Perspresentatie

Before the parade passes by

Zit je nog te twijfelen of je naar "Hello, Dolly" zou gaan? Albert Verlinde vertelde vandaag vol trots dat je niet te lang moet wachten met het bestellen van kaarten. Van de beschikbare 80.000 kaarten, zijn er nu al in de voorverkoop 50.000 verkocht!

“Dancing”
De cast van “Hello, Dolly” is enorm tegenstrijdig. Aan de ene kant staan er, om met Jamai’s woorden te spreken, “twee oude rotten” op het podium. Aan de andere kant is er ook een heel jong ensemble met o.a.Marleen van der Loo, Barend van Zon en natuurlijk Jamai Loman. Jamai voelt dat hij niet naast zomaar enkele acteurs op het podium staat: “Het is een hele eer om met deze mensen te mogen werken. Niet alleen met Jos en Willeke, maar ook met de rest van de cast. Ik leer ontzettend veel van iedereen”. Dat Jamai nog in een leerproces zit, maken de verwachtingen voor de premiere alleen maar groter. Bij de musical Doornroosje in de Efteling, liet hij al horen een mooie musicalstem te bezitten. Inmiddels heeft hij ook in New York 5 dagen doorgebracht om te werken aan zijn acteer-, dans- en zangcapaciteiten. In de vrije uren die hij daar te besteden had, heeft hij zoveel mogelijk bij musicals gezeten, om maar zoveel mogelijk van het vak te leren. Want dat Jamai het programma Idols heeft gebruikt als een opstapje naar een theater-carriere mag na ons gesprek duidelijk zijn: “Volgend jaar komt mijn nieuwe cd uit. In tegenstelling tot mijn eerdere album zijn er veel meer theatrale invloeden te horen. Vooral de kleinkunst in de stijl van Karin Bloemen en Paul de Leeuw is erg belangrijk”.

Jos Brink vertelt waarom hij zich zo verbonden voelt met V&V Entertainment: “Albert Verlinde en ik hebben een hele geschiedenis samen. Ik heb hem het vak in geholpen. Nu heeft hij dit bedrijf en ik ben zo trots op hem dat hij zo ver is gekomen. Zelf had ik geen zin meer om te produceren en Albert heeft mij toen voor ‘het Hemelbed’ gevraagd. Deze musical zou eigenlijk nog verder doorspelen, maar dat is toch niet doorgegaan. Vervolgens heeft Albert me gevraagd om de rol van Horace te spelen in Hello, Dolly en nu sta ik dus hier”.
Ondanks dat Jos een ‘oude rot in het vak’ genoemd mag worden met maar liefst 42 jaar theater-ervaring, ziet hij de rol van Horace wel als een uitdaging. Jos: “Ik speel een buitengewoon sjagarijnige, eenkennige, gemene lafferige man. Maar dat komt natuurlijk ergens vandaan en dat is dan de laag uit je karakter wat je moet gaan uitdiepen. De uitdaging zit hem in het geloofwaardig neerzetten van deze rol. Daarbij komt ook dat ik dit soort vilijne mannen niet vaak heb gespeeld, dus dat is dan ook weer een uitdaging”.

“Before the parade passes by”
Welk publiek “Hello, Dolly” het meest zal aanspreken is nog niet helemaal duidelijk. Met de keuze voor Jamai lijkt het voor de hand te liggen dat V&V Entertainment heeft gekozen voor een heel moderne versie. Toch wordt dit ontkracht door Jamai zelf: “de muziek en de dans in de musical is nog steeds heel klassiek. Het is vooral de taalkeuze, het decor en de aankleding die het stuk jonger maakt”. John Yost vult aan: “Hello, Dolly wordt een eigen versie. Het is niet te vergelijken met de Broadway-versie, of de film-versie. Die budgetten hebben we ook niet. De originele versie is ook t頁merikaans. Om het dan toch wat Europeser te maken hebben we de kostuums meer in de Moulin Rouge stijl gemaakt. Ook is de vaart in deze versue behoorlijk opgeschroefd, het tuttige is eraf. Veel oude arrangementen zijn eruit gehaald en we laten nu de mensen met vaart en energie dansen”.
Zit je nog te twijfelen of je naar “Hello, Dolly” zou gaan? Albert Verlinde vertelde vandaag vol trots dat je niet te lang moet wachten met het bestellen van kaarten. Van de beschikbare 80.000 kaarten, zijn er nu al in de voorverkoop 50.000 verkocht! Het mag duidelijk zijn, V&V Entertainment is op de goede weg. Met een 2e grote productie op stapel belooft dat wat goeds voor volgend seizoen. Zoals Jos Brink het zo mooi zei: “een stoel heeft minimaal 3 poten”. Volgend seizoen komt V&V dan ook met 3 producties; de 3e grote musical, Annie, een klucht met Jon van Eerd en een kleine musical over Jaques van Tol met in de hoofdrol…Jos Brink.

N.v.t.
Amsterdam
Focus
V&V Entertainment

hello dolly, jos brink, jamai loman, willeke alberti, marleen van der loo, vannessa timmermans, barend van zon, albert verlinde, v&v entertainment