TheaterHangaar officieel geopend

Datum: 21-10-10


Vandaag opende burgemeester drs. Jos Wienen van Katwijk officieel de TheaterHangaar op voormalig Vliegveld Valkenburg bij Leiden. Dit nieuwe theater is het huis van de musical Soldaat van Oranje die op 30 oktober in première gaat.

In aanwezigheid van oude verzetsstrijders, spelers uit de musical en medewerkers van het theater, overhandigde een parachutist de sleutel van de TheaterHangaar aan de burgemeester. Drie dochters van de burgemeester openden vervolgens de tentoonstelling ‘Morgen is vandaag. Kun jij kiezen in oorlogstijd?’ dat een prominente plek heeft in de foyer van het theater.

Ontwerper Edward van Vliet (onder meer bekend van restaurant Open, de flagship store van Coco Mat en hotel Derlon in Maastricht) tekende voor het ontwerp van de TheaterHangaar. Edward van Vliet: “Het concept achter het ontwerp van de theaterlounge en het restaurant van Soldaat van Oranje is ‘een vlucht in de tijd’. De wolken symboliseren deze vlucht door de tijd en de geluidsgolven staan voor persoonlijk contact en vriendschap. De parachutes staan voor helden in oorlogstijd. Verder spelen het gevoel van nostalgie en de tijdgeest van de jaren veertig een belangrijke rol in het ontwerp.” Gielissen Interiors nam de uitvoering voor haar rekening.

Bij de musical is de tentoonstelling ‘Morgen is vandaag. Kun jij kiezen in oorlogstijd?‘ ontwikkeld door Karin Kievit en vormgegeven door Peggy Osinga. Deze tentoonstelling geeft achtergrond informatie over Engelandvaarders en het leven in bezet Nederland. Tijdens het bezoek aan de tentoonstelling wordt de bezoeker uitgedaagd om na te denken over keuzes in oorlogstijd. De tentoonstelling richt zich met name op tieners en hun (groot)ouders. Ook is de tentoonstelling toegankelijk voor schoolklassen.Foto vlnr: Fred Boot (producent), Oren Schrijver (acteur), Karin Kievit (ontwikkelaar tentoonstelling), drs. Jos Wienen (Burgemeester Katwijk), Matteo van der Gijn (acteur) en Harry de Bruin (theaterdirecteur)musical

reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Soldaat van Oranje De Musical


Producent: New Productions BV
Jaar: 2010
Genre: Historisch

Meer info? Klik hier

Oren Schrijver

musical

Geb.datum: 13-7-1978

Meer info? Klik hier