Perspresentatie

cd-presentatie Come Away

Hans Peter Janssens en Maaike Widdershoven zijn namelijk beide ambassadeur voor de stichting Child Right. De opbrengst van de single komt dan ook ten goede van deze stichting die zo'n 8,5 miljoen kinderslaven over de hele wereld probeert te helpen een beter leven te leiden.

In een ver, ver land waar kinderen de baas zijn, vond vandaag een bijzondere presentatie plaats. Maaike Widdershoven en Hans Peter Janssens presenteerden samen met de Young Princess Stars vandaag hun nieuwste cd aan pers en familie in het Land van Ooit.

De cd trapt af met de single “Come Away”. Behalve het feit dat deze single de eerste is binnen dit concept, heeft het ook een toegevoegde, maatschappelijke waarde. Hans Peter Janssens en Maaike Widdershoven zijn namelijk beide ambassadeur voor de stichting Child Right. De opbrengst van de single komt dan ook ten goede van deze stichting die zo’n 8,5 miljoen kinderslaven over de hele wereld probeert te helpen een beter leven te leiden.

De songs
“De songs zijn in samenspraak tussen Maaike, mezelf en Piet Souer (componist, arrangeur, producer - MW) gekozen”, aldus Hans Peter Janssens. “Je zoekt bij de keuze van nummers toch naar een combinatie van wat de kinderen kunnen zingen en wat wij kunnen zingen. Maar naast bekende nummers ben ik ook erg blij dat er 8 nieuwe nummers op de cd staan.”
Enkele van de bekende nummers zijn: “Hakuna Matata” uit de Lion King, “Waanzinnig gedroomd” van Kinderen voor Kinderen en “Tomorrow” uit Annie. Naast de engelstalige single hebben de kinderen ook nog andere talen moeten leren, want de nieuwe nummers zijn meertalig. Hans Peter Janssens: “Ik vond het een hele prestatie wat de kinderen leverden. Er zitten namelijk ook nummers in het Spaans en Italiaans tussen. Ik stond er ook wel van verbaasd hoe snel die kinderen dat oppikken met nieuwe talen”. Maaike vult met een lach aan: “de kinderen werden goed begeleid door Stanley Stokkermans (Dirigent) en Kathelijne van der Zwaan (warming-ups - MW). Het enige waar je dan nog voor moeten zorgen is dat ze elk uur pauze hebben en altijd kunnen eten en drinken. Dan kun je ze wel geconcentreerd laten blijven.”

De ontwikkeling
Het tot stand komen van deze cd leek een heel natuurlijk proces. Maaike legt uit waarom: “Ik heb bij Princess al eerder een cd gemaakt (Dichtbij). Aad Ouborg (directeur Princess Records - MW) kwam toen al met het idee als vervolg op die cd een kinder-cd te maken. Via een bon die bij de cd zat konden de kinderen zich inschrijven voor een auditie. Aad kwam toen met het idee om er een belgische-co-productie van te maken, dus ook met belgische kinderen en een belgische zanger. Dat is toen Hans Peter geworden.” Voor de kinderen begon het toen allemaal pas. De jury voor wie zij auditie moesten doen bestond uit enkele grote namen: Ernst Daniel Smid, Nance Coolen, Piet Souer, Benno Hoogveld en het ultieme jury-lid: Jaques d’Ancona. Uiteindelijk werden hier 32 kinderen uit gekozen die in ieder geval mochten meewerken aan deze cd.

Inmiddels ligt de cd in de winkels, maar of daarmee dit project stopt is nog niet zeker. Aad Ouborg: “Als ik dit zie vandaag lijkt het me zeker de moeite waard om een ‘provincie tour’ te doen met de kinderen en wellicht verder uit te breiden.” Maaike vult aan: “Dit plan staat momenteel nog in de grondverf. Er moet natuurlijk ook gekeken worden of mijn schema en het schema van Hans Peter het toelaat. Want ik ben zelf ook nog in onderhandeling over de Kleine Zeemeermin, ga ik in april/mei/juni een opera doen bij Opera Spanga en ben ik volop bezig met Damuz. Het belangrijkst vind ik nu dan ook nog even dat de single goed gaat lopen voor Child Right.” Ook Hans Peter Janssens heeft een druk schema. Hij licht zijn plannen voor de komende tijd toe: “Momenteel draait in Vlaanderen natuurlijk nog ‘West End Story’. De bedoeling is om dit ook in Nederland aan de man te gaan brengen. Maar om dit te bereiken zijn we nu al bezig met de verkoop aan de theaters voor het volgend seizoen. Hopelijk gaat het allemaal lukken!”.

Slot
De cd is uiteindelijk een echt familie-album geworden. De klassieke stemmen van Hans Peter Janssens en Maaike Widdershoven zorgen voor een leuk contrast met de zang van kinderen maar ook ten opzichte van elkaar. Hierdoor is het mogelijk geweest om ook bij de keuze van de nummers te typecasten. In Hakuna Matata past de diepe stem van Hans Peter natuurlijk perfect bij Pumba en Timon wordt uitstekend gedaan door Maaike.
De keuze voor de covers zijn redelijk verassend. De Disneymedley met het vreselijk irritante, maar oh zo vrolijke ‘It’s a small world’ zit de hele dag in je hoofd. De muziek krijgt bij een aantal nummers een flinke dance-beat om vooral de jongste fans aan te spreken, maar er is ook ruimte voor diepgang.

Of je Maaike en Hans Peter nog met deze cd zult zien touren is nog even afwachten, maar wie weet? In ieder geval Tot Ooit!

CD uitreiking
Land van Ooit
Ooit theater
Officiele website

maaike widdershoven, land van ooit, princess, hans peter janssens