Tovenaar van Oz terug in de theaters

Datum: 07-06-13


het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) keert terug in de theaters met De Tovenaar van Oz!


De Tovenaar van Oz is de nieuwe productie van het Nationaal Jeugd Musical Theater. Het is hiermee de opvolger van Oorlogswinter - de musical, dat de Musicalworld Award voor beste jeugd/familieproductie won. Dit najaar start de tour van de Tovenaar van Oz met meer dan 70 voorstellingen in de periode oktober 2013 t/m mei 2014 in de theaters in Nederland en België. De voorstelling werd al eerder door het NJMT gespeeld, van 2002 tot 2004. Net als toen zal nu ook de Young Performers Edition van de voorstelling worden gespeeld.

Over De Tovenaar van Oz
Het verhaal van schrijver Lyman Frank Baum (1856-1919) gaat over het meisje Dorothy uit Kansas dat bij haar Oom Henry en Tante Em in Kansas woont en onbegrepen droomt van een sprookjesland “somewhere over de rainbow”. Op een dag steekt er een storm op die haar meesleurt en haar in het kleurrijke Land van Oz doet belanden. Toch verlangt Dorothy naar Kansas, maar de enige die haar kan helpen is de machtige en magische tovenaar van Oz. Op weg naar Emerald City ontmoet zij de vogelverschrikker zonder verstand, de roestige blikken man zonder hart en de laffe leeuw zonder moed.

Het ensemble bestaat uit 32 NJMT-spelers in de leeftijd van 7 tot 18 jaar per cast. Er zijn 3 spelersgroepen geformeerd.

Daarnaast spelen in de Tovenaar van Oz 7 volwassen acteurs in de rollen van Vogelverschrikker, Laffe Leeuw, Blikken Man, De goede Heks van het Noorden/Tante Em, De boze heks van het Westen/Miss Gultch, De poortwachter/Oom Henry en de Tovenaar van Oz (professor Marvel) zelf. Medio juni2013 zal de cast bekend worden gemaakt.

Regie: Jaap Dijkhuis
Vocale leiding: Marieke van Diepen
Choreografie: Bart Christiaens
Artistieke leiding: Joanna Woud
Kap en grime: Sebastiaan van der Ham
Artwork: Same Same
Leeftijd: 6+
Productie: Blue Sky Theaterproducties i.s.m. Nationaal Jeugd Musical Theater


Online:
http://www.njmt.nl
http://www.facebook.com/njmtheater
http://www.twitter.com/njmtmusicals


reacties

10-06-13 @ 12:58
"Oorlogswinter - de musical, dat de Musicalworld Award voor beste jeugd/familieproductie won."

Dat musical?


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Tovenaar van Oz, de

musical

Producent: Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) i.s.m. Blue Sky Theaterproducties
Jaar: 2013
Genre: Klassieker

Meer info? Klik hier