V&V Entertainment komt met musical Dorus

Datum: 22-01-09


Het Amsterdams Kleinkunst Festival en V&V Entertainment brengen in 2010 een musical rondom Dorus, de alom bekende creatie van Tom Manders.

Karel de Rooy en Peter de Jong, beter bekend als Mini & Maxi, zijn gevraagd de hoofdrollen op zich te nemen. Zij zijn te zien als Tom en diens broer Kees. Het script wordt geschreven door Dick van den Heuvel en Lars Boom, terwijl Peter de Baan de regie op zich neemt. De première van Dorus is op maandag 25 januari 2010 in Theater de Meervaart te Amsterdam.

Het idee van de musical rondom de poëtische zwerver Dorus is afkomstig van Evert de Vries, directeur van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Hij wist in overleg met de nabestaanden van Tom Manders de rechten te verwerven: “Wij hebben al diverse biografische musicals over bekende cabaretiers gemaakt. Dorus past in die lijn, maar door de samenwerking met Albert Verlinde en Roel Vente aan te gaan, ontstaan mogelijkheden om deze voorstelling onder de aandacht van meer mensen te brengen. Nu blijven we niet alleen in Amsterdam, maar is de voorstelling in het gehele land te zien. Maar ik zou V&V Entertainment tekort doen als ik zeg dat de meerwaarde alleen in het aantal voorstellingen tot uiting komt. Albert kwam namelijk met het idee van Karel en Peter en zij vormen daarmee de kersen op de taart.”

Albert Verlinde onderstreept namens V&V Entertainment dat de samenwerking zijn vruchten begint af te werpen: “We hebben nu een speellijst waarop honderd voorstellingen zijn terug te vinden. Dat is de meerwaarde van een dergelijke samenwerking die we overigens ook op toneelgebied zijn aangegaan met De Paardenkathedraal. Wij houden van die dwarsverbanden en zeker bij een biografische musical als Dorus. Wij hebben eerder producties gemaakt over Billie Holiday en Jacques van Tol, terwijl momenteel ook Piaf is te zien. Wij vinden dat Dorus ook in dat illustere rijtje thuishoort en zijn maar wat blij met dit idee van Evert. Voeg daar Karel de Rooy en Peter de Jong aan toe en je kunt nu al bijna stellen dat we een ‘winning team’ hebben samen gesteld.”

Peter de Jong, mede namens Karel de Rooy: “In het voorjaar van 1967 ontmoetten Karel en ik elkaar bij het Rotterdamse cabaret van Tom Manders. Daar hebben we twee jaar gewerkt om in 1969 als Mini & Maxi aan de slag te gaan. Het is voor ons zeer bijzonder om volgend jaar onze opwachting te maken in een musical rondom Dorus. We hebben als duo Mini & Maxi afscheid genomen van het theater, met het voorbehoud dat we als Karel de Rooy en Peter de Jong terug komen voor bijzondere aangelegenheden. Deze productie valt zonder twijfel in de laatste categorie. Met regisseur Peter de Baan moeten we hier een mooie voorstelling van kunnen maken.”

PREMIERE OP 25 JANUARI 2010 IN DE MEERVAART

reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Een avond met Dorus

musical

Producent: Albert Verlinde Entertainment
Jaar: 2014
Genre: Historisch

Meer info? Klik hier