Perspresentatie

the Little Mermaid aan wal in Groningen

Disney’s ‘The Little Mermaid’ gaat op zaterdag 12 mei 2012 in Martiniplaza in premiere. Burgemeester Peter Rehwinkel maakte dit nieuws met trots en een glimlach bekend in het Stadhuis van Groningen en onder de schaduw van de Martinitoren en Musicalworld was hierbij aanwezig.

Daarmee gaat voor Martiniplaza, een van de grootste theaters van Nederland, een langverwachte wens in vervulling. Martiniplaza werd in 2002 geopend en Joop van den Ende beloofde toen al dat Groningen ooit een grote première zou krijgen. Enige tijd geleden werden de contacten gelegd en de wens van Martiniplaza werd ingevuld door de grootste theaterproducent van het land. Burgemeester Rehwinkel was in zijn nopjes: “We zijn ontzettend blij en trots dat we een Europese première aan kunnen bieden. Daarnaast zijn we verheugd dat we de eerste hoofdrolspeler bekend kunnen maken. Tommie Christiaan zal de rol van Prins Erik op zich nemen.”

Christiaan speelde al in diverse musicals waaronder onlangs in de grote tourproductie van ‘Zorro’. De acteur wist al drie maanden dat hij de rol mocht gaan spelen maar moest dit al die tijd dus voor zichzelf houden. “Eindelijk mag het nu dan officieel naar buiten worden gebracht. Het wordt een zeer interessant avontuur, te meer omdat het een geheel nieuwe creatie van de musical wordt. Met Glenn Casale als regisseur wordt dit een stoere versie van ‘The Little Mermaid’ en van Prins Erik zal ik dan ook een heldhaftige rol creëren,” aldus Christiaan. Over de keuze voor Martiniplaza is hij eveneens enthousiast: “Ik heb ontzettend fijne ervaringen met het Groningse publiek. De zaal is prachtig en het publiek erg meegaand. Ik kijk erg uit naar de speelperiode in Martiniplaza.”

Ook Martiniplaza-directeur Jan Geert Vierkant was blij om ‘The Little Mermaid’ te kunnen presenteren aan de Noordelijke pers. “We zijn hier eigenlijk al anderhalf jaar mee bezig. Het is natuurlijk geweldig dat we ons 10-jarig jubileum kunnen vieren met zo’n grote première. En Joop van den Ende was ook niet vergeten dat hij ons lang geleden de belofte had gegaan om hier en show van formaat te openen. We zijn dan ook erg blij met zijn vertrouwen in ons.” Saillant detail is ook dat Van den Ende afgelopen zaterdag voor het eerst in tien jaar terug was op het rode pluche van “Plaza” en daar aanwezig was bij de eerste try-out van ‘Saturday Night Fever’. Over het exacte verloop van de musical kon Vierkant ook al het een en ander zeggen. “De musical wordt gemonteerd in Essen, Duitsland, en zal daar tweemaal te zien zijn in de Nederlandse taal. Daarna gaat de productie naar Groningen. Na een aantal try-out voorstellingen is dan uiteindelijk op 12 mei de premiere. Vervolgens reist de musical door het land waarbij niet uitgesloten wordt dat het later nog een keer Groningen aan zal doen.”

Terug naar de burgemeester die in de toekomst op meer bijzondere (theater) evenementen in zijn stad hoopt. “Maar we beginnen met ‘The Little Mermaid’, een verhaal voor jong en oud. De volwassenen zullen echter zeker niet vergeten worden. Het belooft een prachtig visueel spektakel te worden. De muziek van Alan Menken zal voor een ieder herkenbaar zijn en de vertaling van niemand minder dan Martine Bijl aansprekend. We kunnen dus met z’n allen gaan genieten van songs als “Dat is mijn wens”, “Diep in de zee” en “Kus haar dan”. Maar eerst hier in Groningen en niet in de Randstad.” De namen van de andere (hoofd) rollen worden later bekend gemaakt. En er zal meer interessant nieuws naar buiten worden gebracht. “Maar dat mag ik nog niet verklappen,” aldus de burgervader van Groningen.

08 February 2012
N.v.t.
Groningen
Martiniplaza
http://www.stage-entertainment.nl