Perspresentatie

Dracula

Full Art, één van de vzw's van de Music Hall Group, waarvan Geert Allaert de sterke man is, brengt vanaf begin november tot begin december de nieuwe Vlaamse musical "Dracula" op de planken.

Cast

DRACULA (Hans_Peter Janssens )
Van mei 1998 tot april 1999 schitterde Hans Peter Janssens als Jean Valjean in de Vlaamse versie van “Les Misérables” in de Stadsschouwburg van Antwerpen en van september 1999 tot juli 2000 nam hij opnieuw de hoofdrol voor zijn rekening in een productie van Music Hall: “The Phantom of the Opera”.Van oktober 2000 tot juli 2003 vertolkte Hans Peter Janssens als eerste Belg ooit de hoofdrol van Jean Valjean in “Les Misérables” in het Palace Theater op West-End Londen. In één van de belangrijkste musicalsteden hebben meer dan één miljoen fans van over de hele wereld hem in die periode aan het werk gezien en zo verdiende hij de titel van langste opeenvolgende Jean Valjean ooit!

Van 2003 tot 2004 was Hans Peter terug in Vlaanderen aan het werk te zien in de succesvolle concertproductie “West End Story”. Hierin vertolkt hij samen met An Lauwereins en Hilde Norga de mooiste musicalhits en geeft hij een aanzet van zijn eigen repertoire. Dit resulteerde in de prachtige CD “West End Story”. In het theaterseizoen 2005-2006 gaat deze concertproductie onder de naam “West End Stars” op tournee in Nederland.

LORRAINE (Hilde Norga)
Hilde Norga begon haar carrière op zestienjarige leeftijd bij de musicalafdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Zij trok naar Londen om aan de Guildford School of Acting and Dance en aan het London Studio Centre te gaan studeren. Nog tijdens haar studies maakte Hilde haar debuut op de Londense West End in het Drury Lane Theatre, waar zij deel uitmaakte van het ensemble van ‘Miss Saigon’ en waar zij als understudy ook de rol van Ellen voor haar rekening nam. Terug in België speelde zij Florence in “Chess”. Voor Music Hall vertolkte Hilde in 1996 de rol van Grizabella in “Cats”, waarna zij door Joop van den Ende werd gevraagd om Anita in “West Side Story” te spelen. Lucy in “Jekyll & Hyde”, opnieuw bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, werd haar volgende grote musicalrol.

Vervolgens was Hilde in 1998 te zien als Fantine in de Vlaamse versie van de prestigieuze musical “Les Misèrables” in Antwerpen. In 2001 vervoegde zij de Engelse cast van “Les Misèrables” in het Palace Theatre in Londen, waar zij de rol van factory girl en van Fantine vertolkte. Na haar terugkeer uit Engeland, speelde Hilde in de zomer van 2002 de hoofdrol in de openluchtmusical “Zaad van Satan”. Net als vorig seizoen staat ook dit seizoen “West End Story”, een concertreeks met Hans Peter Janssens en An Lauwereins, in haar agenda.

ADRIANA (Ann Van den Broeck)
Ann Van den Broeck studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Tijdens haar studies had ze rollen in “Nonsens”, “Cabaret”, “Chicago”. Haar professioneel musicaldebuut maakte ze in “The Hired Man” bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. “A Little Night Music” (Mrs. Andersen), “De Pré-historie van de Musical”, “Let’s do it”, “She Loves me” (Alternate Amalia) en “Merrily We Roll Along” (Beth Spencer) waren de volgende musicals waarin ze stond bij dit gezelschap.

In 2004 werd ze in Nederland genomineerd voor de Musical Award van “Beste Vrouwelijke Bijrol in een Grote Musicalproductie” voor haar vertolking van Beth in Merrily We Roll Along. In Vlaanderen viel ze met deze rol in de prijzen en won de eerste “Vlaamse Musicalprijs voor Beste Vrouwelijke Bijrol”.

De première van Dracula vindt plaats op donderdag 3 november in de Stadsschouwburg van Antwerpen

26 April 2006
N.v.t.
Antwerpen

Dracula, Hans Peter Janssens, Hilde Norga, Ann van Den Broeck, Door van Boeckel