Turks Fruit naar Broadway

Datum: 09-03-06


Robin de Levita Productions heeft de wereldwijde rechten verworven van de rockmusical Turks Fruit. Samen met Beeldenstorm, de Nederlandse producent van Turks Fruit, werd vandaag het contract getekend met Jan Wolkers.Robin de Levita heeft unieke ervaring met het produceren van musicals wereld wijd. Hij heeft het voornemen om de rockmusical ondermeer in New York te brengen. Robin heeft de voorstelling enkele malen gezien en zijn enthousiasme is dermate dat hij samen met de makers gaat werken aan de internationale versie van Turks Fruit. Op korte termijn zullen de resultaten hiervan al te zien zijn tijdens de onlangs aangekondigde verlenging van de Nederlandse tournee. Turks Fruit, met Antonie Kamerling en Jelka van Houten in de hoofdrollen, wordt doorgespeeld in de periode van 3 tot en met 15 mei in het Pepsi Stage Theater te Amsterdam (naast Heineken Music Hall).

Jan Wolkers, die zich eerder lyrisch uitliet over de Nederlandse versie, is verguld met deze nieuwe ontwikkeling rondom zijn geesteskind. Hij is overtuigd van de internationale allure van de voorstelling: “Mijn woorden zullen als zelf gevouwen vlinders op 42nd Street neerdalen.”

Robin de Levita: “Het is heel zeldzaam dat je een musical ziet waarin de basis ingredi´┐Żnten echt goed zijn. Het verhaal, script en muziek brengen grote emoties over op een organische manier. Ik zie enorme internationale potentie in dit project.”

Producent Gerard Cornelisse van Beeldenstorm: “Robin’s jarenlange ervaring als internationale producer leverde een frisse visie op het stuk die alle makers erg aansprak. Hij is de enige producer in Nederland die daadwerkelijk op Broadway heeft gewerkt en ik ben zeer trots dat we met Turks Fruit een internationaal avontuur beginnen.”

Turkish Delight is een co-productie tussen Robin de Levita Productions en Beeldenstormreacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.


Turks Fruit

musical

Producent: Stichting Beeldenstorm
Jaar: 2005
Genre: Oorspronkelijk

Meer info? Klik hier