Reportage

Carolina Dijkhuizen officieel Deena Jones

Donderdag 19 februari beleefde Carolina Dijkhuizen haar première als Deena Jones in Dreamgirls.

Een grote bos bloemen en een groot applaus viel Carolina Dijkhuizen ten deel na de voorstelling van Dreamgirls, afgelopen donderdag in theater Carré in Amsterdam. Het was de officiële aftrap van haar periode als Deena in de musical Dreamgirls, die nog tot en met eind juli te zien zal zijn. Carolina neemt de rol over van Pearl Jozefzoon, en valt dus in in een ingespeeld team. Ze pakt de draad daarin goed op; wie het niet weet ziet niet dat zij nog maar net speelt.  De interactie met de andere acteurs, met name de mede-zangeressen uit de groep, en met de manager is overtuigend. Ze speelt de rol goed op de momenten dat het ertoe doet.
Want natuurlijk is het belangrijkste bij een musical als Dreamgirls het zangwerk. Waar het verhaal van de musical is niet zo heel erg interessant of verrassend is (al kent het zeker een aantal geslaagde scènes, zijn het de swingende en soulvolle songs die de aandacht trekken. Natuurlijk is dat de specialiteit van haar collega Berget Lewis, maar ook Carolina Dijkhuizen staat vocaal haar mannetje.

Dreamgirls is een feest voor liefhebbers van de R&B-muziek (in de definitie zoals die begin jaren 70 gold, niet het vervelende euheu gedoe van deze tijd). Met Carolina Dijkhuizen als Deena zit de uitvoering ervan wel snor.

19 February 2015
Première
Amsterdam
Carré
Dreamgirls

Over de auteur

Jeroen schreef dit artikel voor jou

Jeroen

Jeroen is sinds 2005 redacteur van Musicalworld. Hoewel Jeroen al jong in aanraking kwam met theater, is zijn passie voor musical pas deze eeuw tot volle bloei gekomen. Hij was zeer onder de indruk van de eerste voorstelling van Cats, en de Nederlandse versie van Oliver uit 1999, op basis van de film al een van zijn favorieten, was de eerste voorstelling die hij meermaals zag. Toch waren deze bezoeken eerder sporadisch dan frequent. Sinds hij redacteur is van Musicalworld bezoekt hij meer dan 100 voorstellingen per jaar. Jeroen is de Musicalworld-specialist op het gebied van familievoorstellingen en kindervoorstellingen. Hij is tevens de correspondent voor Vlaanderen. Ook in Duitsland en Engeland (Londen) is hij regelmatig te vinden. Hij doet ook verslag van amateurvoorstellingen die voor neutrale toeschouwers de moeite waard zijn. Tot zijn favoriete musicals behoren naast Oliver! meer musicals met kinderen in de hoofdrol. "Billy Elliot" is zijn all-time favorite, maar daarnaast moeten zeker "Whistle down the Wind", "Matilda" en "The Secret Garden" worden genoemd. Daarnaast zijn Chicago, Come from Away, Spamalot en Soho Cinders voorstelling met een ongelofelijke aantrekkingskracht. Hoogtepunten in het jukebox-genre: Our House, Ich war noch niemals in New York en Ich Will Spass? (en voorganger Doe Maar). Favoriete Nederlandse producties zijn: Ganesha (een Perfecte God), Lelies, Wat zien ik? en Kuifje. Naast het bezoeken van musicals is hij een frequent bezoeker van attractieparken. Favoriete park in Europa is Europa Park (met een uitgebreid entertainment programma). Naast deze tijdverslindende hobby is Jeroen ook nog werkzaam in de ICT.

Meer van Jeroen

Meer artikelen van Jeroen

Delen