Tim Douwsma meet vetkuif aan

Datum: 13-03-15
Bron: Stage Entertainment Nederland


Tim Douwsma (27) speelt komend theaterseizoen de hoofdrol van Danny Zuko in Grease, vanaf september in de Nederlandse theaters.

Tim Douwsma werd enkele jaren geleden bekend door zijn deelname aan het televisieprogramma ‘So You Wannabe a Popstar’ en daarna kende zijn carrière een stijgende lijn. Tim: “Ik krijg ontzettende kriebels als ik aan Grease denk en vind het te gek dat ik Danny mag spelen. Alle nummers van Grease staan in mijn Spotify lijst en ik kan ze al dromen!”. Albert Verlinde, algemeen directeur en producent van Stage Entertainment Nederland: “Tien jaar geleden ontdekten wij Jim Bakkum voor de rol en nu is Tim dé perfecte Danny, dat was voor mij snel duidelijk. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij een weergaloos debuut zal maken”. De film uit 1978 met John Travolta en Olivia Newton-John in de hoofdrollen geldt als één van de meest succesvolle films aller tijden en leverde vele hits op als ‘You’re The One That I Want’, ‘Greased Lightning’ en ‘Hopelessly Devoted To You’. Vanaf september is de musical in een geheel nieuwe versie te zien in een groot aantal theaters in heel Nederland. De regie is in handen van Martin Michel, de muzikale supervisie ligt bij Ad van Dijk.

Douwsma bracht meerdere singles uit zoals ‘Wil Je Bij Me Blijven Slapen’ en ‘Je Bent De Hemel’. Ook maakte hij samen met Monique Smit een album en speelde hij een rol in de film ‘De Hel van ‘63’. Hij presenteerde meerdere televisieprogramma’s waaronder Karaoke Kids op Z@pp en AVRO Junior Dance. In 2014 viel Tim internationaal op bij vele miljoenen TV kijkers toen hij tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival namens Nederland de punten bekendmaakte. Medio juli verschijnt eveneens een nieuwe solosingle van zijn hand.

Grease vertelt het verhaal over Danny en Sandy die samen een romantische zomer hebben beleefd. Op de eerste dag van het nieuwe schooljaar blijken ze tot hun verbazing bij elkaar in de klas te zitten. De stoere Danny schaamt zich voor zijn vrienden, de T-Birds, en ziet Sandy niet meer staan. Daarop besluit zij lid te worden van de stoere Pink Ladies. Danny moet kiezen tussen zijn maten en zijn voormalige liefje. met onderlinge rivaliteit en teleurstelling tot gevolg. Een grote danswedstrijd brengt de twee weer samen op de dansvloer. Even later verandert Sandy op een manier die niemand had kunnen vermoeden.

foto: Roy Beusker

Bijlagen Musicalnieuws

reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Grease 2015-2016

musical

Producent: Stage Entertainment Nederland
Jaar: 2015
Genre: Klassieker

Meer info? Klik hier