Perspresentatie

Alladin in Evergem

Na het Oneindig Verhaal vorig jaar wordt begin mei door Event Team wederom een familiemusical opgevoerd. De keus is gevallen op Alladin.

Rond de kerstdagen van 2001 ging de oorspronkelijke versie van Alladin in premiere in de Stadsschouwburg van Antwerpen. Jos Dom schreef het script en de teksten en de hoofdrollen werden vertolkt door Günther Levi en Yasmine. Het stuk, dat onder andere een echte olifant op het toneel zette (totdat deze deels door het podium zakte) werd een groot succes Een bewerking van het stuk, en een Nederlandse tour volgden met Babette van Veen en Ivo Chundro in de hoofdrollen van Yasmine en Alladin. Op deze laatste versie borduurt Event Team voort. Een kleinere versie dan het origineel, met heel veel jeugdige spelers.
De spelling met dubbel L, de spelling van Alladin voordat Disney met zijn tekenfilm kwam, geeft aan dat het stuk niets met Disney te maken heeft. Geen Jafar, wel Kaifas. Een andere versie dus, een verhaal over dromen; dromen die af en toe werkelijkheid kunnen worden.
Event Team legt zichzelf hoge eisen op. Het mag dan wel geen professionele productie heten, het moet wel een kwalitatieve productie zijn.

Het verhaal van Alladin kennen we allemaal wel in grote lijnen.  Een arme straatjongen wordt verliefd op een prinses. Hij wil haar ten huwelijk vragen. De grootvizier komt hier achter en doet vervolgens alles wat in zijn macht ligt om dit te voorkomen, met als uiteindelijke doel zelf met prinses Yasmine te trouwen. Als Alladin wordt opgesloten in een grot vindt hij de wonderlamp. Samen met de geest uit de lamp gaat Alladin ten strijde tegen de grootvizier.

Afgelopen zaterdag gaf de cast een voorproefje van de musical, op het podium waar het op 2, 3 en 4 mei ook te zien zal zijn. Nu nog kaal, straks met een prachtige professioneel gemaakte achtergrond, zelfgemaakte decorstukken en een tot oosters paleis omgebouwde zaal. Er werden drie medleys vertolkt, via welke de alle hoofdrolspelers iets konden laten zien of horen. De prachtige kostuums vallen op; zeker die van Kaïfas en zijn gevolg, maar ook die van de danseressen in het ensemble. Ook de vertolking van de songs is al erg fraai. Extra in het oog springt Yasmine, schitterend vertolkt voor Chloé de Bie. Het is allemaal veelbelovend.
En voor de Beauty & the Beast fans: in dit stuk speelt ook 1 van de Jakopjes mee. Timon Sohier is Sidi, een lid van de gang van Alladin.

De kaartverkoop loopt zo goed, dat inmiddels ook de try-out van vrijdagmiddag in de verkoop is gegaan. Er zijn nog zo’n 100 van de 2000 kaarten beschikbaar. Dus wie deze magische Alladin nog wil zien, zal haast moeten maken met zijn bestelling.

22 March 2008
Repetitie
Evergem-Sleidinge (B)
Cultuurcentrum Evergem - Theaterzaal Stroming
http://www.event-team.be
event team, familie, musical, alladin, jos dom, evergem, duizend en een nacht.

Over de auteur

Jeroen schreef dit artikel voor jou

Jeroen

Jeroen is sinds 2005 redacteur van Musicalworld. Hoewel Jeroen al jong in aanraking kwam met theater, is zijn passie voor musical pas deze eeuw tot volle bloei gekomen. Hij was zeer onder de indruk van de eerste voorstelling van Cats, en de Nederlandse versie van Oliver uit 1999, op basis van de film al een van zijn favorieten, was de eerste voorstelling die hij meermaals zag. Toch waren deze bezoeken eerder sporadisch dan frequent. Sinds hij redacteur is van Musicalworld bezoekt hij meer dan 100 voorstellingen per jaar. Jeroen is de Musicalworld-specialist op het gebied van familievoorstellingen en kindervoorstellingen. Hij is tevens de correspondent voor Vlaanderen. Ook in Duitsland en Engeland (Londen) is hij regelmatig te vinden. Hij doet ook verslag van amateurvoorstellingen die voor neutrale toeschouwers de moeite waard zijn. Tot zijn favoriete musicals behoren naast Oliver! meer musicals met kinderen in de hoofdrol. "Billy Elliot" is zijn all-time favorite, maar daarnaast moeten zeker "Whistle down the Wind", "Matilda" en "The Secret Garden" worden genoemd. Daarnaast zijn Chicago, Come from Away, Spamalot en Soho Cinders voorstelling met een ongelofelijke aantrekkingskracht. Hoogtepunten in het jukebox-genre: Our House, Ich war noch niemals in New York en Ich Will Spass? (en voorganger Doe Maar). Favoriete Nederlandse producties zijn: Ganesha (een Perfecte God), Lelies, Wat zien ik? en Kuifje. Naast het bezoeken van musicals is hij een frequent bezoeker van attractieparken. Favoriete park in Europa is Europa Park (met een uitgebreid entertainment programma). Naast deze tijdverslindende hobby is Jeroen ook nog werkzaam in de ICT.

Meer van Jeroen

Meer artikelen van Jeroen

Delen