Recensie

Chaira Borderslee in Palazzo

Na het overweldigende succes van het vorige seizoen is de unieke theatershow Palazzo terug in Nederland. Palazzo heeft voor dit najaar beslag weten te leggen op de mooiste van alle nog bestaande spiegelpaleizen: 'Salon Victoria', ditmaal gesitueerd aan de Oostelijke Handelskade tegenover Panama in Amsterdam.

Ook nu weer neemt meesterkok Ron Blaauw de honeurs waar voor het menu dat elke avond geserveerd wordt. Naast het 6-gangen menu zorgen internationale top-acts ervoor dat alle ogen gericht zijn op de piste van de spiegeltent. Deze mix van bijzondere gerechten, gecombineerd met magie, muziektheater, comedy en acrobatiek, zorgen voor een unieke avond uit.

Naast alle acrobatische acts heeft Palazzo ook een ‘Leading Lady’. Voor de komende 2 weken is dat Chaira Borderslee die vandaag haar premiere beleefde. Musicalworld reisde af naar Amsterdam en sprak na afloop van de show met haar.

Allereerst gefeliciteerd met je premiere. Hoe heb je de avond beleefd?
Chaira: Als een supermooi avontuur. Ik ben toch altijd gewend om op grote tonelen te staan en dan weet je dat het publiek voor je zit. Maar hier maak je mee dat er zoveel energie op je afkomt en dat je tijdens je nummers mensen rondom je heen echt in de ogen kunt kijken. Bij elk nummer wilde ik ook in een ander kostuum, iets wat voor het gevoel bij het nummer paste en dat was voor mij echt een uitdaging. Normaal begin ik bij nul en werk je in een lijn naar boven en hier werk je met verschillende types, dan ben je een sprookjesvrouw, dan weer de sexy smokey vrouw en dat vond ik erg leuk.
Was je zenuwachtig?
Chaira: Ik had vanochtend kriebels in mijn buik. Ik noem dat geen zenuwachtigheid, ik vind het een lekker gevoel. Ik denk ook dat als je dat gevoel niet zou hebben, er iets niet klopt. Het is voor mij na ‘Hair’ toch weer de 1e keer dat ik een een supermooie strakke productie sta dus dat was wel spannend. Het was vanavond ook de 1e show in het nieuwe jaar, de rest van de cast heeft ook net 2 weken vakantie gehad dus ik voelde me niet echt helemaal alleen.

Je staat maar 2 weken in Palazzo, hoe heb je je voorbereid op deze show en jouw aandeel daarin?
Chaira: Ik heb bij elkaar 2 x 4 uur met het orkest kunnen repeteren, en dan ben je vooral bezig met hoe lang of hoe kort je een nummer wilt hebben, waar je hard of zacht gaat zingen, zegmaar meer het arrangeren van de nummers. Gisteren heb ik belichting settings gehad en vanmiddag kwam de rest van de cast binnen en heb ik met hen mijn op-en afkomstplekken en teksten nog eens doorgenomen.

Anders dan bij een musical heb je steeds kleine blokjes waarin je optreedt. In hoeverre lagen die blokjes van te voren vast, of had je wel eigen inbreng?
De scenes en de opkomsten staan vast , maar qua zang, choreografie en performance heb ik zelf mogen invullen. Ik heb ook heel veel niet vast gechoreografeerd, maar laat het op de avond zelf ontstaan. En zo heb ik ook al gemerkt dat ik andere dingen van mezelf leer kennen.
Je begon met een nummer uit ‘Aida’, Easy as Life, was dat een bewuste keuze?
Chaira: Ja want het is de 1e kennismaking met het publiek en mensen kennen mij nog steeds van ‘Aida’. Daarnaast vind ik het ook het mooiste nummer uit de musical en vond ik het een gepast nummer om mee te beginnen.
Je zong het nummer in het Engels, was dat ook een bewuste keuze?
Chaira: In de sfeer van Palazzo vond ik het in het Engels mooier om te doen, omdat het ook een international cast is en we net zo goed in Itali� hadden kunnen staan en daarom vond ik het in het Engels gepaster om te doen.

Wat vind je van het concept van Palazzo?
Chaira: Heel mooi, intiem, warm en terug naar de basis. Ik denk ook wel dat dit iets is wat mensen willen, terug naar het intieme en het kleine. Qua sfeer is het natuurlijk ook geweldig met de belichting en de kaarsen. Aan het begin van de avond komt er een bepaalde energie die de hele avond blijft hangen en er gebeurt natuurlijk van alles. Voor mij is het ook extra mooi omdat dit effect is waar ik naar toe wil met mijn nieuw project ‘Musicalster aan Huis’.

Wil je Chaira als Leading Lady in Palazzo zien, dan kan dat nog tot en met 15 januari.
Voor meer informatie en reserveringen ga naar http://www.palazzo.nl

Première
Amsterdam
De Spiegeltent
Officiele website

palazzo, chaira borderslee, ron blaauw, spiegeltent, acrobatiek