Timo Descamps in musical Oorlogswinter

Datum: 04-03-11
Bron: Musicalworld


Na de succesvolle productie Kruistocht in Spijkerboek brengt het Nationaal Jeugd Musical Theater het komend seizoen Oorlogswinter als musical in de theaters. Timo Descamps (Ganesha, Spangas), Janke Dekker en Dieter Troubleyn spelen de hoofdrollen.

"Ik kijk ongelooflijk uit naar dit project", vertelt Timo Descamps aan Musicalworld. "Ik ben blij dat het Nationaal Jeugd Musical Theater mij opnieuw heeft gevraagd om na de rol van Dolf in Kruistocht in spijkerbroek opnieuw mee te doen." Timo zal de rol spelen van de gewonde Engelse piloot die door de vijftienjarige Michiel verzorgd wordt en voor de Duitse bezetters verborgen houdt. "Ook vind ik het geweldig om weer door Nederland te toeren. Dat voelt voor mij als vakantie."

Timo is niet bang dat een terugkeer naar jeugdtheater hem opnieuw het etiket 'jeugdentertainer' zal opleveren, net nadat hij met rollen als in Ganesha en Judas Kiss een serieuzere kant op is gegaan. "De mensen kennen mij nu veel beter", legt Timo uit, "ze waarderen mij nu als acteur en accepteren daardoor de carrièrekeuzes die ik maak."

Timo's Amerikaanse filmdebuut Judas Kiss zal overigens aanstaande 1 april in Phoenix Arizona zijn eerste vertoning beleven, maar zonder de Vlaamse acteur. "Ik ben ambassadeur van de Damiaanactie, die strijdt tegen lepra, tbc en leishmaniasis in Azië, Afrika en Amerika. Ik heb beloofd langs Belgische scholen te gaan om te vertellen over de actie, precies in de periode van première. Maar ik hoop in juni de film in Amerika te gaan zien."

Oorlogswinter zal dit najaar in première gaan en vervolgens door heel Nederland toeren.


reacties

04-03-11 @ 21:15
MW op de site van de Telegraaf:
http://www.telegraaf.nl/filmenuitgaan/9193912/__Oorlogswinter_wordt_ook_musical__.html :mega:
04-03-11 @ 21:42
En op nu.nl: http://www.nu.nl/film/2461026/oorlogswinter-wordt-musical.html


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Kruistocht in Spijkerbroek


Producent: Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT)
Jaar: 2008
Genre: Historisch

Meer info? Klik hier