Ruth Jacott eert Billie Holiday

Datum: 25-09-10


Ruth Jacott gaat nog eenmaal in de huid kruipen van Billie Holiday: op maandag 15 november is ze met een eenmalig Billie Holiday tributeconcert in de Rai te zien en vooral horen.

Ruth Jacott brengt A Tribute to Billie Holiday in samenwerking met het Metropole Orkest. Ruth gaat halverwege oktober de studio in met het Metropole Orkest onder leiding van dirigent Michael Abene, voor de opname van een CD. Voor de CD worden twaalf songs op eigentijdse wijze voor dit project gearrangeerd door de toparrangeurs Michael Abene, Rob Pronk, Jörg Achim Keller, Jan Wessels en Maarten van der Grinten. Vervolgens is het RAI Theater op maandag 15 november het toneel voor een eenmalig concert van het Metropole Orkest en Ruth Jacott. Dan worden de nummers van de CD, maar ook vier extra songs ten gehore gebracht. Hiervan worden opnamen gemaakt door MAX die de concertregistratie later in het jaar zal uitzenden, zowel op radio als televisie. Tenslotte verschijnt er een DVD van A Tribute to Billie Holiday. De CD en DVD worden uitgebracht door V&V Entertainment.

Ruth Jacott blijkt zelf grotendeels verantwoordelijk voor de totstandkoming van A Tribute to Billie Holiday. Albert Verlinde en Roel Vente produceerden eerder de musical Billie Holiday, waarin Ruth de titelrol voor haar rekening nam. De producenten wilden destijds al een CD maken. Albert Verlinde: “Ruth wilde dat echter niet met het combo van de voorstelling. Niet dat er kwalitatief iets aan te merken was op die muzikanten, maar ze wilde een big band of orkest om daarmee nog meer recht te doen aan Billie Holiday. Dat was niet direct te realiseren, maar we waren wel op een spoor gezet. We zijn via Ron Stoeltie van Radio 2 in contact gekomen met het Metropole Orkest en daar ontmoetten we evenveel enthousiasme. Vervolgens haakte ook MAX aan voor de registratie en uitzending en straks brengen we binnen ons eigen platenlabel de CD en de DVD uit. Kortom, er is een grote groep professionals bezig met dit project.”

Ruth Jacott: “Het is voor mij een hele eer dit project te doen. Billie Holiday is niet de eerste de beste, en dit allemaal ook nog met een gerenommeerd orkest als het “Metropole” voor CD opnamen en live concert registratie. Nu het zover is, hoef ik niet te benadrukken dat ik er enorm veel zin in heb. Zo wordt Billie Holiday op de juiste manier geëerd.”

Ruth Jacott won in 2008 de John Kraaijkamp Musical Award voor de beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical, voor haar vertolking van Billie Holiday in de gelijknamige musical. Zowel recensenten als het publiek waren unaniem lovend over haar prestatie als Billy Holiday. Producent V&V Entertainment brengt in het voorjaar van 2011 het eerste soloprogramma van Ruth, onder de titel Simply the Best. In dit avondvullende, theatrale programma brengt de theaterdiva een hommage aan haar helden: de zwarte parels van de soulmuziek zoals Tina Turner, Diana Ross, Billie Holiday, Aretha Franklin, Mahalia Jackson en Beyonce. Begeleid door een acht man sterk orkest zingt Ruth de wereldberoemde nummers van deze vedetten. Ze vertelt haar ervaringen met en herinneringen aan hen, evenals haar eigen verhaal, opgetekend door Gooische Vrouwen schrijver Frank Houtappels en onder regie van musicalregisseur en choreograaf Martin Michel.


acteur

reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Billie Holliday

musical

Producent: V&V Entertainment
Jaar: 2007
Genre: Oorspronkelijk

Meer info? Klik hier