt om Equilibrio van de grond af op te bouwen en elk aspect speciaal voor deze productie te ontwerpen.
De muziek van Ivo van Dijk en Joris van de Kerkhof (Xystus) met arrangementen van Jeppe Moulijn (Holland Symfonia) geeft alle partijen een gelijk aandeel in de muziek, waardoor Equilibrio zich op een natuurlijke manier positioneert op het grensvlak tussen rock en musical, een unicum in de moderne musicalwereld.

Waar veel andere rock opera's ophielden en nooit live zijn uitgevoerd, zet Equilibrio wel de volgende stap. Naast de cd-productie zal in juli 2008 een eenmalige reeks theatershows gegeven worden in Nederland. Aan deze cd productie wordt momenteel de laatste hand gelegd, in dit kader zijn er vandaag een aantal pre-mixen uitgegeven, te vinden op de website van Equilibrio, http://www.equilibrio-opera.nl .

De spectaculaire line up van Equilibrio bestaande uit het oudste symfonieorkest van Nederland, het USConcert, de rockband Xystus en bekende solisten, waaronder John Vooijs (Tarzan uit de gelijknamig musical), Simone Simons (Epica) en Michelle Splietelhof (Les Miserables), zal dan integraal op de 400m2 stage te zien zijn, een concept dat nog niet eerder vertoond is.

Het orkest staat onder leiding van Bas Pollard (Nederlandse Opera) en de artistieke leiding is in handen van Ivo van Leeuwen (Phantom of the Opera, Lion King). De integrale productie van Equilibrio is in handen van Confusio Musica, een team van enthousiaste jonge producenten dat zich bezig houdt met progressieve theaterproducties.

Het verhaal van Equilibrio vertelt over de eenzame reiziger Diegu die terecht komt in een wereld verscheurd tussen twee tegenpolen. De op macht beluste heerser Primos en de onbaatzuchtige Aveline voeren een oorlog ten koste van de balans en het lot van Diegu blijkt met hen verstrengeld te zijn.

Gedurende de anderhalf uur durende opera moet Diegu op zoek naar een manier om de balans te herstellen, een reis langer dan een mensenleven waarin blijkt dat niet alles is wat het lijkt en balans niet vanzelf ontstaat.

Equilibrio speelt van 3 t/m 6 juli 2008 in Vredenburg Leidsche Rijn.
Kaarten zijn verkrijgbaar via Ticketservice, Vredenburg en alle bekende voorverkoopadressen.reacties

16-05-08 @ 15:44
Ik loop er nog steeds over te denken om hier naar toe te gaan: het lijkt mij een interessant project.
17-05-08 @ 15:06
@ Heidi: Op de website www.equilibrio-opera.com staan onder media wat samples van de nummers, misschien dat je daar wat wijzer van wordt?

Gaaf dat MW ook aandacht aan dit project schenkt!
17-05-08 @ 18:40
Bedankt voor de tip!
Al hoef ik niet veel wijzer te worden; het lijkt me gewoon een interessant project :wink:


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Equilibrio


Producent: Confusio Musica
Jaar: 2008
Genre: Concert

Meer info? Klik hier